انگور میوهای بهشتی است که سرشار از ویتامین میباشد و خواص زیادی دارد، اما زیاده روی در مصرف انگور بیماریهایی را به دنبال دارد؛ از مقدمه چینی دور میشویم و در ادامه این بخش به بررسی خواص و فواید فوقالعاده بی نظیر انگور سیاه میپردازیم.
۱. کنترل قند خون
مطالعات متعدد نشان میدهند که مصرف انگور سیاه میتواند به درمان دیابت کمک کند. رسوراترول موجود در این انگور، باعث افزایش ترشح انسولین و حساسیت به انسولین میشود؛ در نتیجه به بهبود و حفظ تعادل قند خون و سطح انسولین در بدن کمک میکند. این میوه، همچنین به کنترل جریان خون، به وسیله افزایش فشار خون کمک میکند.
۲. بهبود و تقویت عملکرد مغز از خواص انگور سیاه
مصرف منظم انگور سیاه، باعث بهبود غلظت خون، حافظه و یادآوری کلمات میشود. پلی فنول موجود در این میوه، به درمان میگرن و جلوگیری از آلزایمر نیز کمک میکند.
۳. بهبود سلامت قلب از خواص انگور سیاه
ماده غیر مغذی و فعال که به طور طبیعی در این گیاه وجود دارد، به کاهش آسیب عضلات و ماهیچههای قلب کمک میکند و در کاهش و تنظیم سطح کلسترول بدن نیز تاثیر گذار میباشد و از حملات قلبی و سایر بیماریهای قلبی، عروقی جلوگیری میکند.
۴. پیشگیری از سرطان با انگور سیاه
مصرف بالای این انگور میتواند در جلوگیری و درمان سرطان پوست، دستگاه گوارش، پروستات، پستان، ریه و پانکراس کمک کند و تاثیر گذار باشد.
۵. کاهش وزن از خواص مصرف انگور سیاه
این میوه به دلیل خواص آنتی اکسیدانی که دارد، باعث میشود تا سموم انباشته شده به صورت ناخواسته در بدن انتشار پیدا کنند، که این باعث کاهش وزن میشود.
۶. انگور سیاه برای محافظت در برابر عفونت و التهاب
رسوراترول موجود در انگور سیاه، ضد باکتری و قارچ کش عالی میباشد؛ بنابراین برای جلوگیری از عفونت و التهاب بیماریها کمک میکند و به دلیل خواص ضد ویروسی، در برابر بیماریهایی مانند:فلج اطفال و ویروس هرپس، مقاومت میکند و سطح رطوبت ریهها را افزایش میدهد و به درمان آسم کمک میکند.
۷. درمان یبوست، سوء هاضمه و اختلالات کلیوی از خواص انگور سیاه
این انگورها، سرشار از شکر، اسید آلی و پلیوس هستند. به همین دلیل به عنوان یک ملین کننده ملایم برای درمان یبوست استفاده میشوند. آنها در درمان صرع، سوزش معده و جلوگیری از دیس پپسی مؤثر هستند و به کاهش اسیدیته ناشی از اسید اوریک کمک میکنند و در نتیجه فشار روی کلیهها را کاهش میدهند.
۸. بهبود و تقویت بینایی از خواص انگور سیاه است
این انگور حاوی لوتئین و زآکسانتین است که به حفظ دید و تقویت بینایی کمک میکند.
۹. حفظ پوستی سالم و جوان:
آنتی اکسیدانهای موجود در انگور سیاه، دارای خواص ضد پیری میباشند که به کاهش چین و چروک، افزایش کشسانی پوست، گردش خون مناسب در پوست که منجر به داشتن پوستی سالم، جوان و درخشان میشود، کمک میکند. ویتامین E موجود در آن نیز رطوبت پوست را حفظ میکند، از این رو میتوان به عنوان یک مرطوبکننده طبیعی نیز از آن استفاده کرد.
این میوه غنی از ویتامین C میباشد، که سلولهای پوست را جوان نگه میدارند. با توجه به آنتی اکسیدانهایی که در انگور سیاه وجود دارند، میتوان از آن به عنوان کرم ضد آفتاب طبیعی، در برابر آسیبهای ناشی از اشعههای مضر UV خورشید استفاده کرد که در نتیجه باعث کاهش آسیب به سلولهای پوستی میشود.
۱۰. باعث سالم ماندن مو میشود:
مصرف این میوه بسیاری از مشکلات مو مانند:شوره سر، ریزش مو یا سفید شدن زود هنگام را حل میکند. محتوای آنتی اکسیدان و ویتامین E این میوه باعث افزایش گردش خون در پوست سر میشوند و عروق خونی را تقویت میکند و باعث رشد موهای سالم میشود. موها را ضخیمتر میکنند، خارش پوست سر را کم میکند و به طور طبیعی باعث زیبایی و براق شدن مو میشود.
از مهمترین خواص انگور و آب انگور در بارداری میتوان به رفع ضعف، خستگی، ضعف اعصاب و استرس اشاره کرد. علاوه بر اینها مطالعات ثابت کرده است که مصرف به اندازه و البته با اجازه پزشک، موجب بهبود حافظه، قدرت دید چشم، تمرکز و تحریک گردش خون مغزی در بدن زنان باردار میشوند. اما این موارد تنها خواص انگور سیاه در بارداری نیستند، بلکه مواردی هم وجود دارد که
شامل:
از بین رفتن التهاب بدن زنان باردار از خواص انگور سیاه
یکی از خواص مهم انگور در بارداری کاهش و رفع التهاب بدن است. خواص ضد التهابی موجود در این میوه باعث میشود تا از بروز عفونت در بدن زنان حامله و گرفتگی عضلات که در این دوران بسیار رایج است جلوگیری شود.
انگور برای درمان مشکل یبوست در بارداری
میوه انگور به عنوان یک ملین قوی عمل میکند و با خوردن آن مشکل یبوست زنان باردار رفع میشود.
انگور سیاه برای درمان کم خونی زنان باردار
این میوه به دلیل ساخت هموگلوبین خون زنان، در درمان کم خونی زنان باردار بسیار مفید است.
کاهش سطح کلسترول خون زنان باردار با انگور سیاه و قرمز
انگور قرمز و سیاه حاوی ترکیب رسوراترول بوده و مصرف آن میزان کلسترول خون زنان باردار را کنترل و کاهش میدهد.
موارد احتیاط در مصرف انگور سیاه
مصرف انگور برای برخی افراد به خصوص برای مبتلایان به دیابت مضر است.
خوردن بیش از اندازه انگور سیاه موجب دل پیچه و اسهال میشود.
زیاده روی در خوردن انگور برای کبد و معده مضر است و حتی ممکن است به انسداد روده و معده ختم شود.
مصرف مداوم آب انگور موجب ایجاد سنگ کلیه و رسوبات در دستگاه ادراری میشود.
خوردن آب سرد بدون وقفه بعد از خوردن انگور، برای معده مضر است.
بدانید که خوردن انگور ترش و نارس، دلیلی برای بروز اختلال در معده است.
هسته هر نوع انگوری، سرد و خشک است و در معدههای ضعیف ایجاد نفخ میکند پس باید با احتیاط مصرف شود.