کد خبر: ۸۹۶۸۰۰
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۵

خوردن پودر‌های پروتئینی برای بدن مفید است؟

در باشگاه ورزشی افرادی را دیده‌اید که یک پیمانه پودر در نوشیدنی خود ریخته و با عصبانیت تکان داده و می‌نوشند. آن‌ها اغلب مکمل پروتئینی هستند که درباره مزایای و معایب نوشیدن آن‌ها بحث‌های فراوانی وجود دارد. اما آیا آن‌ها برای بدن مفید هستند؟ در زمان محبوبیت این نوع پودرها، ورزشکاران حرفه‌ای از آن بهره می‌بردند تا پس از خوردن، تمرین کنند.
خوردن پودر‌های پروتئینی برای بدن مفید است؟
آفتاب‌‌نیوز :

اما بعدا انقلاب پروتئینی {تبلیغاتی} رخ داد و افراد بیشتری این نوع مکمل‌ها را استفاده کردند.

برخی از افراد مکمل‌های پروتئینی را به شکل یک پیمانه پودر اضافه شده به شیر یا اسموتی، مصرف می‌کنند تا در باشگاه تقویت شوند.

به گزارش اطلاعات آنلاین، برخی دیگر، به ویژه افراد مسن با اشتهای کمتر، به پودر‌های پروتئینی تکیه می‌کنند تا بتوانند مقدار توصیه شده روزانه مواد مغذی خود را دریافت کنند.

از آنجایی که قفسه‌های سوپرمارکت‌ها مملو از محصولات پروتئینی هستند، وقت آن است که بپرسیم آیا این مکمل‌ها واقعاً برای ما خوب هستند یا خیر.

شکی نیست که پروتئین بخش مهمی از رژیم غذایی ما است. در واقع، بسیاری از عملکرد‌های مهم را انجام می‌دهد.

ما به پروتئین در رژیم غذایی خود برای کمک به ساخت و ترمیم عضلات، قوی نگه داشتن استخوان‌ها و حفظ سیستم ایمنی بدن نیاز داریم.

پروتئین همچنین در خدمت هدف کلی این است که مغز، قلب و پوست ما دقیقاً همان کاری را که ما به آن‌ها نیاز داریم انجام دهند، در زمانی که ما برای انجام آن نیاز داریم.

آیا همه ما به مقدار بیشتر نیاز داریم؟

با توجه به نقش مهمی که پروتئین در حفظ سلامت بدن ما ایفا می‌کند، آیا این یک مورد "هرچه بیشتر بهتر" است؟ آیا همه ما می‌توانیم از مصرف بیشتر پروتئین سود ببریم؟

یادآوری این نکته مفید است که پروتئین در بسیاری از غذا‌هایی که به صورت روزانه مصرف می‌کنیم یافت می‌شود. تخم مرغ، شیر، ماست، ماهی، عدس، گوشت و سویا منابع غنی پروتئین هستند.

در واقع، تحقیقات نشان می‌دهد که اکثر بزرگسالان در کشور‌های با درآمد بالا حداقل مقدار پروتئین روزانه را که توسط مقامات بهداشتی توصیه شده است، دریافت می‌کنند؛ بنابراین آیا واقعاً از روی آوردن به شیک‌های پروتئینی چیزی می‌توان به دست آورد؟ به طور کلی، تحقیقات نشان می‌دهد که پودر‌های پروتئینی به عضله سازی کمک می‌کنند.

با این حال یک هشدار وجود دارد: عضله سازی تنها زمانی کار می‌کند که بعد از مصرف مکمل، نوعی تمرین مقاومتی (مانند دستگاه‌های وزنه برداری) انجام دهید.

به عبارت دیگر، اگر یک شیک پروتئینی را بغل کنید و سپس چند ساعت روی مبل بنشینید، پروتئین اضافی در بدن شما هیچ کاری برای شما جز اضافه وزن انجام نمی‌دهد.

تحقیقاتی در سال ۲۰۲۲ منتشر شد و بر روی کارآزمایی‌هایی متمرکز بود که با بزرگسالان سالمی که اضافه وزن نداشتند انجام شد.

همان‌طور که انتظار می‌رفت، این مقاله نشان داد پودر پروتئین هم در توده بدون چربی بدن و هم در قدرت بدن تفاوت ایجاد می‌کند، مشروط بر اینکه شرکت کنندگان تمرینات مقاومتی را نیز انجام دهند؛ بنابراین در مجموع به نظر می‌رسد که پودر‌های پروتئین ممکن است به شما در تلاش برای ساختن عضله کمک کنند، اما فقط در صورتی که آماده و مایل به انجام کار باشید؛ و سپس این مشکل وجود دارد که بسیاری از پودر‌های پروتئینی حاوی قند‌های اضافه شده، طعم دهنده و ویتامین هستند.

مقادیر بالای قند، مانند برخی پودر‌های پروتئین موجود در قفسه‌ها، می‌تواند منجر به افزایش قند خون و البته افزایش وزن شود.

ما همچنین نمی‌توانیم از اثرات طولانی مدت پودر‌های پروتئینی برای سلامتی مطمئن باشیم. افزودن پروتئین زیاد به رژیم غذایی مفهومی کاملاً جدید است و نمی‌دانیم که چگونه بر قلب و کلیه‌های ما در طول زمان تأثیر می‌گذارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین