وعده شام هم مانند صبحانه از اهمیت خاصی برخوردار است اما بعضی از ما به اشتباه آن را از برنامه غذایی حذف میکنیم و دلایل زیادی برای آن میآوریم از جمله این که رژیم غذایی دارم. حتی در مواقعی هم که کودکان سرگرم بازی شدهاند، از شام دادن به آنها غافل میشویم و گرسنه به رختخواب میروند. توجه داشته باشید که در هیچ منبع علمی حذف وعده شام توصیه نشده، بلکه توصیه به خوردن شام به فاصله ۲ تا ۳ ساعت قبل از ساعت خواب شده است.
در ادامه به نکاتی درباره این که اگر گرسنه بخوابید میپردازیم:
خواب بیکیفیت میشود
وقتی شبها گرسنه میخوابید، افت فشار خون، شما را خیلی زود از حالت بیداری خارج میکند، اما مغزتان به همین سادگی به خواب فرو نمیرود.
باعث پیری زودرس میشود
غذای شب سودمندتر از غذای روز است. در شب حرارت به داخل بدن میرود و هضم قویتر میشود برخلاف روز و اگر شام نخورید دچار پیری زودرس میشوید.
چاق میشوید
گرسنگی بیش از حد بدن شما را در کنترل سطح قند خون ناتوان میکند. این اتفاق از یک طرف میل شما را به پرخوری افزایش میدهد و از طرف دیگر سوختوساز بدنتان را کم میکند و باعث جذب بیشتر مواد غذایی در وعدههای بعدی میشود.
باعث افسردگی میشود
اگر هر شب گرسنه به رختخواب بروید و شام را از برنامه غذاییتان حذف کنید نهتنها به جسمتان ضرر زدهاید بلکه آسیب جدیدی به روحتان هم وارد کردهاید. گرسنه به خواب رفتن باعث کمبود مواد مغذی در بدن و تغییرات هورمونی میشود و این تغییرات در درازمدت ممکن است باعث افسردگی شود.
عضلات نابود میشود
گرسنگی طولانیمدت، زمینه را برای تخریب عضلاتتان فراهم میکند.
زودتر خسته میشوید
کمبود انرژی و خستگی مداوم یکی از مشکلات افرادی است که از ابتدای شب تا صبح روز بعد با گرسنگی میجنگند.
بد اخلاق میشوید
گرسنگی طولانیمدت و وارد کردن ناگهانی حجم زیادی از غذا به بدن،حتی بر خلقوخوی شما هم تاثیر میگذارد.