کد خبر: ۹۲۰۲۱۲
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷

اختلال اسکلتی که جانتان را هدف قرار می‌دهد

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص بروز عوارض ناشی از شکستگی‌هایی که به دنبال کاهش تراکم استخوان‌ها در افراد ایجاد می‌شود، هشدار داد.
اختلال اسکلتی که جانتان را هدف قرار می‌دهد
آفتاب‌‌نیوز :

دکتر حسن براتی متخصص ارتوپدی، جراحی استخوان و مفاصل در خصوص اختلال اسکلتی پوکی استخوان که در بانوان به ویژه پس از سن یائسگی بسیار شایع‌تر از آقایان است، عنوان کرد: این اختلال ناشی از کاهش تراکم و استحکام استخوان هاست و به دنبال کمبود ویتامین دی به صورت پوکی استخوان شدید (Osteoporosis) یا پوکی استخون خفیف (Osteopenia) بروز می‌کند که حتما باید کنترل شود. از همین رو برای زنانی که به علت پوشش، کمتر در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند، مصرف مکمل‌های دارویی ضروری است.

وی با اشاره به وجود ویتامین دی در مواد غذایی روزانه همچون سبزیجات و لبنیات، ادامه داد: در کنار این مواد طبیعی، مصرف مکمل‌های دارویی همچون کلسیم و ویتامین دی، هم به صورت خوراکی و هم تزریقی، به صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه بنا به دستور پزشک توصیه می‌شود. انجام آزمایش تراکم استخوان در بازه زمانی هر ۶ ماه تا یکسال یک بار، ارزیابی میزان اثربخشی این دارو‌ها را امکان پذیر می‌کند.

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه، انجام آزمایش‌ها از جمله آزمایش خون برای پایش میزان ویتامین دی موجود در بدن به علت احتمال وجود کمبود شدید یا حتی مسمومیت دارویی ناشی از زیاده روی در مصرف مکمل‌ها از اهمیت بسزایی برخوردار است.

دکتر براتی در خصوص عوارض این اختلال تصریح کرد: پوکی استخوان منجر به شکستگی‌های ناشی از عدم کفایت استخوانی (Insufficiency)، به ویژه در قسمت فوقانی بازو، مچ دست و ناحیه لگن می‌شود. این اتفاق در افراد دچار پوکی استخوان حتی بر اثر ضربه‌ای کوچک بروز می‌کند که گاهی نیاز به درمان جراحی دارد.

متخصص ارتوپدی با بیان اینکه شکستگی‌های ناحیه لگن ممکن است با مرگ و میر همراه باشد، افزود: پوکی استخوان به علت بالابردن ریسک شکستگی و عوارض جبران ناپذیری که به همراه دارد، باید پیشگیری شود.

دکتر براتی، ضمن ارائه هشدار نسبت به مصرف بی رویه مکمل ویتامین دی که تجویز آن با شیوع بیماری کرونا در کشور و ارایه گزارش‌هایی مبنی اثربخشی این مکمل در پیشگیری از ابتلا به کووید-۱۹ رو به افزایش است، اظهار کرد: ویتامین دی به هیچ وجه نبابد خودسرانه مصرف شود، چراکه عوارض شدیدی به همراه دارد. به طور کلی در صورت نبود ناراحتی‌های اسکلتی، سطح ویتامین دی در بدن بانوان بالای ۴۰ سال و آقایان بالای ۵۵ سال، هر ۶ ماه یکبار، با انجام آزمایش خون باید مورد بررسی قرار گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین