کد خبر: ۲۸۶۷۶
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۸۴ - ۱۴:۲۳

مبتلايان به ايدز ،سوء تغذيه هم دارند

آفتاب‌‌نیوز : سازمان بهداشت جهاني اعلام كرد: علاوه بر کمبود پروتئين و انرژي در مبتلايان به ايدز، کمبود ساير مواد مغذي از جمله ويتامينها، عناصر کمياب، اسيدهاي آمينه ضروري و اسيدهاي چرب نيز نوعي سوء تغذيه محسوب شده و فرد را مستعد آلودگي به ميکروب مي‌کند.

همچنين، مصرف طولاني مدت داروهاي ضد ايدز، مي‌تواند موجب کاهش قابل توجهي در عناصر ضروري بدن فرد بيمار شود و وي را شديدا لاغر کند؛ در چنين حالتي فرد کاهش اشتها، ضعف و لاغري مفرط را تجربه خواهد کرد.

گاهي ديده مي‌شود وضعيت سوخت و ساز در بدن يک فرد مبتلا به ايدز به گونه‌اي دچار اختلال مي‌شود که هرچه فرد انرژي بيشتري مصرف کند، چربي بدن او زودتر از بين مي‌رود، که اين وضعيت به اصطلاح سندرم از رشد ماندگي ( Wasting) نام دارد و از جمله وضعيت‌هاي بغرنج همراه با ايدز است.

با در نظر گرفتن کليه موارد ياد شده، ذکر اين نکته الزامي است که با تامين کليه نيازهاي غذايي يک فرد مبتلا به ايدز و بازگرداندن عناصر لازم از دست رفته نه تنها مي توان از پيشرفت بيماري در بدن فرد جلوگيري کرد، بلکه از احتمال ابتلا به انواع عفونتهاي همراه ايدز نيز به نحو قابل توجهي کاسته مي شود.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین