آفتابنیوز : آفتاب: به گفته رئیس هیأت مدیره سندیکای صنعت برق، به دلیل افزایش مطالبات معوق وزارت نیرو به پیمانکاران و ناتوانی آنها در پاسخگویی به هزینههای جاری، تاکنون مدیران 2 شرکت بزرگ برقی اقدام به خودکشی کردهاند.
براساس اظهارات پارسا، تا کنون 5 بنگاه زیر مجموعه این سندیکا به طور خصوصی با هیات مدیره سندیکای صنعت برق تشکیل جلسه دادهاند و خواستار پادرمیانی برای گرفتن مهلت بیشتر از طلبکاران این بنگاهها شدهاند تا شاید مطالبات معوق آنها پرداخت شود و از این طریق از اعلام رسمی ورشکستگی بنگاههای مذکور جلوگیری شود.
وی با اشاره به آنکه در سال های گذشته مطالبات معوق پیمانکاران برقی از وزارت نیرو حدود 1000 میلیارد تومان بوده در حالیکه در حال حاضر این رقم به 6 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است، متذکر شد:تا زمانیکه برق با قیمت یارانهای عرضه شود مشکلات ادامه خواهد داشت. مگر آنکه دولت و مجلس برای افزایش قیمت برق به توافق نهایی دست یابند.
پارسا در حالی تاکید دارد که وزارت نیرو در این میان چارهای جز پرداخت نکردن مطالبات پیمانکاران ندارد که گفته میشود گلایههای مطرح شده از سوی سندیکای صنعت برق با هماهنگی صورت گرفته با وزارت نیرو مطرح شده که البته این هماهنگی را نیز می توان از اظهارات رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق به راحتی تشخیص داد.
اگرچه این احتمال از سوی مسوولان سندیکای صنعت برق در این نشست مطبوعاتی به شدت رد شد اما اظهارات پارسا در این خصوص قابل تامل است.
وی در عین انتقاد از عدم پرداخت مطالبات معوق تاکید داشت:وزارت نیرو بودجه ای در اختیار ندارد که بدهی پیمانکاران را بدهد. اولویت پرداخت وزارت نیرو پرداخت حقوق پرسنل این وزارتخانه است و ما نمیتوانیم از وزیر انتظار داشته باشیم تا حقوق کارکنان خود را ندهد و مطالبات معوق ما را پرداخت کند.بنابراین در این شرایط کاری از دست وزارت نیرو بر نمیآید و دولت باید پاسخگوی مطالبات معوق ما باشد.
این در حالی است که وقتی یک وزارتخانه طرح و یا پروژهای را تعریف میکند اولین قدم برای اجرایی کردن آن پروژه تامین منابع مالی آن محسوب میشود. بنابراین اجرای پروژهها بدون پشتوانه مالی خود نشان دهنده عدم مدیریت لازم در این وزارتخانه است.
براین اساس سندیکای صنعت برق ایران خواستار به توافق رسیدن دولت و مجلس برای افزایش قیمت برق شدند تا شاید از این طریق منابع مالی وزارت نیرو جهت پرداخت مطالبات معوق پیمانکاران تامین شود.
رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق همچنین به تعیطیلی بسیاری از کارخانههای تولید قطعات برق اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بسیاری از تولید کنندگان تولید را رها کردهاند و اقدام به واردات قطعات چینی میکنند و با نام شرکت و آرم شرکت خود روانه بازار میک نند.
وی متذکر شد: مطالبات معوق وزارت نیرو، پیمانکاران را از تولید به وارادت کشانده است که این خود بحرانی جدی برای صنعتی محسوب میشود که طی سالهای گذشته به خودکفایی و قدرت بالایی رسیده است.
پارسا در یک جمله شرایط فعلی صنعت برق و پیمانکاران این حوزه را اینگونه تشریح کرد: مرگ تدریجی صنعت برق ایران!