آفتابنیوز : مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه ایرانی ها با
کمبود ویتامین D مواجه هستند، گفت: باید از طریق محصولات غذایی غنی شده این
ویتامین را به مردم رساند.
به گزارش آفتاب نیوز: دکتر زهرا عبداللهی با بیان اینکه گروه لبنیات در هرم غذایی، مهمترین منبع تامین کلسیم و فسفر مورد نیاز بدن به شمار می رود، گفت: کلسیم در تشکیل استخوان و دندان و استحکام آنها نقش ضروری دارد، ۹۹ درصد کلسیم بدن در استخوان ها قرار دارد که در صورت فقر کلسیم در بدن، پوکی استخوان بسیار محتمل است.
وی با بیان اینکه پوکی استخوان به مرور زمان، منجر به شکستگی های خودبه خودی استخوان می شود، در خصوص ویتامین ها و موادمغذی موجود در لبنیات افزود: این گروه دارای کلسیم ، فسفر، پروتئین، ویتامینB۲، ویتامینB۱۲ ، ویتامین A و سایر مواد معذی است، مصرف گروه شیر و لبنیات به علت آنکه مهم ترین منبع کلسیم و فسفر است، برای استحکام استخوان ها و دندان ها لازم است، همچنین به علت داشتن ویتامین A برای رشد و سلامت پوست هم مفیدند.
عبداللهی با تاکید بر اینکه هر فردی روزانه باید ۲ تا ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف کند، خاطرنشان کرد: در این گروه علاوه بر شیر، فرآورده های آن مثل ماست، پنیر، کشک و بستنی قرار می گیرند و خامه، کره و سرشیر جزو گروه لبنیات نیست.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درخصوص میزان مصرف گروه شیر و لبنیات تصریح کرد: یک واحد از گروه لبنیات معادل یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست کمتر از ۲.۵ درصد چربی، یا ۴۵ تا ۶۰ گرم پنیر (معادل یک و نیم قوطی کبریت پنیر)، یا یک چهارم لیوان کشک، یا ۲ لیوان دوغ، یا یک ونیم لیوان بستنی است.
وی با تاکید براینکه به منظور جلوگیری از ابتلا به چربی خون، فشارخون، گرفتگی عروق، چاقی و بیماری های قلبی عروقی باید از لبنیات کم چرب استفاده شود، افزود: باتوجه به اهمیت تامین کلسیم، فسفر و پروتئین برحسب اینکه کدامیک از این موادغذایی در محل زندگی بیشتر یافت می شوند، افراد بزرگسال سالم روزانه ۲ تا ۳ واحد از این گروه باید مصرف کنند، مثلا اگر در طول روز یک لیوان شیر، یک لیوان ماست و یک ونیم قوطی کبریت پنیر مصرف شود، در واقع ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات خورده شده است و یا اگر دو لیوان ماست و یک ونیم قوطی کبریت پنیر در طول روز مصرف شود، در این صورت ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف شده است.
عبداللهی با بیان اینکه توصیه می شود از شیرهای پاستوریزه شده دو و نیم درصد چربی و یا کمتراستفاده شود، گفت: در صورت عدم دسترسی به شیر پاستوریزه باید شیر تازه را مدت ۱۰ دقیقه در حال هم زدن جوشانید و سپس مصرف کرد.
وی با تاکید براینکه از مصرف پنیر تازه باید پرهیز شود مگر اینکه با شیر پاستوریزه تهیه شده باشد، اظهارداشت: هنگام استفاده از کشک باید دقت شود کپک زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد، کشک مایع قبل از مصرف باید به مدت ۵ دقیقه جوشانده شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه باید از بستنی هایی که با شیر جوشیده شده و یا پاستوریزه تهیه شده اند، استفاده شود، گفت: باید توجه داشت که مصرف زیاد بستنی به دلیل کالری بالای آن می تواند منجر به اضافه وزن وچاقی شود.
عبداللهی با بیان اینکه مصرف شیر و لبنیات برای کودکانی که در سنین رشد قرار دارند، بسیار مهم است، گفت: علاوه برآن در سن بلوغ و در دوران بارداری برای رشد جنین، مصرف شیر و لبنیات بیش از مقدار توصیه شده، ضروری است.
وی در خصوص باورهایی که در خصوص شیرهای فرا دما که ماندگاری طولانی دارند، وجود دارد، گفت: برخلاف باور مردم، شیرهای استریلیزه یا فرا دما که مدت ماندگاری آنها بیش از شیرهای معمولی است، مواد نگهدارنده ندارد، بلکه این شیرها به دلیل اینکه در درجه حرارت بالا و در محیط خلا بسته بندی می شود، مدت ماندگاری بیشتری دارد، بنابراین چنانچه بسته بندی آن باز شود، باید سریعا مصرف شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در خصوص غنی سازی شیر با ویتامین D گفت: با توجه به کمبود ویتامین D در ایرانیان، باید از طریق محصولات غذایی غنی شده این ویتامین را به بدن آنها رساند و در حال حاضر شیر و ماست غنی شده در بازار موجود است، بنابراین توصیه می شود، برای تامین ویتامین D موردنیاز بدن، از شیر و ماست غنی شده استفاده شود.
منبع: مهر