آفتابنیوز : مسابقات تكواندو المپيك دانشجويان جهان روز جمعه در ازمير تركيه به پايان رسيد تا تيمملي كشورمان با كسب 6 مدال طلا و 2 برنز از 8 وزن به كار خود در اين رقابتها پايان دهد.
به خاطر داريم كه پيش از اعزام تيمملي به اين پيكارها، كادرفني صحبت از كسب نتايج مطلوب ميكرد و اينكه تيمي آماده به مبارزات فوق اعزام ميشود تا از اعتبار ورزش تكواندو كشورمان در عرصه جهاني دفاع كند.
مجيد سجادي، بهزاد خداداد، محمد باقريمعتمد، عليرضا نصر آزاداني، مهدي بيباك وحيد عبداللهي، حامد خمسه و مهدي نوايي به ترتيب تكواندوكاران اوزان اول تا هشتم كشورمان در اين پيكارها بودند.
اردوهاي فشرده و منظم و برگزاري مسابقات انتخابي متعدد باعث شد تا دستچيني از بهترينها جهت اعزام به مسابقات دانشجويان جهان انتخاب شوند. به طوري كه حتي اين نويد را در دل ما زنده كرد كه شايد بتوان حتي كره را نيز در اين پيكارها به زير كشيد ولي در عمل اخبار ديگري از ازمير به گوش ميرسيد.
پس از باخت ناباورانه بهزاد خداداد در بازي پاي فينال اميدوار بوديم ديگر بچهها جبران اين بدشانسي را بكنند و انصافاً هم حضور چهار تكواندوكار كشورمان در فينال نشان از قدرت بالا و توانايي كشورمان در اين عرصه جهاني است ولي باخت تمامي اين بازيكنان در مسابقات نهايي علامت سؤال بزرگي را در ذهن ايجاد ميكند كه بدون شك پاسخگويي به آن برعهده كادرفني و كارشناسان تكواندو كشورمان خواهد بود. بالاخره ما ميبايست از اين 4 فيناليست حداقل در يك يا دو وزن طلا ميگرفتيم.
نكته جالبتر آنكه تيمي كه تا پيش از اعزام به اين پيكارها فقط كره را رقيب خود ميدانست حال بازيكنانش به نمايندگان كشورهاي آلمان، روسيه، چين و ديگر كشورها هم ميبازد كه اين امر نمايانگر آنست كه مربيان بايد ديگر وسعت ديد خود را باز كرده و به اين امر اعتراف كنند كه ديگر كشورها با سرمايهگذاري مطلوب و برنامهريزي صحيح به سرعت در حال نزديك شدن به ما هستند و از اين پس فقط كره را حريف خود دانستن اشتباهي بيش نيست.
مسؤولان تيمي كه خود را در تمامي ردههاي جهان نايب قهرمان ميدانستند اين بار پس از كشورهاي كره، تركيه، روسيه و تايلند آنهم با داشتن 4 فيناليست و بدون كسب حتي يك مدال طلا به عنواني بهتر از پنجمي دست نيافتند تا زنگ خطري باشد براي مسؤولان ورزش كشورمان تا به همان اندازه كه از يك ورزش توقع كسب افتخارات بيشتري دارند بايد به همان مقدار نيز براي آن بودجه و امكانات درنظر گرفت. بدون شك از نظر كسب تعداد مدال عملكرد تيمملي تكواندو در ازمير مطلوب بوده است ولي از نظر نوع رنگ آن بايد گفت انتظارات را برآورده نكرد. قطعاً براي تيمي كه 4 فيناليست دارد عدم كسب حتي يك طلا نميتواند توجيهي داشته باشد. مهمتر آنكه ديگر نه فقط كره، بلكه تمامي كشورها با تك ستارههايشان ميتوانند نه فقط براي ايران بلكه براي كره كه مهد اين ورزش است خطرساز باشند. هر چند در سال 2003 دايگو كره تيمملي دانشجويان كشورمان به دو مدال نقره و دو برنز دست يافته بود و با توجه به كسب 4 نقره و دو برنز در اين دوره ميتوان گفت عملكردي بهتر از گذشته داشته است و باز هم ميگوييم اگر تيمملي حداقل يك نشان طلا در اين پيكارها كسب ميكرد حال حداقل به عنوان سومي مسابقات دست يافته بود واين حرفها هم نبود ولي در كل بهرغم كسب 6 مدال، نبايد فراموش كنيم كه براي نايب قهرماني تكواندو جهان عنوان پنجمي هرگز راضي كننده نيست.
مربيان تيمملي به كمك كارشناسان اين رشته ورزش بايد با كار كارشناس به اين موضوع بپردازند كه چرا در فينال، تكواندوكاران ما اكثراً ميبازند. آيا به فكر بيان مسائلي همچون ناداوري و ميزباني هستيم و يا اينكه خير ، ايراد كار جاي ديگري است كه بايد آن را رفع كرد. باز هم ميگوييم بدون شك اگر موضوع كسب يك مدال طلا از 4 فيناليست در مسابقات جهاني مادريد در اسپانيا به خوبي علتيابي شده و در صدد كسب دلايل آن بر ميآمديم قطعاً ما امروز حداقل 2 طلا از فينال مسابقات دانشجويان ازمير كسب ميكرديم توقعي که متاسفانه محقق نشد.