آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایرنا، «معصومه ابتکار» روز دوشنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی میراث دیداری و شنیداری و ثبت چهار میراث مستند ایران در فهرست منطقه آسیا و اقیانوسیه حافظه جهانی یونسکو اظهار داشت: آلودگی ها می تواند منشا خاکی یا دریایی داشته باشد اما در هر صورت باید براساس قوانین و مقررات پایش مستمر صورت گیرد.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست اندازه گیری مستمر وضعیت شاخص های میکروبی دریای خزر را انجام می دهد و نتایج را به مراجع ذیصلاح اعلام می کند.
ابتکار با اظهار تاسف از اینکه هنوز فاضلاب های خام وارد دریای خزر می شود گفت: دوره گذشته به این مساله توجه زیادی نداشته که امیدواریم در این دوره سازمان آب و فاضلاب استان های مازندران و گیلان عقب ماندگی گذشته را جبران کنند.
وی تاکید کرد: سازمان های مرتبط باید طرح های جمع آوری و تصفیه فاضلاب را با سرعت بیشتری انجام دهند و همچنین شهرک های صنعتی را ملزم به ایجاد تصفیه خانه های پساب و فاضلاب کنند، سازمان حفاظت محیط زیست در تمام این زمینه ها تذکر لازم را داده و برنامه زمانبدی را از سازمان های مرتبط خواسته است و اجرای قوانین را نیز با جدیت پیگیری می کند.
***سیاست های شکار به طور دقیق و کامل اعلام می شود
معاون رییس جمهوری گفت: پروانه های شکاری که در گذشته صادر شده است اکنون فاقد اعتبار است و سازمان محیط زیست سیاست های شکار را کاملا بازنگری کرده و به زودی آنها را به طور کامل و دقیق اعلام خواهد کرد.
وی گفت: باتوجه به تهدیدات حیات وحش سازمان محیط زیست در حال بازنگری کامل مباحث مربوط به شکار است. همچنین برنامه های حفاظتی ویژه ای برای گونه های مختلف در معرض تهدید و آسیب نیز در دست اجرا دارد.
وی ادامه داد: دستورالعمل برخی از این گونه های در معرض تهدید به زودی نهایی و اعلام می شوند و مانند طرح حفاظت از یوزپلنگ آسیایی، برای این گونه ها نیز برنامه های حفاظتی اجرا خواهد شد.
*** ملاک ما برای کیفیت بنزین، بنزین عرضه شده در جایگاه ها است
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به برخی اظهارنظرها در مورد پاک نبودن بنزین وارداتی گفت: از نظر ما اندازه گیری بنزین عرضه شده در جایگاه ها ملاک است و نه با واردات، صادرات و نه تولید کاری داریم.
وی تاکید کرد: اصل مهم برای سازمان حفاظت محیط زیست پاک بودن هوایی است که شهروندان استنشاق می کنند.
معاون رییس جمهوری گفت:سازمان حفاظت محیط زیست براساس قانون و تکلیفی که دولت برای آن تعریف کرده بنزین عرضه شده در جایگاه ها را به طور مداوم و مستمر پایش و اندازه گیری می کند و آخرین اندازه گیری ها نشان می دهد این بنزین با استانداردهای یورو4 مطابقت دارد.
وی گفت: کاهش آلودگی هوا نیز بیانگر این مساله است که آلاینده های موجود در بنزین توزیعی در سطح شهر تهران و برخی کلان شهرهای دیگر تا حد زیادی کاهش یافته و به سطح استاندارد نزدیک می شود.
وی گفت: از نظر ما این اقدام گامی صحیح و حرکت در جهت بهبود کیفیت هوا است و صحبت های دیگر بحث های حاشیه ای است که امیدواریم بتوانیم با همکاری سازمان ها و نهادهای مختلف به سمت اصلاح وضعیت آلودگی هوا پیش رویم.
*** رسیدن تا تراز اکولوژیک دریای ارومیه فاصله داریم
ابتکار گفت: بارندگی های اخیر وضعیت دریاچه ارومیه را تا حدی بهبود بخشیده اما این به معنای رسیدن به وضعیت مطلوب نیست زیرا تا رسیدن به تراز اکولوژیک این دریاچه فاصله داریم.
وی گفت: بارندگی های اخیر نسبت به متوسط چندساله و سال گذشته بیشتر بوده که موجب افزایش سطح دریاچه و ارتفاع آب شده است.
وی به اجرای برنامه های مربوط به نجات دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: دوره های آموزشی برای همکاری با کشاورزان به منظور اصلاح الگو کشت و آبیاری در منطقه آغاز شده و آخر هفته جاری سفری به ارومیه خواهم داشت که با روستاییان پیرامون برنامه های نجات ارومیه و اهمیت اصلاح الگوی کشت و آبیاری گفت وگو خواهم کرد.
ابتکار تاکید کرد: در نظر گرفتن ملاحظات زیست محیطی در برنامه های نجات دریاچه ارومیه بسیار جدی و حتما باید مدنظر قرار گیرد.
*** کمیسیون اصل 90 گزارش خود در مورد بنزین را ارایه می کند
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی روز گذشته جلسه بررسی بنزین توزیعی در تهران را برگزار کرد که در آن سازمان ها و نهادهای مرتبط گزارش های خود را ارایه کردند.
وی گفت: هنوز کمیسیون اصل 90 گزارشی را اعلام نکرده و گفته است به زودی اعلام خواهد کرد.
*** صندوق توسعه ملی تسهیلاتی به طرح های محیط زیستی اختصاص می دهد
ابتکار گفت: با توجه به اهمیت کاهش آلودگی هوا صندوق توسعه ملی تسهیلاتی را که با طرح های محیط زیستی در ارتباط باشد اختصاص می دهد که یکی از آنها حمایت از خودروهای برقی است.
وی گفت: دولت از طرح جایگزینی خودروهای برقی به جای خودروهای بنزینی با هدف صرفه جویی در مصرف بنزین و کاهش آلودگی هوا حمایت می کند و اکنون بخش های مختلف خصوصی و دولتی در این زمینه فعال هستند.
وی ادامه داد: به برخی از طرح هایی که در راستای حفظ محیط زیست هستند به صندوق توسعه ملی معرفی شدند تا مورد حمایت قرار گیرند که امیدواریم طرح جایگزینی خودروها و موتورسیکلت های برقی نیز به زودی توسعه یابد.
وی گفت: خوشبختانه محققان داخل کشور موفق به تولید باتری لیتیومی شدند که قابل استفاده در خودروهای برقی است که امیدواریم شاهد تولید خودروهای برقی نیز در داخل کشور باشیم.