دکتر آبتین حیدرزاده اظهار کرد: با توجه به شیوع بیماری کووید ۱۹ در ماه های اخیر و نقش تغذیه در پیشگیری، کنترل و درمان این بیماری کارشناسان تغذیه نیز در کنار سایر نیروهای بهداشت و درمان خدمات مراقبتی و تغذیه ای (مشاوره تغذیه) به مردم ارایه دادند.
وی با تاکید بر اینکه رعایت برنامه غذایی مناسب در افراد سالم و همچنین بیماران مبتلا به کووید۱۹ در دوره نقاهت نقش به سزایی در پیشگیری از ابتلا، تسریع در بهبودی و کاهش شدت بیماری دارد، گفت: عادات نامناسب غذایی از جمله مصرف زیاد قند، نمک و چربی ها و همچنین دریافت ناکافی هر کدام از ریزمغذی های مورد نیاز بدن از برنامه غذایی روزانه، میتواند علاوه بر تضعیف سیستم ایمنی بدن، خطر ابتلا به انواع بیماری ها از جمله بیماری کووید ۱۹ را افزایش دهد، از این رو افزایش اطلاعات جامع در این خصوص از سوی مسئولان ذی ربط احساس می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان یادآور شد: به منظور پاسخگویی به این نیاز اساسی و با توجه به پیامدهای بیماری کرونا بر سلامت عمومی و لزوم پاسخ به سوالات مکرر خانواده ها در خصوص موضوعات تغذیه ای، همزمان با راه اندازی خدمات مشاوره تغذیه آنلاین در سطح کشور (با راهبری دفتر بهبود تغذیه معاونت بهداشت وزارت بهداشت) گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز با مشارکت ۱۸ تن از کارشناسان تغذیه تحول سلامت در مراکز خدمات جامع سلامت و ستاد شهرستان های استان در این سامانه تلفنی فعال شد و از ۳۱ فروردین ماه سال جاری آماده پاسخگویی به سوالات مردم در کل کشور می باشد.
وی با بیان اینکه در طی ماه های اردیبهشت، خرداد و تیر ماه سال جاری تعداد ۵۵۴۴ مورد مشاوره تغذیه تلفنی از طریق سامانه ۴۰۳۰ توسط کارشناسان تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به مردم ارایه شد، گفت: تمامی هموطنان ما از سراسر کشور می توانند با شماره گیری ۴۰۳۰ و انتخاب کلید شش با مشاوران تغذیه ارتباط برقرار کرده و سوالات خود را در خصوص پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در دوره های قبل از ابتلا، دوران ابتلا و پس از بهبودی (نقاهت) و همچنین، نوع تغذیه و مصرف مکمل های مورد نیاز گروه های مختلف سنی، فیزیولوژیک و رعایت ایمنی مواد غذایی و ... را با مشاوران تغذیه مطرح کنند.