آفتابنیوز : مدیر غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی اسدآباد گفت: برچسب رنگی تغذیه ای از پنج بخش انرژی برحسب کیلوکالری، قند و چربی ، نمک و اسیدهای چرب ترانس برحسب گرم تشکیل شده اند.
حسین عفت پناه افزود: منظور از انرژی همان کالری یعنی سوخت مورد نیاز مصرفی سلول های بدن بوده که در صورت عدم تعادل در انرژی دریافتی وزن افزایش یافته و به دنبال آن با کاهش عملکرد گیرنده های انسولین منجر به افزایش قند خون و در نهایت ابتلا به قند خون خواهد شد.
وی با اشاره به دیابت به عنوان یک اختلال متابولیک که در آن تولید انسولین متوقف شده یا بدن نسبت به انسولین مقاوم می شود گفت: عدم کنترل قند و دیابت منجر به عوارض جبران ناپذیر کلیوی، قلبی عروقی و بینایی در افراد مبتلا به دیابت خواهد بود.
عفت پناه با اشاره به اینکه رژیم غذایی پرچرب یکی از عوامل زمینه ساز دیابت به شمار می رود خاطر نشان کرد:یکی از عوامل افزایش فشار خون مصرف بی رویه نمک بوده و اسیدهای چرب ترانس (چربی های مضر) موجب باعث افزایش ابتلا به بیماری های قلبی و افزایش سطح LDL و کاهش HDL ) معروف به چربی خوب) می شود.
وی یاد آور شد:اندازه های درج شده در برچسب رنگی تغذیه ای در هر سهم ماده غذایی یا آشامیدنی است که منظور از هر سهم مقدار مصرف آن ماده غذایی در هر نوبت بوده و با توجه به عادات غذایی هر کشور متفاوت است.
عفت پناه با اشاره به مفهوم رنگ ها در نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر روی بسته بندی مواد غذایی اضافه کرد: رنگ سبز در نشانگرهای تغذیه ای وجود مقادیر کم قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس بوده که این رنگ نشانگر انتخابی کاملا مناسب برای سلامتی شما خواهد بود.
مدیر غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی اسدآباد با بیان اینکه رنگ نارنجی گویای وجود مقادیر متوسط قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس است و انتخابی نسبتا مناسب برای شماست، یادآورشد: رنگ قرمز نیز مقادیر زیاد قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس دارد که با توجه به شرایط وزنی و سلامتی خود در انتخاب مصرف این گروه باید احتیاط کنید.
منبع: ایسنا