کد خبر: ۸۹۸۷۳۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۷
آراد، کودک یکساله این خانواده، همچنان در بیمارستان بستری است

مرگ تلخ زوج جوان کنار یک بیمارستان در تهران؛ ماجرا چه بود؟

خبر گازگرفتگی و مرگ زوج شهرستانی مقابل یکی از بیمارستان‌های تهران، بار دیگر بحث‌ها در مورد سفر‌های درمانی به علت کمبود پزشک متخصص را داغ کرده است.
مرگ تلخ زوج جوان کنار یک بیمارستان در تهران؛ ماجرا چه بود؟
آفتاب‌‌نیوز :

روز گذشته خبری منتشر شد مبنی بر این‌که یک زن و شوهر شهرستانی درون خودروی خود بر اثر گاز گرفتگی فوت کرده‌اند. این حادثه مقابل یکی از بیمارستان‌های معروف تهران اتفاق افتاده است. قاضی شهریاری، در فضای مجازی با انتشار این خبر، اعلام کرد که این زوج برای پیگیری روند درمانی کودک یک‌ساله‌شان به تهران مراجعه کرده بودند نوشت «اما بر اثر گازگرفتگی با گاز منواکسید کربن جان خود را ازدست دادند. چرا که آنان برای در امان ماندن از سرما، از گاز پیک‌نیک استفاده کرده‌اند. آراد، کودک یکساله این خانواده، همچنان در بیمارستان بستری است.»

خبرگزاری فارس نوشت: گرچه در سال‌های اخیر وزارت بهداشت اقدام به راه‌اندازی همراه‌سرا‌های رایگان در نزدیکی بیمارستان‌ها کرده است؛ اما ظرفیت پایین این مراکز، خانواده‌ها را به سمت چادر خوابی و خوابیدن درون خودرو سوق می‌دهد. پیش از این نیز برخی نمایندگان مجلس با انتقاد از کمبود امکانات درمانی در شهرستان‌ها، از خطرات و مشکلات سفر‌های درمانی گفته بودند. همراه سرای بیمار بیمارستانی امام خمینی (ره) نیز چند ماه قبل افتتاح شد، اما ظرفیت پایین آن جایی برای اقامت همه همراهان بیمار ندارد.

تاسیس همراه‌سرا فقط یک مُسکِّن به حساب می‌آید

کارشناسان معتقدند که با تداوم سفر‌های درمانی، تاسیس همراه‌سرا فقط یک مُسکِّن به حساب می‌آید. چرا که کمبود پزشک متخصص در شهرستان‌ها و نبود دسترسی عادلانه به خدمات پزشکی در شهرستان‌ها، روز به روز بر میزان سفر‌های درمانی خواهد افزود.

رییس مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی کودکان مفید تهران نوری پور می‌گوید «تقریبا ۶۰ درصد بیماران این مرکز از قشر محروم و نیازمند کمک هستند» و نیمی از بیماران از سایر استان‌ها به بیمارستان کودکان مفید تهران مراجعه می‌کنند که مشکلات تشخیصی یا درمانی دارند. «تعداد بسیاری از ارجاعات شهرستان‌ها به تهران، منطقی بنظر می‌رسد» چراکه برخی بیماری‌های کودکان، چالش‌های تشخیصی به همراه دارد و نیاز است که رشته‌های فوق تخصصی متعدد با همکاری همدیگر به تشخیص یا درمان بیماری بپردازند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران حسین قناعتی توضیح می‌دهد یکی از علت‌های این مراجعات، ارائه بهترین خدمات با قیمت پایین به بیماران است. به عنوان نمونه جراحی قلب کودکان برای بیماران حدود یک تا دو میلیون تومان هزینه دارد و با فشار اقتصادی سنگینی که روی مردم است، امکان استفاده از خدمات بخش خصوصی وجود ندارد.

به ازای هر بیمار ۲.۶ نفر همراه به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند.

یکی از دلایل اقبال گردشگران سلامت به درمان در تهران، کیفیت بالا و قیمت مناسب خدمات است. مثلا یک پیوند مغز استخوان در بیمارستان‌های دولتی تهران، حدود ۱۰ هزار دلار برای بیماران خارجی هزینه دارد که این عمل در خارج از کشور همانند ترکیه و هند، کمتر از ۵۰ هزار دلار نیست.

به ازای هر بیمار ۲.۶ نفر همراه به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند. گاهی اطراف بیمارستان‌های بزرگ مانند بیمارستان امام خمینی (ره) چادر‌های متعددی برقرار می‌شود، چون هزینه اقامت در هتل و مهمانسرا، بالاست و از سوی دیگر از نظر عاطفی، دوست دارند نزدیک بیماران شان باشند.

درحالی که معاون درمان وزارت بهداشت سعید کریمی می‌گوید «ساخت همراه‌سرا وظیفه وزارت بهداشت نیست و شهرداری باید نسبت به ساخت و توسعه همراه‌سرا‌ها اقدام کند.» و «بیماران به دلیل نداشتن اطلاع کافی به تهران مراجعه می‌کنند در صورتی که در اغلب شهر‌ها پزشک متخصص وجود دارد.» اسماعیلی، نماینده میانه در مجلس با اشاره به موضوع کمبود پزشک در برخی مناطق محروم می‌گوید «سفر‌های درمانی مشکلات خاص خودش را دارد؛ شرایط برخی از بیماران در مناطق محروم کاملاً اورژانسی است و تا به مراکز درمانی مجهز برسند، برخی از آنان جان خود را از دست می‌دهند.»

نماینده قزوین فاطمه محمد بیگی، با اشاره به قانون افزایش ظرفیت پزشکی می‌گوید در حال حاضر کشور به طور جدی با کمبود پزشک عمومی و متخصص روبرو است. اگر تعداد متخصص‌ها افزایش یابد همان خدمات درمانی بصورت ارزان تر، در دسترس‌تر و با عدالت بیشتری به مردم ارائه خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۶
0
22
نماینده قزوین چشم بسته غیب میگه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین