کد خبر: ۶۳۴۸۵۴
تعداد نظرات: ۱۵ نظر
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۷
ورود روزانه حدود ۱۰۰۰ مسافر مستعد کرونا به ایران!

مسافرانی که از فرودگاه‌های خطرناک چین مستقیم به تهران وارد می‌شوند

هرچه آمار مبتلایان و جان‌باختگان «کروناویروس» بیشتر می‌شود، نگرانی‌های مردم هم افزایش پیدا می‌کند. ایرانیان حالا اخبار مسافرت‌های بین ایران و چین را با دقت و ریزبینی دنبال می‌کنند و به نظر می‌آید بخشی از این نگرانی‌ها هم معقول و دست‌کم پرسش‌هایی بحث‌برانگیز هستند.
آفتاب‌‌نیوز :

مسافران ورودی از چین به تهران، فقط از یک دوربین حرارتی گذر می‌کنند و در‌صورتی‌که دمای بدن آن‌ها عادی باشد، به حال خود رها می‌شوند. این موضوع زمانی نگران‌کننده است که بدانیم دوره نهفتگی ویروس کرونا بین ۳ تا ۱۴ روز است و ممکن است تعدادی از حدود هزار مسافر ورودی روزانه، در لحظه ورود به ایران به این ویروس مبتلا ولی در مرحله نهفتگی باشند. اگرچه وزارت بهداشت این احتمال را رد نمی‌کند، اما از اجراکردن پروتکل‌های جهانی می‌گوید.

از خطرناک‌ترین فرودگاه دنیا آمدیم و به حال خود رها شدیم

«سیاوش» یکی از حدود سه هزار دانشجوی ایرانی مشغول به تحصیل در چین است که صبح دیروز به تهران بازگشت. او دانشجوی شهر نانجینگ است و برای رسیدن به ایران، به‌طور مستقیم از فرودگاه شانگ‌های به فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) رسیده است.

مسافرانی که از فرودگاه‌های خطرناک چین مستقیم به تهران وارد می‌شوند

اما فرودگاه شانگ‌های در روز‌های گذشته به‌عنوان یکی از خطرناک‌ترین فرودگاه‌های دنیا در زمینه ویروس کرونا معرفی شده و سیاوش و صد‌ها مسافر دیگر هم از همین فرودگاه به تهران رسیدند. او می‌گوید در فرودگاه امام خمینی (ره) فقط از دوربین حرارتی گذشته است: «فقط دوربین حرارتی گذاشته بودند. دو خانم در ورودی بودند که ماسک زده بودند، اما کامل خود را نپوشانده بودند.

این ویروس بیشتر از راه تماس انسان با سطوح آلوده منتقل می‌شود و در نتیجه پوشیدن چشم مهم است ولی این دو خانم چشم‌هایشان را نپوشانده بودند. روند هم این‌طور است که یکی از آن‌ها دوربین را به سمت مسافران ورودی می‌گیرد که اگر دمای بدن بیش از حد نرمال باشد، هشدار می‌دهد».

سیاوش به دوره نهفتگی این ویروس هم اشاره می‌کند که با این روش قابل تشخیص نیست: «می‌گویند کسانی که سیستم ایمنی بدنی قوی‌ای دارند، ممکن است نهایتا دو هفته نهفتگی داشته باشند. ما از فرودگاه شانگ‌هایی آمدیم که یکی از خطرناک‌ترین فرودگاه‌های کنونی دنیاست ولی بعد از گذر از دوربین حرارتی به حال خود رها شدیم». او پیشنهاد می‌دهد: «دست‌کم یک شبانه‌روز ما را نگه می‌داشتند که مراقبت بیشتر شود و الان که آمدیم، دست‌کم یک فراخوان دهند که هرکسی از چین آمده، بیاید و کار‌های دقیق‌تر را انجام دهد یا اگر این کیت‌های تازه رسیده با آن‌ها بررسی صورت گیرد. این کار را می‌توانند انجام دهند».

پاسخ وزارت بهداشت: پروتکل‌های بهداشت جهانی را رعایت می‌کنیم

مشابه توضیحات سیاوش را چندین مسافر ورودی از چین هم می‌گویند که خلاصه توضیحات الان به نگرانی از دوره نهفتگی این ویروس برمی‌گردد که وزارت بهداشت هم احتمال آن را رد نمی‌کند، اما راه دیگری را هم سراغ ندارد. «کیانوش جهان‌پور» مدیر روابط عمومی این وزارتخانه دراین‌باره می‌گوید: «درحال‌حاضر بررسی بیشتری در دنیا وجود ندارد و ما چیزی بیشتر از این نداریم.

ما پروتکل‌های جهانی را رعایت می‌کنیم. دستورات سازمان جهانی بهداشت را حتی سخت‌تر انجام می‌دهیم. هر جای دنیا را ببینید الان همین مراقبت‌ها صورت می‌گیرد». او درباره درخواست قرنطینه چندروزه مسافران ورودی از چین هم می‌گوید: «افرادی که در ووهان بودند، قرنطینه می‌شوند ولی اینکه روزی هزار مسافر چینی را در ایران قرنطینه کنند، منطقی نیست و در هیچ جای دنیا هم این‌طور نیست.

علائم بیماری از سه روز تا ۱۴ روز اعلام می‌شود و قرنطینه یکی، دو روز هم کمک نمی‌کند. تنها پروتکل همین مراقبت سندرومیک است که در ایران هم رعایت می‌شود». اما مسافرانی که از فرودگاه‌های خطرناک چین مستقیم به تهران وارد می‌شوند، ممکن است مبتلا به این ویروس و در دوره نهفتگی باشند. برای مقابله با این وضعیت چه کاری باید انجام داد؟ جهان‌پور در پاسخ به این پرسش می‌گوید: «قطعا این‌گونه است و این احتمال وجود دارد ولی هیچ جای دنیا این‌طور نیست که همه افراد ورودی قرنطینه شوند و فقط افراد ورودی از شهر اصلی یعنی ووهان قرنطینه می‌شوند».

پرواز‌ها به‌زودی قطع می‌شوند

اگرچه در روز‌های گذشته و با درخواست وزیر بهداشت و با مصوبه هیئت دولت، قرار بر این شد که پرواز‌های مستقیم ایران به چین متوقف شود، اما همچنان تعدادی از این پرواز‌ها به قوت خود باقی است که با نگرانی‌هایی هم همراه شده است. در شبکه‌های اجتماعی حتی فیلم‌های منتشر شده که متقاضیان ورود به چین در فرودگاه‌های مختلف، ابتدا به ایران می‌آیند و سپس از ایران به چین می‌روند که البته مدیر روابط عمومی هواپیمایی ماهان آن را رد می‌کند.

«حسین عبداللهی» دراین‌باره می‌گوید: «هیچ کشوری اعلام نکرده که پروازهایش را ممنوع کرده و ایرلاین‌ها هستند که محدود می‌کنند. ما هم بر اساس تصمیم سازمان هواپیمایی قرار است که یکسری پرواز داشته باشیم که مسافر‌های مانده بروند و بیایند و دیگر فروش جدیدی نیست».

او البته ورود متقاضیان چین به ایران و بعد سفر به چین را چندان درست نمی‌داند و می‌گوید: «همین الان ایرلاین ترکیش پرواز‌های پکن و شانگ‌های و حدود ۱۰ شهر را دارد و نیاز نیست مسافران چینی از ترکیه به ایران بیایند». عبداللهی درباره تفاوت کنونی پرواز‌های بین ایران و چین نسبت به دیگر پرواز‌ها هم می‌گوید: «معمولا در این پرواز‌ها یکسری کار‌های بهداشتی انجام می‌شود که وزارت بهداشت در اختیار ما قرار داده است».

علاوه‌براین در خبر‌ها و به نقل از منابع معتبر آمده است که ایران کیت‌های مخصوص تشخیص ویروس کرونا را هم خریداری کرده که در راه ورود به کشور هستند. ورود این کیت‌ها می‌تواند تااندازه‌ای نگرانی‌ها را از بین ببرد.

منبع: شرق
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۴
3
28
ما 90 میلیون نفریم نباید آن 80 نفر به کشور بیایند، این چه کار غلطیه که مسولین ما انجام می دهند، کافی یک نفر مبتلا بشه می دانی کشور ایران مبتلا می شه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۵
صحتش رو نمیدونم الله اعلم. اما:
یه نفر میگفت ظاهرا قراره چین با این بیماری تجارت کنه. این بیماری رو وارد کشورهای دیگه میکنه و بعد داروشو با قیمت بالا بهشون میفروشه و ...............
همینه که میگن: وقتی دین و رگ نداشته باشی و از عذاب و عقاب پروردگار عالم هم نترسی، خیلی راحت میتونی هر خلاف و ناشرفی رو توجیه کنی و خودت رو محق به انجامش بدونی (قابل توجه اونایی که خیلی دوست دارن به چین و امثالهم، همه جوره کمک و یاری برسونن)!!!!!
ناشناس
|
Germany
|
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۴
1
21
واقعا، روش تشخيص و حاصل اطمينان در ايران كي بكيه.
چرا وزارت بهداشت تاكنون روش مراقبت شخصي را به مردم اطلاع رساني نكرد و چرا بي خيال هستند. اينگونه موضع نشان از عدم آگاهي مسئولين مرتبط است.
اينقدر دنبال منافع شخصي نباشين يك ذره وقت را براي مردم وبه شيوه درست بگذارين.
ناشناس
|
United States of America
|
۲۰:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۴
1
40
برای اینکه مردم برآیشان اهمیتی ندارد. اکر داشت که وضع مردم این نبود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۴
13
18
شرکت ماهان به خاطر تحریم های آمریکا تحت فشار بوده و پروازهای اروپاییش لغو شده اند. به ناچار از چندی قبل بر روی پروازهای چین تمرکز کرده است. اگر پروازهای چین هم لغو شوند، دچار خسارات سنگین و غیر قابل جبران خواهد شد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۵
به جهنم که خسارت ببینن . جون مردم مهمتره یا خسارت مالی این آقایان ؟؟؟؟؟؟
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۴
1
38
جان مردم اصلا" برای ...دست اندرکاران کشور مهم نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۵
0
16
پرواز‌ها به‌زودی قطع می‌شوند!!!!!!

اون زمان چه موقع هست ؟؟؟؟ وقتی همه ایرانیها مبتلا شدند ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۵
2
19
چین متفاوته.مثلا وقتی اقلیت مسلمان خودش رو سرکوب می کنه ایرادی نداره ولی اگر در هر جای دنیا مسلمانی مورد ازار قرار بگیره فورا رگ غیرت ما می زنه بالا.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۵
کامل بنویس!! چین و روسیه ...........
طباطبایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۵
0
11
از نظر انسانی درست است به وطن دستاورد مرگ افرین داشته باشیم . صبر میکردند همه چیز در ایران و چین ایمن می شد بعد سفر میکردند .
ال طا ها
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۵
1
20
پاسداری از سلامت مردم مهم است .
همه وقت و هزینه , صرف حفاظت از صندلی مدیران می شود .
هامون
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۵
1
25
فعلا که جذب دلار توریست ها اهمیت بیشتری نسبت به سلامت جان مردم ایران پیدا کرده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۵
1
8
شایدمصلحت و سیاست بر این است.
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۳۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۵
3
1
لوفت‌هانزا هم هنوز پروازهایش را لغو نکرده. فقط تعداد آنها را کم کرده.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین