روحانی در ادامه سفر یک روزه خود در جلسه توسعه و سرمایهگذاران استان نیز حضور پیدا کرد.
دیدار با علما، ایثارگران و نخبگان استان و همچنین حضور در جلسه شورای اداری استان از دیگر برنامههای رییس جمهور در جریان یازدهمین سفر استانی کاروان تدبیر و امید بود.
در پایان نیز روحانی در یک نشست خبری به ارائه جمعبندی سفر و پاسخ به پرسشهای خبرنگاران استانی پرداخت.
طرحهای مصوب دولت برای خراسان جنوبی، استان را متحول خواهد کرد
رییسجمهوری کشورمان با اشاره به اعتبار ۲۷۰ میلیارد تومانی طرحهای مصوب برای خراسان جنوبی و مقایسه آن با بودجه عمرانی ۱۶ میلیارد تومانی سال ۹۳، اظهار داشت: اجرای این پروژهها با اعتبار در نظر گرفته شده برای آن،خراسان جنوبی را متحول خواهد کرد.
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی چهارشنبه شب در پایان سفر به خراسان جنوبی در نشستی با خبرنگاران ضمن تشکر مجدد از استقبال گرم مردم این استان از اعضای دولت، در تشریح نتایج و دستاوردهای این سفر فشرده یکروزه گفت: خراسان جنوبی به خاطر شرایط اقلیمی، به لحاظ منابع آبی در مضیقه است و دولت بنا دارد در این زمینه به استان کمک بیشتری کند.
رییسجمهوری کشورمان افزود: تسریع در اتمام عملیات احداث دو سد سیاهو و فرخی، توسعه شبکههای آبخیزداری، احداث شبکه جابجایی آب در درون استان با لوله به طول ۶۰۰ کیلومتر برای کاهش تبخیر آب در حین انتقال و کمک به توسعه کشت گلخانهای از جمله برنامههای دولت برای کمک به غلبه بر مشکل کمآبی در این استان است.
روحانی با اشاره به تسریع در اجرای عملیات گازرسانی به بخشهای فاقد گاز شهری در استان در ادامه به ظرفیتهای گردشگری خراسان جنوبی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: خراسان جنوبی ظرفیتهای برجستهای در زمینه گردشگری دارد و دولت بنا دارد با فراهم آوردن بسترهای لازم، سرمایهگذاران را برای حضور در این استان ترغیب کند.
رییسجمهوری تصریح کرد: در جلسه توسعه استان، تعداد زیادی از سرمایهگذاران و کارآفرینان از خراسان جنوبی و استانهای همجوار و همچنین تعدادی از سرمایهگذاران ایرانی از خارج از کشور حضور یافته بودند که مایه امیدواری است و امیدوارم هر چه سریعتر و بیشتر شرایط سرمایهگذاری آنان در خراسان جنوبی تسهیل شود.
روحانی به مشکلات استان در زمینه راه و بسترهای حمل و نقل اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: باید حداقل راههای اصلی استان را دو خطه کنیم تا ضمن افزایش ظرفیت حمل و نقل، ایمنی راهها نیز ارتقا یابد و از سوی دیگر جاده ها را به عنوان یکی از زیربناهای توسعه استان بیش از پیش در خراسان جنوبی توسعه دهیم.
رییسجمهوری کشورمان ادامه داد: دولت برای مطالعه و طراحی اتصال خط آهن خراسان جنوبی به خط آهن سراسری ۱۰ میلیارد تومان در بودجه سال آینده در نظر گرفته و به دنبال این است تا با جذب فاینانس هر چه سریعتر این پروژه را اجرا کند ولی چون هنوز نتوانستهایم برای این پروژه فاینانس جذب کنیم، لذا درباره زمان و نحوه اجرای آن به مردم قولی نمیدهم، اما قول میدهم که اجرای این پروژه را دنبال کنیم.
روحانی همچنین بر لزوم اجرای طرحهای زیست محیطی از جمله بوتهکاری و مالشپاشی در خراسان جنوبی تاکید کرد و گفت: در مجموع ۲۱ طرح و پروژه با اعتبار ۲۷۰ میلیارد تومان برای خراسان جنوبی در نظر گرفتهایم که امیدوارم به توسعه و اشتغالآفرینی گسترده در استان منجر شود.
رییسجمهوری در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که با توجه به گستردگی خراسان جنوبی و پراکندگی جمعیت استان که باعث شده در سالهای گذشته بودجههای تخصیصی، توسعه قابل توجهی را حاصل نکند، دولت چه برنامهای برای غلبه بر این مشکل دارد، اظهار داشت: بودجه عمرانی امسال خراسان جنوبی ۱۶ میلیارد تومان بود و شما این رقم را با بودجه ۲۷۰ میلیاردی در نظر گرفته شده برای طرحها و پروژههای مصوب این سفر مقایسه کنید تا ببینید خود این بودجه چقدر متحول شده است.
روحانی اضافه کرد: دولت همچنین به دنبال جذب فاینانس برای پروژههای خراسان جنوبی است و امیدوار به این هستیم که بتوانیم با استفاده از منابع صندوق توسعه برای خراسان جنوبی تسهیلاتی قائل شویم تا جاذبه سرمایهگذاری در استان افزایش یابد.
رییس جمهوری در پاسخ به سوال دیگری درباره راههای جایگزین اقتصاد کشاورزی برای توسعه خراسان جنوبی از جمله تجارت خارجی و توسعه صنعتی تصریح کرد: مسلما باید از ظرفیت مرزی بودن خراسان جنوبی بهره بیشتری ببریم. وضعیت افغانستان هم اینگونه نخواهد ماند و این کشور متحول خواهد شد. از سوی دیگر اتصال این استان به کریدور شمال-جنوب و توسعه صنعتی استان نیز مدنظر هستند و در کنار آنها توسعه کشاورزی مدرن و ایجاد صنایع تبدیلی میتواند اقتصاد کشاورزی استان را نیز متحول کند.
روحانی در پاسخ به این سوال که برنامه دولت برای انتقال آب به خراسان جنوبی چیست، خاطرنشان ساخت: تصور غلطی درباره برنامه دولت برای ایجاد شبکه انتقال آب به طول ۶۰۰ کیلومتر به وجود آمده است، در حالی که این شبکه کاملا داخلی و برای جابجایی آب در داخل استان است تا بر مشکل تبخیر آب حین انتقال در روی زمین غلبه کنیم.
رییس جمهوری افزود: البته بحث انتقال آب به استان نیز مورد بررسی است، اما این جزو طرحهای بلند مدت است که ناظر بر خرید آب از همسایگان و انتقال آب است، اما چون هنوز تکلیفی بر آنها مشخص نشده است، در این سفر نیز بحثی درباره آنها نشد.
روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که دولت چه برنامهای برای برندسازی محصولات کشاورزی خراسان جنوبی دارد، گفت: یکی از برنامههای دولت توسعه صنعت بستهبندی و صنایع تبدیلی در استان است تا محصولات کشاورزی استان که برخی از آنها نیز خاص و بسیار با کیفیت هستند، در خارج از کشور نیز بتوانند معرف توانمندیهای خراسان جنوبی و ایران باشند.
رییس جمهوری در واکنش به درخواست یکی از خبرنگاران درباره اینکه سود تسهیلات بانکی در خراسان جنوبی تک رقمی شود تا به توسعه استان کمک کند، تصریح کرد: تعیین نرخ سود بانکی در اختیار دولت نیست. پول بانکها متعلق به مردم است و بانکها باید از محل همین تسهیلات سود پرداختی به منابع مردمی خود را تامین کنند.
روحانی ادامه داد: دولت نمیتواند در موضوع نرخ سود تسهیلات بانکی ورود کند، اما میتواند با استفاده از منابع صندوق توسعه کمکهایی به جذب سرمایهگذاری به مناطق محروم کند که این کار را خواهیم کرد.
رییس جمهوری همچنین در پاسخ به درخواست خبرنگار دیگری مبنی بر این که دولت خراسان جنوبی را با توجه به سابقه فرهنگی و علمی درخشان به عنوان پایتخت علمی و ادبی ایران معرفی کند، خاطرنشان ساخت: خراسان جنوبی همواره یکی از مراکز مهم فرهنگی و علمی کشورمان بوده و هست، اما این که جایی مرکز علمی و فرهنگی شود باید زمینههایش فراهم شود و با تصویب دولت این کار شدنی نیست.
روحانی گفت: این که مثلا گفتید شیراز و اصفهان پایتخت گردشگری هستند و تهران پایتخت کشور و مشهد پایتخت معنوی کشور، هر کدام ارتباط با زمینههای این مرکزیت قرار گرفتنها دارد. اما به هر حال بیرجند ظرفیت و استعدادهای فرهنگی و علمی خوبی دارد که باید در کنار آنها از توسعه به ویژه در عرصه اقتصادی نیز بهرهمند شود و دولت در این زمینه از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.
باید کشور را در دنیای ارتباطات و رقابت، در مسیر توسعه قرار دهیم
رییسجمهوری کشورمان در جلسه شورای اداری استان خراسان جنوبی با تأکید بر این که توسعه متوازن و جامع در سراسر کشور، خواست عمومی است، گفت: دنیای امروز، دنیای ارتباطات و رقابت است و ما باید بتوانیم با بهرهگیری از امتیازات و ویژگیهای خاص خود، کشورمان را در کنار سایر کشورها در مسیر توسعه قرار دهیم.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی چهارشنبه شب در این نشست، با اشاره به امتیازات تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی و دینی ایران، افزود: ایران اولین کشوری در کل منطقه است که برای آزادی، دموکراسی و رأی مبارزه کرده و بیش از 100 سال پیش دموکراسی و عدالتخانه ایجاد کرد.
رییس جمهوری وحدت، اتحاد، انگیزه بالای حراست و صیانت از دین و کشور را نعمت بالایی برای کشور و مردم بزرگ ایران دانست و گفت: برخورداری از این نعمت ها باعث شده که جمهوری اسلامی ایران در منطقه امنترین کشور باشد و برای امنیت و ثبات سایر کشورها هم تلاش و مساعدت کند.
روحانی افزود: ایران از موقعیت ژئوپلتیک و منابع و معادن بسیار غنی برخوردار است که در توسعه بیش از پیش کشور باید از آنها به خوبی بهره گرفت.
رییس جمهوری با اشاره به پیشرفتهای کشورمان در عرصه فناوریهای جدید، اظهار داشت: امروز در بسیاری از فناوریهای جدید در ردیفهای بالای جهانی قرار داریم و یکی از اهداف و اهتمام جدی دولت، توجه به شرکتهای دانشبنیان است، لذا در ۱۶ ماه گذشته اقدامات بزرگی در این زمینه انجام شده است.
روحانی افزود: بودجه صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای حمایت از شرکتهای دانشبنیان در سال آینده افزایش خواهد یافت و امروز از منابع این صندوق بیش از یکهزار شرکت دانشبنیان فعال شده است که این شرکتها میتوانند تحول بزرگی در آینده کشور به وجود آورند.
رییسجمهوری کشورمان با آثار جنگ تحمیلی و تحریمهای ضد ایرانی تصریح کرد: ملت ایران در مقابل تحریم ایستادگی کرده و به ایستادگی خود ادامه خواهد داد و بدون تردید از این معضل بزرگ عبور خواهیم کرد و همه تلاش و توان دولت این است که بتواند از این مشکلات با هزینهای کمتر عبور کند و البته توانستهایم از بخشی از آن عبور کنیم و به فضل الهی از بقیه آن هم عبور خواهیم کرد.
وی بر لزوم اولویتبندی در رسیدگی و حل و فصل مشکلات کشور تأکید کرد و گفت با توجه به اینکه منابع و درآمد کشور محدود است، برای ایجاد تحول در کشور، ضرورت دارد که کار و تلاش مضاعفی انجام گیرد و همه دست به دست هم در عرصههای مختلف علمی، فناوری و اقتصادی به کار و تلاش بپردازند.
روحانی تصریح کرد: باید مدیریت و اولویتبندی در خصوص مسایل مهم کشور در کنار جذب سرمایههای داخلی و خارجی به منظور ایجاد توسعه پایدار در کشور مورد توجه قرار گیرد.
رییس شورای عالی امنیت ملی، ضرورت برقراری رابطه درست با دنیا را مورد تأکید قرار داد و گفت: تدوین برنامه و خط مشی برعهده رییس جمهوری است و برای ایجاد توسعه پایدار به عنوان اولویت کشور، باید روابط سازندهای در عرصه های مختلف با دنیا داشته باشیم.
رییس جمهوری با اشاره به موضوع اقتصاد مقاومتی و توجه به مؤلفههای آن، گفت: اقتصاد مقاومتی بدین معناست که اقتصاد ما در جایگاهی قرار بگیرد که نتوانند به آن آسیبی برسانند.
روحانی با اشاره به این که بخش مهمی از اقتصاد مقاومتی توجه به توسعه صادرات است، خاطر نشان کرد: اگر کشوری بتواند حجم صادرات خود را در بخشهای مختلف ارتقاء دهد، بدون تردید نمیتوانند به آسانی آن را مورد تحریم قرار دهند و اقتصاد مقاومتی بدین معناست که نیاز دنیا به ما بیشتر و نیاز ما به دنیا کمتر شود و لازمه این کار آن است که روابط ما با دنیا سازنده و درست تعریف شود و الا شجاعت این نیست که حرفها و سخنان شعارگونه زده شود و عدهای برای آن کف بزنند. اینگونه حرف زدن راحت و آسان است، اما باید به مصالح و منافع مردم توجه داشت.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود لزوم بهینهسازی در مصرف آب و اقدامات دولت در این زمینه برای استان خراسان جنوبی را خاطر نشان کرد و گفت: در این زمینه ۶۰۰ کیلومتر لولهگذاری در داخل استان با هدف جلوگیری از تبخیر آب انجام خواهد گرفت.
روحانی با اشاره به وسواس خود در دادن وعده به مردم تصریح کرد: بر این باور هستم که نمیتوانیم به مردم وعده و قولی بدهیم که نتوانیم به آن عمل کنیم، از اینرو تلاش ما در جریان سفرها این است که مواردی را به مردم وعده دهیم که حداقل در زمان دولت یازدهم آن موارد به طور کامل عملیاتی و اجرایی شوند.
رییس جمهوری بر اهمیت تعادل و توازن در توسعه و پیشرفت استانهای مختلف کشور تأکید کرد و گفت: باید دست به دست هم تلاش کنیم تا گام به گام در توسعه مناطق مختلف کشور توازن و تعادلی ایجاد شود به نحوی که مردم آن را احساس کنند.
روحانی همچنین بر مشکلات ناشی از خشکسالی و کمبود آب تأکید کرد و گفت: باید از همه علم و فناوریهای جدید استفاده کنیم تا مشکلات موجود در این زمینه را هر چه بیشتر کاهش دهیم.
در این دیدار نماینده ولی فقیه در استان و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی در سخنانی با قدردانی از اهتمام ویژه دولت برای رسیدگی و ارتقاء سطح استان خراسان جنوبی، پیشنهادات و نیازهای مناطق مختلف استان را با رییس جمهور در میان گذاشتند.