آفتابنیوز : سرویس بینالملل-در یکی از رویدادهای مهم مرتبط دولت امریکا از بازگشت «نازنین زینوری» محقق ایرانی که شبکه های خبری از او تحت عنوان دانشمند ایرانی یاد کرده اند به امریکا خودداری کرده است. او در هفت سال گذشته در امریکا به سر برده و مدرک دکترای خود در رشته مهندسی صنایع را دریافت کرده است و در بخش تحلیل داده ها در دانشگاه کلمسون در کارولینای جوبی مشغول به کار بوده است.
به گزارش آفتابنیوز؛ این محقق ۲۹ ساله ایرانی اشاره می کند که پیش تر از فرودگاه اتلانتیا به ایران برای مدتی کوتاه سفر کرده بود اکنون اما پس از فرمان ترامپ او نمی تواند به خاک امریکا بازگردد. او می گوید:«یک روز پس از رسیدن به ایران شایعاتی شنیدم درباره قانون جدید ممنوعیت سفر شهروندان ایرانی مقیم امریکا در ابتدا توجهی نکردم فکر کردم شایعه است. اما متاسفانه این شایعه حقیقت داشت».
او میافزاید: «زمانی که در تهران از طریق تلویزیون تماشا می کردم که ترامپ چگونه فرمان احرایی را امضا می کند وحشت زده شده بود. تصمیم گرفتم با هر قیمت و هزینه ممکنی سریعترین بلیت را برای سفر پیدا کنم». او می گوید در فرودگاه ماموران کنترل اجازه سفر او به واشنگتن را ندادند و هزاران فکر به سرش رسید؛ درباره زندگیاش و درباره سگاش که چه به سرش میآید؛ درباره خودرویش و درباره شغلاش. میگوید که بیشتر شبها برایش تبدیل به کابوس شدهاند.
در رویدادی مشابه روزنامه «نیویورک پست» گزارش داده است که یک دانشجوی مقطع دکترا که ایرانی بوده و مدتی در فرودگاه جان اف کندی بازداشت شده بود ازاد شده است. محقق فولبرایت از لانگ ایلند پس از ۲۵ ساعت بازداشت در فرودگاه و دوبار در معرض خطر قرار گرفتن برای اخراج و فرستاده شدن به ایران در نهایت روز یکشنبه ازاد شد. نام این دانشجو وحیده راسخی است که دانشجوی زبان شناسی دانشگاه استونی بروک بوده است و تنها یکی از ده ها نفری است که در سرتاسر امریکا هدف ممنوعیت قرار گرفته است. این روزنامه اشاره میکند که تنها در فرودگاه جان اف کندی به تنهایی ۴۸ نفر بازداشت شدهاند. ۳۰ تن از آنان آزاد شده و دو تن اخراج شدهاند. وکلا در فرودگاه حضور دارند و پرونده شانزده نفر دیگر در حال بررسی است. راسخی که حدود ۱۲ سال است در امریکا زندگی میکند و پس از بازدید با اعضای خانوادهاش در ایران به امریکا بازگشته میگوید که بسیار خسته است و فرمان ترامپ را شرمآور میداند.
روزنامه «لس آنجلس تایمز» نیز با انتشار گزارشی روایت مادربزرگی ۷۵ ساله که در فرودگاه بینالمللی لس آنجلس بازداشت شده را نقل کرده است. خانم مرضیه موسوی زاده و نوه اش طبق روال زمانی تقریبا هر سال یکبار با یکدیگر دیدار میکنند. این بانوی ۷۵ ساله بر روی صندلی چرخدار سفر میکند و انگلیسی را خیلی کم بلد است. او اما یک روز پس از صدور فرمان رییس جمهوری امریکا به فرودگاه بینالمللی لسآنجلس رسید. او به همراه تعدادی از مسافران دیگر بازداشت شد.
او میگوید: «به مدت هشت ساعت نشسته بودم. برای کسی که دارای ورم مفاصل است این وضعیت بسیار بسیار سخت است. لطفا، به آقای ترامپ بگویید قبل از تصمیمگیری اینچنینی به فکر تمام پیامدهای آن برای مردم عادی باشد». نکته جالب توجه آن است که نوه این بانوی ایرانی برای او در سال ۱۹۹۷ میلادی گرین کارت گرفته است. پس از چندین ساعت در ساعت ۶ بعدازظهر به او گفته شد که میتواند با نوهاش تماس تلفنی داشته باشد. البته او میگوید که رفتار افسران مربوطه با او محترمانه بوده است و بسیاری از بازداشتیها فکر میکردند قرار است تبعید شوند.
روزنامه «واشنگتنپست» در گزارش دیگری از منظری دیگر به موضوع قانون ممنوعیت سفر پرداخته است. این روزنامه اشاره میکند که در پی فرمان اجرایی ترامپ به احتمال زیاد ورزشکاران امریکایی که در ایران بازی می کنند با محدودیت های بسیاری مواجه می شوند. این روزنامه مینویسد: «بسکتبالیست هایی هستند که از آمریکا برای بازی به ایران میروند از جمله جوزف جونز و جی پی پرینس که در سوپر لیگ ایران بازی می کنند. آنان اکنون در دبی به سر میبرند و متتظرند ببینند که چگونه میتوانند به ایران بازگردند و این فصل را به پایان برسانند. این روزنامه مینویسد: «جونز ۳۹ ساله که در تگزاس بازی میکرده و پرنیس ۲۹ ساله که در تنسی و اریزونا بازی میکرد در تیم دانشگاه آزاد تهران بودهاند. یک مقام مطلع گفته است که آن تیم در تماس با مقامهای دولتی ایران بوده تا اجازه بازگشت این بسکتبالیستها بدهند اما تلاشهایشان چندان امیدوارکننده به نظر نمیرسد».
به نظر میرسد این دو بازیکن نمیتوانند بازی این فصل را به پایان برسانند. تجارب این دو بازیکن امریکایی در ایران بسیار مثبت بوده و آنان هیچ مشکلی با مردم و دولت ایران نداشتهاند.
بهتره در رفتارمون با دنیا تجدید نظر کنیم
ترامپ با دستورش نشان داد بی کفایت سیاسی است
باید حتما از مشاوران زبده وفهیم قبل از امضانمودن ودستور دادن استفاده نمایید
که بااین بی کفایتی وبی خردی
ممکن است مشکلات فراوانی برای جهان فراهم نماید
درستتر بود که می گفتید یک بورسیه متقلب !
این جهان کوه است سوی ما اید صدای مرده بادا