آفتابنیوز : آفتاب: رئیس کل بانک مرکزی پیش بینی کرد با تداوم روند کاهشی قیمت نفت تا پایان سال جاری، درآمد ارزی کشور 54 میلیارد دلار کاهش مییابد.
به گزارش سرویس اقتصاد و صنعت آفتاب، به نقل از مهر، محمود بهمنی امروز در دومین همایش خدمات بانکی و صادرات در تهران مسئله صادرات را یکی از مهمترین مسائل کشورهای جهان سوم و ایران بر شمرد و گفت: «برای حل این مسئله باید صادرات غیر نفتی را روز به روز افزایش داده و تنها وابسته به صادرات نفت نباشیم».
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه باید نفت را یک ثروت و نه منبعی برای درآمد کشور بدانیم و ثروت باید تبدیل به ثروت شود نه اینکه هزینه شود، تصریح کرد: «درآمدهای نفتی باید در بخش زیربنای اقتصادی مورد استفاده قرار گیرد و نباید برای مسائل جاری هزینه شود».
وی با طرح این پرسش که با بحران اخیر آمریکا که دامن آن به اروپا و سایر کشورهای جهان کشیده شده است چه مشکلاتی برای کشورهای وابسته به درآمد نفتی ایجاد خواهد شد، تصریح کرد: «در ماههای اخیر قیمت نفت به 70 دلار کاهش یافته و این کاهش قیمت تمام تصمیمات اقتصادی کشورهایی که بودجه آنها وابسته به نفت است را تحت تاثیر قرار میدهد».
بهمنی ادامه روند فعلی قیمت نفت تا پایان سال جاری را باعث عدم تحقق 54 میلیارد دلار درآمد کشور از این محل دانست و تنها راه نجات کشور را صادرات غیر نفتی با تنوع تولید کالاهای صادراتی عنوان و تاکید کرد: «در این راستا دولت، وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سایر نهادها وظایفی دارند که باید انجام دهند».
بهمنی با تاکید بر توجه به امنیت سرمایهگذاری و جذب سرمایه خارجی در کشور، موضوع ارائه اطلاعات مشتریان توسط بانکها به سازمان امور مالیاتی را شایعه عنوان کرد و افزود: «این اطلاعات در تمام دنیا محرمانه است، زیرا سرمایه بسیار ظریف و حسابگر است».
بهمنی از اختصاص 7 درصد منابع 150 هزار میلیارد تومانی سیستم بانکی به بخش صادرات توسط بانک مرکزی خبر داد و اظهار داشت: «در اجرای طرحهای جدید باید بتوانیم در آینده درآمدهای نفتی را پیش بینی کنیم».
وی بر پیگیری مجدد لایحه افزایش سرمایه بانکها برای کمک به بخش صادرات و تولید کنندگان توسط فعالان بخش صادرات تاکید کرد و اظهار داشت: «تبدیل منابعی از حساب ذخیره ارزی به سرمایه بانکها مصرف ارز تلقی نمیشود زیرا این امر میتواند باعث اتمام پروژه هاینیمهکاره و تامین مالی آنها شود».
رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: «باید برای کمک به صادرات و تولید، سرمایه در گردش واحدهای تولیدی را تامین کنیم، این در حالی است که باید حداقل مشکل از نظر افزایش تورم را داشته باشیم».
وی با تاکید بر بازپرداخت 90 هزار میلیارد ریال از بدهی دولت به بانکها، گفت: «پس از این کار اختصاص 6 هزار میلیارد ریال خط اعتباری به صادر کنندگان امکان پذیر خواهد شد و در مرحله بعد شرکتهای تحت پوشش بانکها واگذار می شوند تا بانکها تنها به امور بانکداری بپردازند».
بهمنی با اشاره به احتمال تورمزا بودن تزریق 60 هزار میلیارد ریال به بانکهای کشور خاطر نشان کرد: «این میزان اعتبار ظرف یک سال از بانکها بازپس گرفته میشود تا پایه پولی و تورم افزایش نیابد».
وی با بیان اینکه هم اکنون بسیاری از کارخانجات تولیدی با حدود 25 درصد ظرفیت خود کار میکنند، گفت: «این کارخانجات اگر به 40 درصد از ظرفیت تولیدی دست یابند سود آور میشوند؛ بنابراین باید به آنها برای رسیدن به این سطح کمک کرد».
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه مسائل مذکور ارتباط با قفلهای خزانه بانک مرکزی ندارد به اقدامات دولتها در کشورهای مختلف اشاره کرد و افزود: «در برخی مواقع باید بین بد و بدتر، بد را انتخاب کرد».
وی به رشد پایین صادرات غیر نفتی کشور در شش ماهه ابتدای امسال اشاره و بیان کرد: «هماکنون امنیت سرمایهگذاری در کشور در سطح مطلوبی است ولی باید این رقم باز هم ارتقا داده شود».
بهمنی همچنین بر لزوم حمایت بانکها و صندوق ضمانت صادرات از بخش صادرات غیر نفتی کشور تاکید کرد و افزود: «به منظور جلوگیری از خروج سپردههای بانکی باید از کاهش ارزش پول افراد در سیستم بانکی جلوگیری کرد و قدرت خرید آنها را ثابت نگه داشت».