احسان مدیریان اظهار کرد: سؤال شایع بین همه این است آیا واکسنی که ما میزنیم در مقابل واریانتهای مختلف کووید ۱۹ مؤثر است یا خیر؟ در پاسخ باید بگوییم وقتی ویروس کرونا وارد بدن افراد مختلف میشود ممکن است موتاسیونها و واریانتهای مختلفی را ایجاد کند و همانطور که تا الآن شنیدید واریانت آفریقایی، هندی و انگلیسی با اسامی مختلفی مانند دلتا و مو ایجاد شده است که سازمان بهداشت جهانی آنان را با اسامی یونانی نامگذاری کرده است.
وی اضافه کرد: وقتی واکسن میزنیم توانایی ویروس در تبدیل وضعیت و تغییر موتاسیون کاهش پیدا میکند و اگر بیش از ۸۰ درصد افراد جامعه واکسینه شده باشند تقریباً موتاسیون اثربخشی نخواهد داشت و ممکن است بیماریزایی داشته باشیم ولی موارد شدید بیماری را کمتر شاهد خواهیم کرد.
متخصص طب اورژانس و معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد: در مورد همه انواع واکسنها چه واکسنهای خارجی مانند سینوفارم، آسترازنکا، جانسون اند جانسون، فایزر واکسنهای داخلی مانند برکت و سیناژن همه میتوانند از موارد شدید بیماری و موارد منجر به فوت پیشگیری کنند.
وی خاطرنشان کرد: شاید شنیده باشید اثربخشی واکسن سینوفارم ۹۰ درصد است این به این معنی است که در ۹۰ درصد افراد جلوی ابتلای شدید و در تمامی موارد از مرگومیر جلوگیری میکند.
مدیریان یادآور شد: ممکن است شنیده باشید فردی که واکسن زده دچار بیماری شده باشد شاید اگر همان واکسیناسیون را انجام نمیداد بیماری شدیدتری در انتظارش بود پس هر نوع واکسنی که در دسترس شما است در اولین زمانی که به شما نوبت داده میشود تزریق کنید تا با واکسیناسیون بیشتر و رعایت فاصله اجتماعی و رعایت نکات بهداشتی بتوانیم به دوران حاکمیت این ویروس منحوس پایان دهیم.