کد خبر: ۱۰۲۱۶۸۲
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۸

گرفتگی بینی پس از جراحی؛ طبیعی، اما قابل پیشگیری

یک متخصص گوش و حلق و بینی گفت: کاهش حجم داخلی بینی پس از جراحی زیبایی، به‌ویژه در زمان سرماخوردگی، می‌تواند باعث تنگی راه تنفسی و گرفتگی بینی شود؛ پدیده‌ای که در بسیاری از موارد طبیعی است و جای نگرانی ندارد، مگر آنکه در حالت عادی نیز تنفس فرد دچار اختلال باشد.
گرفتگی بینی پس از جراحی؛ طبیعی، اما قابل پیشگیری
آفتاب‌‌نیوز :

 دکتر پدرام برقعی، متخصص گوش و حلق و بینی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در برنامه «اینجا طبیب» رادیو سلامت با بیان این مطلب افزود: در جراحی‌های زیبایی بینی، معمولاً هدف کوچک‌سازی ظاهر بینی است. اما باید توجه داشت که با کوچک شدن هرم خارجی بینی، فضای داخلی و مجرای تنفسی نیز محدودتر می‌شود. این کاهش حجم داخلی بینی باعث افت رزرو تنفسی فرد می‌شود؛ به‌ویژه در زمان‌هایی مانند سرماخوردگی که مخاط بینی متورم می‌شود، فرد زودتر از قبل دچار گرفتگی بینی خواهد شد.

او افزود: اگر تکنیک جراحی به‌درستی انتخاب شود و ساختار تنفسی حفظ گردد، معمولاً مشکلی جدی ایجاد نمی‌شود. اما در بسیاری از موارد، این تنگی راه تنفسی پس از عمل، یک پدیده طبیعی است و جای نگرانی ندارد؛ به‌ویژه اگر فرد در حالت عادی و بدون سرماخوردگی مشکلی در تنفس نداشته باشد.

این متخصص گوش، حلق و بینی در پایان خاطرنشان کرد: در صورت تکرار این مشکل یا تشدید آن، مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی برای بررسی وضعیت داخلی بینی و احتمال اصلاح ساختار تنفسی توصیه می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین