قیمت شکلات برعکس کاکائو شد
قیمتهای آتی کاکائو سال گذشته، تقریبا سه برابر شد و تولیدکنندگان را تحت فشار قرار داد و آنها نیز قیمت شکلات را افزایش دادند.
تولیدکنندگان و تحلیلگران پیشبینی میکنند کاکائوی ارزانتر فقط در نیمه دوم سال آینده، به قفسههای سوپرمارکتها راه پیدا کند و البته این کاهش، قطعی نیست. این بدان معناست که خانوارهایی که در حال حاضر با مواد غذایی گرانتر دست و پنجه نرم میکنند، باید این موضوع را ارزیابی کنند که آیا شکلات همچنان یک خوراکی مقرون به صرفه باقی میماند یا خیر. آنها همچنین تغییراتی در روند تولید ایجاد کردهاند که برگشت آنها آسان نیست.
«جاناتان پارکمن»، مدیر فروش در شرکت «مارکس» در لندن گفت: قیمتهایی که صنعت شکلات در حال حاضر با آن مواجه است، بسیار بالاست و مدت زیادی طول خواهد کشید تا با این وضعیت سازگار شویم.
قیمت کاکائو، سال گذشته، تحت تاثیر آفات و آب و هوای نامساعد، رکورد تقریبا ۱۳ هزار دلار در هر تن را ثبت کرد، زیرا محصولات در ساحل عاج و غنا که بیش از نیمی از کاکائوی جهان را تامین میکنند، از بین رفت، اما با بهبود چشمانداز برداشت، کاهش تقاضا و فروکش کردن برخی نگرانیها در مورد کمبود پایدار، قیمتها کاهش یافت. قیمتها سال جاری، حدود ۵۰ درصد کاهش یافت و به سمت شدیدترین کاهش سالانه از سال ۱۹۶۰ پیش میرود.
این افزایش قیمت، تاثیر عمیقی بر صنعت گذاشت و همه از جمله غولهای بستهبندی مواد غذایی تا شکلاتسازان کوچک در سراسر اروپا و آمریکا، برای تامین کاکائوی کافی و ایجاد تعادل میان هزینهها و سود، تلاش کردند اما آنها به سرعت قیمتهای خردهفروشی را کاهش نخواهند داد.
عرضه در غرب آفریقا همچنان متزلزل است و کشاورزان خردهپا در این منطقه با کمبود بودجه مواجه هستند. بزرگترین تولیدکنندگان شکلات فلهای جهان در حالیکه نوآوریها را به عنوان راهی برای کاهش نوسانات مداوم کاکائو در کسب و کارشان بررسی میکنند، به دنبال رشد بخش جایگزینهای کاکائو خود هستند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، تولیدکنندگان در سراسر دنیای شکلات، با تغییر دستورالعملها برای کاهش مقدار کاکائو یا کاهش اندازه، راههایی برای مقابله با این نوسانات پیدا کردهاند.