آفتابنیوز : آفتاب: محسن صفایی فراهانی قائم مقام سابق وزارت اقتصاد معتقد است یکی از سیاستهای دولت نهم در دو سال گذشته در قبال افزایش نقدینگی اقدام به واردات بوده که سالانه بیش از 50 میلیارد دلار واردات صورت گرفته و این مساله نشان میدهد که طی دو سال گذشته به صورت فزاینده و خارج از روال برنامه ارز نفتی وارد کشور شده و دولت اقدام به مصرف این ارز کرده است.
عضو شورای مرکزی حزب مشارکت در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب گفت: یکی از راهکارهایی که به نظر دولتیان رسید که در مقابل این نقدینگی سیلآسای حاصل از فروش نفت مقاومت کنند این بود که با واردات گسترده، تورم و گرانی را کنترل کنند.
صفایی فراهانی افزود: طی دو سال گذشته سالانه بیش از 50 میلیارد دلار واردات صورت گرفته که دولتیان فکر میکردند میتوانند با این حجم واردات جلوی سیل تورم را که ناشی از سیل نقدینگی بود بگیرند و تعادل نقدینگی را با قیمت کنترل شده کالاهای وارداتی عملیاتی کنند.
به گفته وی، این سیاست در حالی توسط دولت نهم اتخاذ شد که واردات گسترده شاید در کوتاه مدت نتیجه دهد اما در درازمدت جوابگو نیست. همانطور که در حال حاضر مشاهده میشود که واردات بیرویه نه تنها موجب کاهش قیمت نشده بلکه افزایش قیمت را به دنبال داشته است.
صفایی فراهانی در ادامه با اشاره واردات بیرویه شکر طی دو سال گذشته اظهار داشت: شکر یکی از کالاهای وارداتی بود اما در جامعه بیشتر سر و صدا کرد چرا که در نتیجه واردات بیرویه شکر کارخانجات داخلی و چغندرکاران آسیب دیدند.
وی افزود: واردات بیرویه شکر موجب شد که کارخانجات تولید شکر قادر به فروش شکر تولیدی خود نشدند و این شکر روی دست تولیدکنندگان داخلی ماند و از سوی دیگر چغندری که چغندرکار کاشت خریداری نداشت و همین مساله سبب شده که در سال جاری سطح زیر کشت چغندرقند کاهش قابل ملاحظهای داشته باشد.
این کارشناس اقتصادی در پایان تصریح کرد: تولید سالانه شکر حدود 2/1 میلیون تن و مصرف آن نزدیک به 7/1 میلیون تن است و به همین دلیل سالانه حدود 500 تا 700 هزار تن شکر وارد کشور میشود اما با واردات بیرویه شکر طی دو سال گذشته، عملاً حدود 3 میلیون تن شکر وارد کشور شده است.