کد خبر: ۳۳۶۶۱۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۱
اعتراض به محدودیت‌‌های کنگره علیه شهروندان اروپایی

هشدار اروپا به آمریکا درباره طرح محدودیت ویزا/کنگره عقب‌نشینی می‌کند؟

29 سفیر اروپایی ( شامل سفیران کشورهای عضو اتحادیه اروپا و سفیر این اتحادیه در آمریکا) روز گذشته(دوشنبه) امریکا را به اقدام تلافی‌جویانه در صورت حفظ محدودیت ورود بدون ویزای شهروندانشان به امریکا تهدید کردند.
آفتاب‌‌نیوز :
پس از حملات سیزده نوامبر در پاریس و در چارچوب تلاشهای ضدتروریستی گسترده‌تر، مجلس نمایندگان امریکا سه شنبه گذشته رای به لغو برنامه ورود بدون ویزا به این کشور را داد. 

به گزارش آفتاب به نقل از خبرگزاری فرانسه، حملات پاریس توسط افراط‌گرایانی انجام شده که می‌توانستند بدون ویزا وارد امریکا شوند. طرح تصویب شده که هنوز باید به تصویب سنا و دولت اوباما برسد، افرادی که را که از تاریخ اول ماه مارس 2011 به عراق و سوریه و همچنین ایران و سودان سفر کرده اند از شرکت در برنامه ورود بدون ویزا منع خواهد کرد. 

دیوید اوسولیوان سفیر اتحادیه اروپا در امریکا در مطلبی در نشریه هیل به نمایندگی از سفیران کشورهای عضو اتحادیه نوشت: چنین اقدام تبعیض آمیزعلیه بیش از سیزده میلیون شهروند اروپایی که هر ساله به امریکا سفر می‌کنند، غیرسازنده بوده و می‌تواند به تدابیر تلافی‌جویانه حقوقی منجر شود و در حالیکه به اقتصاد دو سوی اقیانوس اطلس لطمه وارد می‌سازد هیچ ربطی به افزایش امنیت نخواهد داشت.

امریکا پذیرفته است که پتانسیل ایجاد تنش بر سر هرگونه تغییر دراین مورد وجود دارد. جان کربی سخنگوی کاخ سفید گفته است: ما در تماس با رهبران اروپا در باره نگرانیهای آنها از این برنامه بوده و خواهیم بود. ما می‌دانیم که این یک برنامه مهم است.

برنامه ورود بدون ویزا، شامل حال شهروندان 38 کشور می شود که عمدتا متحدان امریکا بوده یا در بین دمکراسی های توسعه یافته نسبتا با ثبات دنیا قرار دارند. بسیاری از آنها در اروپا قرار دارند از جمله بلژیک و فرانسه کشورهایی که سکونت گاه چندین مهاجم پاریس بودند. 

همچنین رسانه های خبری غربی گزارش دادند که سفیران اتحادیه و 28 کشور اروپایی در امریکا با انتشار نامه سرگشاده به مصوبه مجلس نمایندگان این کشور در باره محدودیت ویزا و سفر به خاک امریکا اعتراض کردند.

امضا‌کنندگان این نامه تاکید کرده اند محدودیت‌های مصوبه مجلس نمایندگان، شهروندان اروپایی دارای ملیت دو گانه ایران، عراق، سوریه و سودان، 'نامتناسب و غیرمنصفانه' است. 

سفرای بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا، در نامه مشترک خود هشدار داده اند که مصوبه جدید نه تنها غیرسازنده است، بلکه به اقدامات قانونی متقابل درمورد شهروندان آمریکایی منجر می شود و بدون افزایش امنیت، به اقتصاد کشورهای دو سوی اقیانوس اطلس لطمه می زند. 

مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را تصویب کرده است که محدودیت‌های تازه ای را بر شهروندان کشورهایی که بدون ویزا به این کشور سفر می کنند، اعمال می کند. 

براساس این طرح، افرادی که بعد از اول مارس 2011 به سوریه، عراق و سودان و ایران سفر کرده باشند، نمی توانند بدون ویزا به آمریکا بروند. 

به علاوه، شهروندانی که تابعیت دوگانه این چهار کشور را دارند هم باید برای سفر به آمریکا ویزا بگیرند. 

بی بی سی گزارش داد، مصوبه مجلس نمایندگان، با انتقاد گروه لابی 'شورای ملی ایرانیان آمریکا' و نیز 'اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا' روبه رو شده که آن را 'تبعیض‌آمیز' خوانده اند. 

در نامه سفرای کشورهای اروپایی آمده است که طرح جدید، درعمل برای 13 میلیون شهروند اروپایی که همه ساله به آمریکا سفر می کند نوعی سیستم ویزا را برقرار می کند. 

آمریکا با 38 کشور جهان قراردادی دایر بر معافیت شهروندان آنها از ویزای آمریکا دارد که از جمله، شامل 28 کشور عضو اتحادیه اروپا می شوند. 

در این نامه، به عنوان نمونه ای از تاثیرات مصوبه جدید آمده است که ممنوعیت کلی سفر به سوریه و عراق، تنها باعث محدودیت سفرهای مشروع صاحبان کسب و کار، روزنامه نگاران و ارائه دهندگان خدمات پزشکی و بشردوستانه می شود. 

این نامه می‌افزید که این طرح از سوی دیگر، تاثیر بسیار کمی بر کسانی که سفرهای غیرقانونی انجام می دهند، خواهد داشت. 

مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا، برای تبدیل شدن به قانون باید از تصویب مجلس سنا و سپس رئیس جمهور ایالات متحده بگذرد. 

منبع: ایرنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱
حسین
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۲۴
0
4
سلام. امریکا بااین کار بطور رسمی در زمینه حقوق بشر که گوش افلاک را کر کرده مداخله کرده از طرفی به نوعی در برنامه ریزی سیاست خارجی کشورهای اروپایی دخیل شده که حقی در این مورد امریکا نداردو برای مردم کشورهای اروپایی تعیین تکلیف کند
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین