کد خبر: ۱۰۰۲۱۴۰
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۷

سازمان ملل درباره حملات اسرائیل به سوریه ابراز نگرانی کرد

استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، تشدید خشونت علیه غیرنظامیان را محکوم می‌ کند و از حملات هوایی اسرائیل در جنوب سوریه نگران است.
سازمان ملل درباره حملات اسرائیل به سوریه ابراز نگرانی کرد
آفتاب‌‌نیوز :

استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران گفت: گوترش «از تشدید مداوم خشونت در سویدا، منطقه‌ای با اکثریت دروزی، که بنا به گزارش‌ها صد‌ها نفر از جمله غیرنظامیان کشته و بسیاری دیگر را زخمی و آواره شده‌اند، نگران است.»

سخنگوی سازمان ملل افزود: «دبیرکل سازمان ملل به صراحت همه خشونت‌ها علیه غیرنظامیان، از جمله گزارش‌های مربوط به کشتار‌های خودسرانه و اقداماتی که آتش تنش‌های فرقه‌ای را شعله‌ور می‌کند و فرصت صلح و آشتی را از مردم سوریه پس از ۱۴ سال درگیری بی رحمانه می‌گیرد، محکوم می‌کند.»

به گفته دوجاریک، گوترش با ابراز همدردی «صمیمانه» خود به همه سوری‌ها، بار دیگر خواستار کاهش فوری خشونت و اقداماتی برای بازگرداندن آرامش و تسهیل دسترسی بشردوستانه شد.

سخنگوی سازمان ملل گفت: گوترش «حملات هوایی تشدیدکننده اسرائیل به سویدا، درعا و مرکز دمشق و همچنین گزارش‌های مربوط به استقرار مجدد نیرو‌های ارتش اسرائیل در جولان را محکوم می‌کند» و خواستار توقف فوری همه موارد نقض حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه است.

دوجاریک ادامه داد: دبیرکل سازمان ملل خواستار توقف فوری همه موارد نقض حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و احترام به توافق‌نامه عدم مداخله نیرو‌ها در سال ۱۹۷۴ است و بار دیگر تاکید می‌کند که حمایت از یک انتقال سیاسی معتبر، منظم و فراگیر در سوریه مطابق با اصول کلیدی قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت (۲۰۱۵) ضروری است.

 رسانه‌های سوریه روز چهارشنبه از حملات هوایی شدید رژیم اسرائیل به دمشق و بمباران ساختمان ستاد کل ارتش سوریه و کاخ ریاست جمهوری خبر دادند. خبرگزاری سانا گزارش داد: یکی از این حملات مقر ستاد کل ارتش سوریه را در مرکز دمشق هدف قرار داده است.

دست‌کم دو حمله هوایی متوالی در اطراف ساختمان‌های دولتی، از جمله وزارت دفاع و ساختمان فرماندهی ستاد کل ارتش، به وقوع پیوسته و صدای انفجار‌های مهیبی پایتخت را لرزانده است.

جزئیات دقیق تلفات انسانی یا خسارات مادی هنوز اعلام نشده است، اما منابع محلی از حضور گسترده نیرو‌های امدادی در محل انفجار خبر می‌دهند.

ساعاتی پیش یسرائیل کاتس وزیر جنگ اسرائیل با اعلام اینکه ارتش به حملات خود علیه نظام موجود در سوریه ادامه می‌دهد، تاکید کرد نظام سوریه باید دروزی‌های موجود در السویدا را رها کند و نیرو‌های خود را به عقب بکشاند.

اسرائیل طی روز‌های گذشته به بهانه حمایت از دروزی‌ها در جنگ با حکومت جولانی در استان السویدا، حملاتی را به مناطقی مختلف سوریه از جمله جنوب این کشور انجام داده است.

از زمان سقوط دولت بشار اسد در سوریه، درگیری‌هایی هراز چندگاه بین دروزی‌های سوریه با عناصر وابسته به جولانی به وقوع پیوسته است. از یک سو، اقلیت‌های مذهبی و قومیتی سوریه نگران اقدامات تمامیت‌خواهانه و افراطی عناصر وابسته به حاکمیت جدید تحت رهبری گروه مسلح افراطی تحریرالشام به فرماندهی جولانی هستند و از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی با حملات مکرر به توانمندی‌های نظامی سوریه و حمایت از اقلیت‌های قومی و هویتی در این کشور، در تلاش برای تقسیم آن به چند کشور ضعیف و کوچک است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین