شبنم دالوند اظهار داشت: تغذیه و فعالیت بدنی بخش مهمی از یک شیوه زندگی سالم در پیشگیری از دیابت و کنترل عوارض ناشی از دیابت میباشد.
وی با بیان اینکه با گسترش چاقی شیوع دیابت نوع ۲ نیز رو به افزایش است، گفت: خطر ایجاد عوارض مرتبط با دیابت در بیماران مبتلا به دیابت دچار چاقی، بالاتر از بیماران مبتلا به دیابتی است که وزن معمولی دارند.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه افزود: در این راستا کاهش وزن یکی از راهکارهای اساسی در کاهش ابتلا به دیابت بوده و همچنین کاهش وزن در بیماران دیابتی چاق باعث بهبود کنترل قند خون، کاهش مصرف داروهای کنترل کننده قند خون و کاهش عوارض و مرگ و میر ناشی از دیابت میشود.
دالوند خاطرنشان کرد: مداخلات مرتبط به سبک زندگی همانند رژیم غذایی، ورزش و تغییرات رفتاری از مهمترین موارد در درمان دیابت نوع ۲ میباشند.
وی یادآور شد: با رعایت نکات مهم در رژیم غذایی دیابتی زیر نظر متخصصین تغذیه و رعایت دو اصل مهم تعادل و تنوع در دریافت مواد غذایی و فعالیت بدنی در بیشتر روزهای هفته میتوان سطح قندخون، فشار خون و کلسترول را در محدوده مناسب حفظ نمود.
رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت تغذیه سالم را بخش مهمی از مدیریت دیابت دانست و عنوان کرد: یک فرد دیابتی باید از آنچه، چه زمانی و چه مقدار در روز میخورد آگاه باشد. پیروی از رژیم غذایی سالم علاوه بر اینکه به کنترل وزن و پیشگیری از چاقی کمک میکند، در حفظ سطح گلوکز خون شما در محدوده هدف شما نیز موثر بوده و خطر ابتلا به عوارض مرتبط با دیابت را کاهش میدهد