آفتابنیوز : آفتاب: دادستان کل کشور در نشست خبری روز دوشنبه با خبرنگاران در حالی از آقای "م- ز" که این روزها با نام "مه آفرید 2" معروف شده است، صحبت کرد که درباره این تریلیاردر خبرهای ضد و نقیض فراوانی وجود دارد.
دادستان کل کشور در مورد پرونده "مه آفرید 2" و احتمال فروش دارائی هایش برای پرداخت طلب بانک گفت: از نظر قانون برخی از موارد را نمی توانیم بگوییم. ولی این افراد معمولا ممنوع المعامله می شوند. اگر این فرد با این کار قصد داشته باشد طلب بانکها را بدهد بد نیست خوب است.
چه کسی با دستگیری م-ز سکته کرد؟
در همین روز، یکی از روزنامه های صبح نوشت که "یکی از نمایندههای مجلس هشتم که دارای روابط ویژه با نامبرده بوده بلافاصله پس از شنیدن خبر دستگیری وی سکته کرده است."
براساس اخبار رسیده در نخستین دستگیری «م. ز» موسوم به «مه آفرید 2» که در اسفند ماه سال گذشته اتفاق افتاده است یکی از نمایندههای مجلس هشتم که دارای روابط ویژه با نامبرده بوده بلافاصله پس از شنیدن خبر دستگیری وی سکته کرده است.
مه آفرید 2 کیست؟
در حالی كه م-ز، تریلیاردر نزدیك به جریان نفوذی در دولت اخیرا دریافت هرگونه رانت و تسهیلات خاص از دولت را تكذیب كرده است، یکی از سایت های خبری اسنادی منتشر کرده است که نشان از استفاده ویژه این فرد از رانت دولتی دارد.
مه آفرید 2 سرمایه گذار معروف تبریزی که در اقدامی غیر قابل پیش بینی اقدام به فروش و واگذاری بسیاری از دارایی های خود کرده است. فولاد گستر تبریز، بانک گردشگری، هواپیمایی آتا، کارخانه بنیان دیزل، فولاد بناب، فولاد سهند، ایران خودرو تبریز، درپاد، گروه صنعتی یاقوت صنعت و شرکت بازرگانی شاهین از جمله مجموعه های صنعتی و اقتصادی بودند که با نام م-ز گره خورده بودند.
م-ز از چند سال قبل با استفاده از مشاوره و رانتهای یک مجری مشهور صدا و سیما که کمک شایانی به وی برای اخذ وامهای کلان بانکی کرد، وارد بازار بورس، فولاد، خودرو و معدن کشور شد.
بر اساس این گزارش، در حال حاضر این فرد جزو 10 کلان سرمایهدار کشور است که 24 و 30 درصد سهام دو بانک مطرح کشور را در اختیار دارد.
مه آفرید 2 که ارتباطات عمیق و گستردهای با یک جریان منحرف سیاسی دارد، در اندک زمانی توانست مجوز تأسیس یک شرکت هواپیمایی را بهدست آورد و سپس بدون داشتن مسئولیت مشخص دولتی به دیدار یکی از مقامات ارشد ترکیه فرستاده شد تا مجوز پروازهای خود به فرودگاه آتاتورک استانبول را که ارائه مجوز آن در انحصار دولت ترکیه است، دریافت کند.
وی سپس ضمن برقراری پیوند عمیقتر با نزدیکان چهره جنجالی دولت و آقازاده یکی از چهرههای مطرح اقتصادی، اقدام به ثبت و تأسیس شرکتی به شماره390... کرد تا با سوءاستفاده هرچه بیشتر از رانتهای دولتی بتواند سرمایهگذاریهای مشترک بیشتری را انجام دهد.
مسأله دیگری که مه آفرید 2 را سر زبانها انداخت، شایعه خریداری خودروی احمدینژاد توسط وی بود. یک هفته نامه در فروردین امسال نوشته بود : این فرد در کارخانههای فولاد سهام دارد و قریب به ۱۲۰۰ میلیارد تومان به شبکههای بانکی کشور بدهکار است؛ گفته میشود که وی جزو ۱۰ سرمایهدار برتر کشور است.
اگر سیاسیها و اقتصادیها بهتازگی وی را کشف کردهاند اما ورزشیها چندین سال است که او را میشناسند چراکه وی یکی از چهرههای جنجالی ورزشی هم محسوب میشود. مه افرید 2، صاحب باشگاه فوتبال گسترش فولاد تبریز هم هست و با حمایت خوب او، این تیم حتی تا پای فینال جام حذفی در سال 1389 رفت. این تیم در سال فوتبالی که گذشت در دسته اول بود و تا یک قدمی صعود به لیگ برتر هم رفت اما در گام آخر ناکام بود.
البته مسئولان این تیم بهعلت استفاده تیم حریف از بازیکن غیر مجاز بسیار جنجال به پا کردند. شاید دیگر برایتان تعجبآور نباشد که بدانید وی رییس هیأت بدمینتون آذربایجان شرقی هم هست. او برای بار دوم از سال 1388 برای مدت چهار سال از سوی مجمع انتخاب رییس هیأت بدمینتون آذربایجان شرقی، مدیر کل تربیت بدنی استان ، دبیر فدارسیون بدمینتون کشور انتخاب شد. والیبال و دو و میدانی از رشتههای دیگری است که م-ز در آن فعالیت میکند .
لازم به ذکر است وی از سال 83 با مرور زمان با خرید و راه اندازی واحدهای متعدد صنعتی لقب سرمایه گذار بزرگ را به خود اختصاص داد. از همان سال ها موضوع سرمایه گذاری های کلان وی از سوی گروه های مختلف مورد نقد قرار می گرفت که چرا سیستم بانکی کشور تسهیلات کلانی را در اختیار فردی خاص قرار می دهد ولی طرح آن شبهات هیچ موقع مانع سرمایه گذاری های کلان وی در آذربایجان نشد تا وی که شاید در دهه 70 صاحب یک مجموعه کوچک صنعتی هم نبود به یکباره در طول کمتر از یک دهه به غول سرمایه گذاری منطقه تبدیل شود.
بر اساس آمار بیش از هفت هزار نفر در واحدهای مختلف وی مشغول به کار شده اند. روزهای اوج مه آفرید 2 از سال گذشته در حالی رو به افول گذاشت که بسیاری از صاحبنظران معتقدند برخورد با فساد بزرگ مالی در کشور به نوعی پرداخت تسهیلات گسترده به افرادی همچون م-ز را نیز محدود کرد. روزهای افول این سرمایه گذار آذربایجانی در حال روز به روز طولانی تر می شود که هر ماه واگذاری یکی از واحدهای صنعتی وی در سکوت رسانه ای انجام می شود. فولاد بناب که با حضور محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری به بهره برداری رسیده بود از سوی وی به قیمت 1400 میلیارد تومان به کنسرسیومی از بانک های خصوصی واگذار شد.
شرکت هواپیمایی آتا نیز که به عنوان نخستین شرکت هواپیمایی خصوصی استان آذربایجان شرقی تاسیس شده بود از سوی وی به آستان قدس رضوی واگذار شد. اما به نظر می رسد در حالی کسانی که دارایی و ثروت مه آفرید 2 را در سایت ها و روزنامه ها انتشار می دهند، فقر و نداری بسیاری از کارکنان کارخانه های وی را هم به تصویر بکشند. بر اساس شنیده ها قرار داد کارگران کارخانه بنیان دیزل تبریز نیز در سال 91 تمدید نشده و قرار است در آینده نزدیک این واحد صنعتی نیز واگذار شود.
به گزارش جهان،مه آفرید 2 در حالی واحدهای صنعتی خود را یکی پس از دیگری واگذار می کند که دلایل این اقدام وی در هاله ای از ابهام قرار دارد، برخی ها معتقدند بدهی های کلان بانکی وی را ملزم به واگذاری واحدهایش کرده است و برخی نیز از سرمایه گذاری کلان وی در سایر کشورها خبر می دهند! تمام این واگذاری ها در حالی در سکوت رسانه ای انجام می شود که برای راه اندازی و تاسیس هر یک از آنها میلیون ها تومان هزینه افتتاح و تبلیغات رسانه ای شده بود. اینک افکار عمومی منتظرند تا ببینند این سرمایه گذاری تبریزی در آینده چه سرنوشتی خواهد داشت
این همه کارخانه زده و اشتغال زایی کرده دولت باید از این چنین اشخاصی حمایت کند مثل خاوری پول ما ایرانی ها را به خارج کشور نبرده باید وزیر صنایع بشه این چنین فردی