آفتابنیوز : 
محققان بیش از 200 هزار نفر را مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند که خوردن روزانه پنیر با کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی ارتباط دارد. اما این بدان معنا نیست که در خوردن پنیر زیادهروی کنید.
کلمات "پنیر" و "سلامتی" ترکیبی عجیب از کلمات برای قرار گرفتن در یک جمله است و در عین حال بررسی جدید محققان نشان میدهد که مصرف روزانه پنیر ممکن است در واقع منجر به بهبود سلامتی شود.
به گزارش تکتایمز، شرکت کنندگان در این پژوهش که هر روز کمی پنیر بخورند، در مقایسه با افرادی که هرگز یا به ندرت پنیر مصرف میکنند، احتمال کمتری را برای ابتلا به سکته مغزی یا بیماری قلبی تجربه میکنند.
محققان از چین و هلند، بیش از 15 مطالعه در مورد مصرف پنیر که روی بیش از 200 هزار نفر انجام شده بود را جمع آوری و تجزیه و تحلیل کردند.
آنها کشف کردند که خوردن مقدار کمی از پنیر در هر روز، شانس ابتلا به بیماری قلبی عروقی را تا 14 درصد کاهش میدهد یا احتمال سکته مغزی را تا 10 درصد کاهش میدهد.
به گفته محققان، سطح بالای کلسیم در پنیر برخی از چربیهای اشباع را که نسبت ارزش غذایی آن را از بین میبرد، متوقف میکند.
تاکنون تصور بر این بود که پنیر سطح بالایی از چربی اشباع شده دارد که با کلسترول بالا، تصلب شرائین و افزایش احتمال ابتلا به بیماری قلبی را در پی دارد. اما همچنین شامل پروبیوتیکها، پروتئین و همانطور که ذکر شد، کلسیم است که دارای مزایای سلامتی است.
محققان کشف کردند که رابطه بین مصرف پنیر و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی بجای خطی، به شکل U بود. به این معنی که مصرف بیشتر پنیر به معنای افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی نیست.
در حقیقت، شرکت کنندگان که کمترین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را نشان دادند، کسانی بودند که هر روز یک قالب کوچک به اندازه قوطی کبریت، پنیر میخوردند.
به عبارت ساده، این تحقیق رابطه علت و معلولی بین مصرف پنیر و خطر بیماریهای قلبی را درنیافته است، بلکه ارتباط بین این دو را نشان میدهد.
این مطالعه همچنین به بررسی انواع پنیرها نپرداخته است که ممکن است مطالعه پنیرهای مختلف نتایج مختلفی به دست دهد، زیرا انواع خاصی وجود دارد که شامل مزایا و خطرات بیشتری نسبت به پنیر معمولی هستند.
باید در نظر داشت که هرگز نباید در مصرف پنیر زیادهروی کرد، اما مصرف یک یا دو قالب کوچک ضرر نخواهد داشت.
نتایج این مطالعه در مجله اروپایی Nutrition منتشر شده است.
منبع: ایسنا