سید محمد علی رضوی زادگان، عضو انجمن علمی بیماریهای مغز و اعصاب ایران، با ارائه آماری نگرانکننده از وضعیت سکته مغزی در این استان اظهار داشت: بر اساس آمارها، در فارس مانند دیگر استانهای کشور؛ از هر ۱۰۰ هزار نفر، حدود ۱۵۰ نفر احتمال ابتلا جدید به سکته مغزی در سال را دارند.
این پزشک متخصص مغز واعصاب با اشاره به پایینتر بودن میانگین سنی مبتلایان در ایران و آمار بیشتر بروز سکته مغزی در ایران نسبت به کشورهای توسعهیافته (۶۰ تا ۷۰ سال در ایران در مقابل سنین بالاتر در کشورهای توسعهیافته)، سبک زندگی و کمتحرکی را عوامل کلیدی در بروز این عارضه دانست.
دکتر رضوی زادگان بر اهمیت کنترل بیماریهای زمینهای نظیر فشار خون، دیابت و چربی خون و پرهیز از مصرف دخانیات برای پیشگیری از سکته مغزی زودرس تاکید کرد.
این متخصص مغز و اعصاب با ابراز نگرانی از روند پیری جمعیت و افزایش آمار سکته مغزی در کشور، این موضوع را نیازمند توجه جدی دانست.
نایب رئیس انجمن مغز واعصاب فارس وجنوب کشورهمچنین با غیرعلمی خواندن تصور غالب در مورد فراگیری آلزایمر، تصریح کرد: آمارهای جهانی نشان میدهد که تعداد مبتلایان به سکته مغزی به مراتب بیشتر از آلزایمر است.
رضوی زادگان زمان طلایی برای مراجعه به پزشک پس از مشاهده علائم سکته مغزی را حداکثر سه ساعت عنوان کرد و افزود: "متاسفانه به دلیل عدم آگاهی از علائم، بسیاری از بیماران در این بازه زمانی حیاتی به مراکز درمانی مراجعه نمیکنند که این امر میتواند منجر به عوارض جبرانناپذیری شود.
وی با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت از طریق کد ۷۲۴ در بیمارستانها و اورژانس ۱۱۵ برای انتقال فوری بیماران سکته مغزی و تزریق داروی حل کننده لخته خون، بر اهمیت سرعت عمل در این زمینه تاکید کرد.
رضوی زادگان همچنین به دو نوع سکته مغزی (ناشی از خونریزی و گرفتگی عروق) اشاره کرد و روشهای درمانی نوین مانند خارج کردن لخته خون از طریق آنژیوگرافی مغزی را تشریح کرد که روشهای درمانی وپیشگیری که در ایران انجام میشود مطابق با روشهای بین المللی است ونگرانی در این زمینه وجود ندارد.