آفتابنیوز : آفتاب: در نشست کمیسیون صنعت اتاق ایران درباره نظریات اتاق ایران در مورد «برنامه پنجم توسعه»، «آثار سوء قطع برق واحدهای تولیدی» و «عرضه مواد اولیه مورد نیاز تولید و صنعت کشور در بورس»، بحث و تبادل نظر شد.
عباس وطنپرور از اعضای این کمیسیون در این نشست گفت: سال گذشته در مراسم روز صنعت و معدن که خلیلی به نمایندگی از صنعت حضور داشتند، مورد بیمهری وزارت صنایع قرار گرفت.
وی به بحث مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد و گفت: بعد از سال 1930، گرفتن ارزش افزوده با این سبک و سیاقی که امروز در ایران اعمال میشود، در هیچ جای دنیا اعمال نشده است.
وی افزود: کارشناسان اقتصادی نیز گرفتن مالیات بر ارزش افزوده را خیانت به تولید دانستهاند.
وطن پرور ادامه داد: دولت تولید را از رقابت پذیری حذف و راه را برای واردات باز کرده است، به کارخانه خارجی سوبسید میدهد، کارگران داخلی بیکار میشوند و در کشورهای خارجی اشتغالزایی میکند و چنانچه دولت سالی یک تا دو درصد به مالیاتها اضافه کند، اینجا دیگر محلی برای کسب و کار پیدا نخواهیم کرد.
وی نیز از این که انواع مواد و کالاها در بورس انتقال کرد و گفت: بورس بزرگترین دلال دولتی کشور شده است. در تمام دنیا بورس به شمش اختصاص دارد اما در کشورما انواع کالاها را در بورس عرضه میکنند.
وی با بیان این که بحث رقابت پذیری واحدهای صنعتی و معدنی در طول مدت اجرای برنامه توسعه مغفول مانده است، گفت: قانون کار شایسته در کشور ما تصویب شد، اما دولت آن را اجرا نمیکند. اتاق ایران نیز چنانچه قصد دارد به بهرهوری برسد و جایگاه اشتغال و ارزش مدیریت را تعریف کند، باید قانون کار شایسته به مرحله اجرا در بیاید تا بسیاری از تنگناهای قانون کار برطرف شود.
وی گفت: مجلس و دولت نباید مانع توسعه صنعت و اشتغال شوند.