آفتابنیوز : مرتضی حاجی ، وزیر آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران در گرگان گفت : مدارس قدیمی در مقابل حوادث گوناگون و بلایای طبیعی با مشکل اساسی روبه رو هستند .
وی ادامه داد : خوشبختانه قانون برنامه چهارم توسعه توجه جدی به این مسإله کرده و رقم قابل توجهی را به این منظور اختصاص داده است .
به گفته سيد محمد علي افشاني ، رييس سازمان نوسازي مدارس كشور ، استاندارد كردن فضاهاي آموزشي و مدارس خطر آفرين موضوعي بود كه در دوره وزارت مرتضي حاجي مطرح شد و با پي گيريهاي انجام شده، در سال 1381 در بودجه آموزش و پرورش رديفي به همين منظور اختصاص داده شده است .
افشاني افزود : اين اعتبار در سال های 1381 و 1382، 40 ميليارد تومان بود و براي سال 1384نیز 45 ميليارد تومان در نظر گرفته شده ولي حذف مدارس خطر آفرين دو هزار و 800 ميليارد تومان اعتبار ميخواهد و اين ميزان كافي اعتبار کافی نيست .
وی ادامه داد : تعداد مدارس خطر آفرين كشور در سال 1381، 83 هزار كلاس درس بود كه تاكنون 11 هزار كلاس درس جديد جايگزين اين كلاسها شدند.
نصرت الله جواهري پور ، رييس سازمان آموزش و پرورش شهر تهران نیز در گزارش پايان سال خود به وزير كشور آورده است : فرسوده بودن كلاسهاي مدارس مختلف شهر تهران يكي از نگرانيهاي مهم ماست .
وی اظهار داشت : 10 درصد از دانش آموزان كشور در شهر تهران مشغول به تحصيل هستند كه 5/6 درصد از كلاسهاي درس كل كشور را شامل مي شوند.
وي تراكم كالبدي هر كلاس را 51 نفر عنوان كرد و افزود : وضعيت فرسودگي كلاسها به گونه اي است كه سقف يكي از كلاسها در بارندگي اخير فرو ريخته بود كه خوشبختانه هيچ يك از 35 دانش آموز اين كلاس به علت حضور در حياط مدرسه آسيبي نديده بودند اما اين نگراني براي ما همواره نسبت به جان معلمان و دانش آموزان حاضر در بيش از 8 هزار كلاس قديمي بالاي 40 سال وجود دارد.
این شرایط در حالی بر مدارس استان تهران حاکم است که رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان تهران می گوید : نصف بودجه كشور به استان تهران اختصاص مي يابد و در مقايسه با ساير استانها ، این استان 50 درصد از اعتبارات استاني خود را صرف فضاهاي آموزشي ميكند.