سرویس بین الملل- خروج ناگهانی نیروهای آمریکایی از شمال سوریه با فرمان ترامپ نه تنها کردهای آن کشور بلکه کردهای کشور همسایه یعنی عراق را نیز خشمگین ساخته است، جایی که اقلیت کرد تا به امروز متکی به واشنگتن بودند. با این وجود، احتمالا به زودی آنان به دنبال جلب حمایت قدرت دیگری بر خواهند آمد.
به گزارش آفتابنیوز؛ نشریه "نیوزویک" در گزارشی با اشاره به احتمال نزدیک شدن بیشتر کردهای عراق به ایران و دور شدن آنان از امریکا مینویسد: "در میانه منازعه ترکیه، یکی از اعضای ناتو و نیروهای کردی جنگجو علیه داعش، ترامپ خروج نیروهای امریکایی از شمال سوریه را اعلام کرد. او مدعی شد این بخشی از برنامه بلندمدت او برای جلوگیری از منارعات بیشتر در سوریه بوده است. با این حال، اعلام این خبر خود باعث تشدید درگیریها شد".
یک مقام کرد به"نیوزویک" میگوید: "همه چیز درباره نفت است. خون بیگناهان نیز برای نفت ریخته میشود".
این مقام کردی میگوید با تصمیم اخیر ترامپ و بیاعتمادی کردهای سوریه به واشنگتن، کردهای عراقی نیز احتمالا با تغییر جهت در مواضع خود به دنبال شریکی تازه خواهند بود؛ احتمالا این شریک ایران است.
"شیروان میرزا" یکی از اعضای کرد پارلمان اقلیم کردستان عراق به "نیوزویک" میگوید: "ما منتظر تغییر موضع آمریکا هستیم. اگر آنان موضع خود را تغییر ندهند ما به دنبال دوست دیگری خواهیم بود از جمله ایران کشور همسایه ما. بله، این تصمیم و گزینه ماست".
این نشریه در ادامه مینویسد: "ایران و امریکا هر دو سابقه کار و همکاری در کنار کردها را داشتهاند. هر دو کشور از کردها علیه حکومت صدام حمایت کرده بودند. هر دو از کردها علیه داعش حمایت کردند. با این حال، در سوریه، پنتاگون (وزارت دفاع) امریکا از نیروهای دموکراتیک سوریه تحت رهبری کردها بدون کسب اجازه از دولت مرکزی سوریه حمایت کرد؛ دولتی که متحد ایران است".
میرزا میگوید: "کردهای عراق از خروج نیروهای امریکایی از سوریه عصبانی هستند. آنان بسیار عصبانی هستند و نگران هستند که امریکا اقدام مشابهی را در مورد کردستان عراق انجام دهد. ما میخواهیم به صورت صلحآمیز و با آرامش در سرزمینمان زندگی کنیم".
"نیوزویک" مینویسد: "بسیاری از تحلیلگران از آشتی نیروهای کرد سوری با دولت دمشق میگویند. اکنون به نظر میرسد که نزدیکی احتمالی کردهای عراق به ایران نشانهای دیگر از خطای استراتژیک امریکا در تصمیمگیریهایش باشد".
"نادر انتصار" استاد ایرانی دانشگاه الابامای جنوبی میگوید: "دولت اقلیم خودمختار کردستان عراق از ماهها پیش از خروج نیروهای امریکایی از سوریه درصدد تعمیق و گسترش روابط با ایران بوده است. دولت اقلیم کردستان عراق از احزاب اپوزیسیون کردی که در خاک آن منطقه فعال هستند نیز خواسته تا مشکلاتشان را با ایران حل و فصل کنند چرا که ادامه این وضعیت تاثیر منفی بر روابط اقلیم با ایران خواهد گذاشت. با فشار اقلیم بود که دیداری میان مقامهای ایرانی و مقامهای احزاب اپوزیسیون کردی ایرانی در نروژ صورت گرفت. اقلیم کردستان عراق و ایران هر دو به دنبال یافتن کانالهایی برای تقویت همکاریهای تجاری و اقتصادی مرزی هستند."