نتایج مطالعه جدید محققان ژاپنی نشان میدهد که «سیگار» کشیدن با افزایش خطر «کاهش شنوایی» ارتباط دارد.
محققان مرکز ملی سلامت و پزشکی ژاپن در این مطالعه دادههای مرتبط با معاینات سالانه ۵۰ هزار نفر را انالیز کردند، این معاینهها از جمله شامل شنوایی سنجی و یک پرسشنامه تکمیل شده در مورد شیوه زندگی مرتبط با سلامت هر فرد میشد.
آنها تاثیر فاکتورهای مختلفی، چون سیگار کشیدن -سیگاری فعلی، سابق، و هرگز سیگاری نبودن-، تعداد سیگارهایی که در روز کشیده میشد و طول توقف سیگار کشیدن را بر میزان کاهش شنوایی افراد بررسی کردند.
محققان حتی پس از در نظر گرفتن عواملی مانند سر و صدای شغلی و سایر عوامل موثر بر کاهش شنوایی متوجه شدند که خطر کاهش شنوایی در میان افراد سیگاری در مقایسه با افرادی که هرگز سیگاری نبودند، ۱.۲ تا ۱.۶ برابر بیشتر بود.
در این بررسی، گرچه ارتباط میان سیگار کشیدن و کاهش شنوایی در فرکانس بالا قویتر از کاهش شنوایی در فرکانس کم بود، اما خطر کاهش شنوایی هم در فرکانس بالا و هم در فرکانس پایین با مصرف سیگار افزایش مییافت. با این وجود، این افزایش خطر در طول پنج سال پس از ترک سیگار کاهش مییافت.
محققان خاطرنشان کردند که مطالعه آنها مدرک محکمی ارائه میدهد که سیگار کشیدن یک عامل خطرساز مستقل برای کاهش شنوایی است.
به نقل از «وبمد»، این نتایج مدرک محکمی برای حمایت از این موضوع ارائه میدهد که سیگار کشیدن یک عامل سببی برای کاهش شنوایی است و بر لزوم کنترل مصرف تنباکو برای پیشگیری و یا کند کردن روند کاهش شنوایی تاکید میکند.