کد خبر: ۹۱۸۵۳۱
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۹

چگونه از سکته چشمی جلوگیری کنیم؟

یک متخصص چشم پزشکی در خصوص سکته چشمی و راه‌های درمان آن توضیحاتی را ارائه کرد.
چگونه از سکته چشمی جلوگیری کنیم؟
آفتاب‌‌نیوز :

احمد میرشاهی، فلوشیپ ویتره و رتین و متخصص چشم‌پزشکی در گفتگو با تابناک سکته چشمی را به دو بخش سکته عصب چشمی و سکته شبکیه چشمی تقسیم و در مورد هریک توضیحاتی را ارائه می‌کند.

میرشاهی در خصوص سکته عصب چشمی می‌گوید: اگر رگ‌هایی که مسئولیت جریان خون در عصب چشم را برعهده دارند بر هر دلیلی مسدود شوند این نوع سکته رخ می‌دهد و عصب چشم از بین می‌رود.

این فوق تخصص چشم پزشکی، از «فشار خون»، «دیابت»، «استرس»، «مصرف برخی از داروها» و «افزایش فشار داخلی چشم» می‌توان به عنوان عوامل سکته عصب چشم نام برد.

او می‌افزاید: فردی که دچار سکته عصب چشمی می‌شود در ابتدا با کاهش دید بدون درد مواجه می‌شود و کاهش دید این فرد نیز به این شکل است که در ابتدا قسمت پایین اشیا و یا تصاویر را به صورت واضح نمی‌تواند مشاهده کند.

میرشاهی می‌افزاید: بینایی افرادی که دچار این نوع از سکته می‌شوند ممکن است تا حدودی بعد از چندماه برگردد و در برخی از موارد نیز قسمت عمده بینایی از بین می‌رود.

این فوق تخصص چشم پزشکی ادامه می‌دهد: درمانی برای سکته عصب چشم تاکنون وجود ندارد و درمان «فشار خون» و «فشار چشم» می‌تواند در جلوگیری از این بیماری راهگشا باشد.

میرشاهی در خصوص سکته شبکیه چشمی نیز می‌گوید: نوع دیگر سکته چشمی، سکته شبکیه چشمی است، در این نوع سکته شریانی که مسئولیت خون رسانی به شبکیه را برعهده دارد مسدود می‌شود.

این فوق تخصص چشم پزشکی، علاوه بر عوامل سکته چشمی (فشار خون، دیابت، استرس، مصرف برخی از دارو‌ها و افزایش فشار داخلی چشم و...) از بیماری‌های قلبی که منجر به ارسال لخته خون به چشم می‌شوند به عنوان دیگر عوامل سکته شبکیه چشمی نام می‌برد.

به گفته این متخصص، علائم بالینی این سکته مانند سکته عصب چشم است و با کاهش دید و بینایی همراه است.

میرشاهی معتقد است ۶ ساعت اول پس از سکته حیاتی است و اگر بیمار در این زمان طلایی به متخصص مراجعه کند امکان درمان آن وجود دارد، اما بعد از این زمان درمان امکان پذیر نیست.

منبع: تابناک
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین