امروز (26 مهر) روز ملی ورزش است و شاید همین روز بهانه خوبی باشد که از همین حالا ورزش کردن را شروع کرده و آن را جزو برنامه زندگی مان قرار دهیم.
شروع ورزش شاید برای خیلی ها سخت باشد و شاید خیلیها ندانند چطور باید این کار را انجام دهند، بنابراین این روز بهانه ای شد تا سراغ یک متخصص پزشکی ورزشی رفته و نحوه شروع ورزش و باید و نبایدهای آن را جویا شویم.
دکتر بهزاد حیدرپور در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه تمام افراد زیر 35 سال سالم می توانند به راحتی ورزش کردن را شروع کنند، گفت: برای افراد بالای 35 سال سالم هم تنها انجام یک تست ورزش برای بررسی سلامت قلب نیاز است و پس از آن در صورت نبود مشکل می توانند به راحتی ورزش را شروع کنند.
این متخصص پزشکی ورزشی گفت: برای شروع ورزش برای افراد سالم توصیه می شود که از ورزش های هوازی به فراخور علاقه فرد این کار شروع شود، ورزش هایی مثل پیاده روی، دوچرخه سواری، کوه نوردی، ایروبیک، دو و میدانی، فوتبال و... .
وی افزود: انجام این ورزش ها باید از شدت کم شروع شده و به تدریج افزایش یابد و توصیه می شود عمدتا با شدت متوسط ادامه پیدا کند.
این متخصص پزشکی ورزشی گفت: شدت ورزش متوسط یعنی ضربان قلب 30 تا 40 ضربه نسبت به حالت استراحت افزایش یابد، یعنی تعداد ضربان قلب به حدود 100 ضربه در دقیقه برسد.
حیدرپور گفت: در خصوص مدت ورزش هم توصیه می شود ابتدای از مدت کم شروع کرده و افراد به تدریج زمان ورزش را افزایش دهند.
وی افزود: بطور میانگین 30 تا 60 دقیقه ورزش منقطع یا پیوسته در طول روز مفید است و افراد بسته به میزان توانایی و فرصت می توانند این میزان ورزش را انجام دهند.
این متخصص پزشکی ورزشی گفت: افراد باید پنج روز در هفته را به انجام ورزش اختصاص دهند و در این روزها بین 30 تا 60 دقیقه ورزش کنند.
حیدرپور در خصوص زمان انجام ورزش هم گفت: صبح یا شب چندان تفاوتی ندارد، اما توصیه می شود حداقل تا دو ساعت پس از صرف غذا از انجام ورزش خودداری شود.
این متخصص طب ورزش با بیان اینکه این توصیه های ورزشی مخصوص افراد سالم است، گفت: سایر افراد که دارای بیماری های زمینه ای بوده و شرایط خاصی دارند حتما باید پیش از شروع ورزش با پزشک خود مشورت کرده و از یک متخصص طب ورزش نسخه ورزشی خود را دریافت کنند.