کد خبر: ۱۰۳۸۲۸۶
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۳

غضنفری: مذاکره با آمریکا هیچ فایده‌ای ندارد و هیچ تحریمی برداشته نمی‌شود

نمایندگان مجلس در گفت‌و‌گو با خبرآنلاین فضای مذاکره با ایران و آمریکا را ارزیابی و و به نقش لابی‌های صهیونیستی در برهم زدن مذاکرات تاکید کردند.
غضنفری: مذاکره با آمریکا هیچ فایده‌ای ندارد و هیچ تحریمی برداشته نمی‌شود
آفتاب‌‌نیوز :

علیرضا نجمی، مذاکرات همچنان درحال انجام است؛ اما مساله مهمی برای نمایندگان مجلس چگونگی و خروجی این مذاکرات است. علی رغم روند در حال انجام مذاکرات، آمریکا کماکان آرایش نظامی خود را حفظ کرده و هر لحظه فشار‌ها بر ایران تشدید می‌شود. سوالی که برای بسیاری از فعالان سیاسی و نمایندگان مطرح است، مقصد نهایی جاده مذاکرات ایران و آمریکا است؛ رفع تحریم‌ها یا به اقدامات نظامی؟!

در این رابطه خبرآنلاین با کامران غضنفری نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر به گفت‌و‌گو پرداخت؛ وی با اشاره به مذاکرات ایران و آمریکا می‌گوید: وقتی بار‌ها و به‌صورت مکرر نسبت به بی‌فایده بودن و حتی خسارت‌بار بودن مذاکره با آمریکا هشدار داده می‌شود، انتظار می‌رود این هشدار‌ها مورد توجه قرار گیرد. با این حال، همچنان برخی مسئولان بر ادامه این مسیر تأکید می‌کنند و نتیجه آن، اتفاقاتی است که اخیراً شاهد بودیم.

غضنفری ادامه داد: عده‌ای با امید به اینکه بتوانند دولت آمریکا را متقاعد کنند تا تحریم‌های اعمال‌شده علیه جمهوری اسلامی ایران را لغو کند، وارد گفت‌و‌گو شدند و تصور می‌کردند با ارائه برخی امتیازات در حوزه هسته‌ای می‌توان به رفع تحریم‌ها دست یافت. اما در عمل نه‌تنها تحریمی برداشته نشد، بلکه ساعاتی پس از اعلام مثبت بودن روند مذاکرات، دولت آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه ایران وضع کرد.

در میز مذاکره با آمریکا، تضمینی برای دریافت امتیاز وجود ندارد
وی با اشاره به این تحولات تصریح کرد: این رفتار نشان می‌دهد که در میز مذاکره با آمریکا، تضمینی برای دریافت امتیاز وجود ندارد و حتی ممکن است هزینه‌های بیشتری نیز تحمیل شود. بر همین اساس، ضروری است مسئولان با دقت بیشتری به تجربه‌های گذشته نگاه کنند و ارزیابی کنند که آیا این مسیر تاکنون دستاورد ملموسی برای کشور داشته است یا خیر.

تصمیم‌گیران منافع ملی را با واقع‌بینی و محاسبه دقیق دنبال کنند
وی ابراز امیدواری کرد که تصمیم‌گیران با درس گرفتن از تحولات اخیر، در انتخاب راهبرد‌های آینده دقت بیشتری به خرج دهند و منافع ملی را با واقع‌بینی و محاسبه دقیق دنبال کنند.

او در ادامه با طرح این پرسش که آیا در سه دهه گذشته مذاکره با آمریکا دستاورد مشخص و مثبتی برای مردم داشته است یا نه، گفت: اگر مسئولانی که امروز از آمادگی برای گفت‌و‌گو سخن می‌گویند، نمونه‌ای روشن از نتیجه‌بخشی این مذاکرات در سال‌های گذشته سراغ دارند، آن را صریح و شفاف با مردم در میان بگذارند و اعلام کنند در چه مقطعی چه امتیازی گرفته شده و چه منفعتی نصیب کشور شده است. اگر چنین کارنامه‌ای وجود دارد، می‌توان نسبت به تکرار آن امید داشت؛ اما اگر حاصل این روند صرفاً هزینه و خسارت بوده، اصرار بر ادامه آن نیازمند توضیح جدی است.

برخی نمایندگان معتقدند مذاکرات اخیر هیچ دستاوردی نداشته است
وی درباره واکنش مجلس نیز اظهار کرد: برخی نمایندگان معتقدند مذاکرات اخیر نه‌تنها دستاوردی نداشته، بلکه همزمان با آن تحریم‌های تازه‌ای نیز اعمال شده است.

او با اشاره به هشدار‌های اخیر درباره بی‌نتیجه بودن مذاکره، تأکید کرد: با وجود تذکراتی که در هفته‌های گذشته داده شده بود، باز هم این مسیر دنبال شد و نتیجه ملموسی در پی نداشت. به اعتقاد او، تجربه‌های اخیر باید مبنایی برای بازنگری در شیوه مواجهه با طرف مقابل باشد تا تصمیمات آینده با دقت و محاسبه بیشتری اتخاذ شود.

سالار ولایتمدار، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به ماهیت تقابل جمهوری اسلامی با جبهه استکبار اظهار داشت: بحث ما با جبهه کفر و استکبار، مسئله‌ای اساسی و ریشه‌ای است. آنان همواره به دنبال بهانه‌جویی هستند تا برای ملت و نظام ما مشکلات و فشار‌های جدید ایجاد کنند؛ از تحریم‌های ظالمانه گرفته تا فضاسازی‌های گسترده در حوزه‌های فرهنگی و اقتصادی.

وی افزود: برای مدیریت این حجم از نیرنگ، دشمنی و فشار، باید از همه ظرفیت‌ها و راهکار‌های موجود استفاده کنیم. یکی از این راهکار‌ها مسیر مذاکره و دیپلماسی است. ما سال‌ها تأکید می‌کردیم که با دشمنی مواجه هستیم که قواعد متعارف بین‌المللی را برنمی‌تابد؛ برخی در گذشته این تحلیل را نمی‌پذیرفتند، اما امروز پس از گذشت بیش از چهار دهه، کمتر کسی در جهان تردید دارد که آمریکا در رأس جریان‌های بی‌ثبات‌ساز قرار دارد.

ولایتمدار تصریح کرد: امروز حتی کسانی که در داخل تلاش می‌کردند چهره استکباری آمریکا را بزک کنند، به این واقعیت اذعان دارند و می‌پذیرند که جمهوری اسلامی در تقویت بنیه دفاعی و امنیتی خود محق بوده است. اگر در حوزه نظامی و امنیتی به سطح بازدارندگی نمی‌رسیدیم، هرگز طرف مقابل از مذاکره سخن نمی‌گفت.

اکنون که کشور به سطحی از اقتدار رسیده که دشمن ناچار به پذیرش مسیر دیپلماسی شده است
عضو کمیسیون امنیت ملی ادامه داد: اکنون که کشور به سطحی از اقتدار رسیده که دشمن ناچار به پذیرش مسیر دیپلماسی شده، ما نیز از این مسیر استقبال می‌کنیم، چراکه عاقلانه‌ترین راه، گفت‌و‌گو و تعامل دیپلماتیک است. با این حال، پرسش اصلی این است که آیا از دل این مذاکرات، دستاورد ملموسی برای مردم حاصل خواهد شد یا خیر.

وی خاطرنشان کرد: تلاش ما بر این است که نتیجه مذاکرات، آرامش و آسایش برای ملت باشد و از التهاب‌های موجود در فضای داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی کاسته شود. در جلسه‌ای که تاکنون برگزار شده، بنا بر گزارش‌های ارائه‌شده، نشانه‌هایی از تمایل طرف مقابل برای رسیدن به جمع‌بندی از مسیر دیپلماسی مشاهده شده است و این می‌تواند یک نشانه مثبت تلقی شود.

ولایتمدار تأکید کرد: جمهوری اسلامی برای گفت‌و‌گو آمادگی دارد و هر میزان زمان لازم باشد، در چارچوب منافع ملی مذاکره خواهد کرد؛ اما شرط اساسی، ارائه تضمین‌های واقعی و عملی است. هدف ما آن است که از دل این مذاکرات، ثبات، آرامش و کاهش تنش برای کشور و ملت ایران حاصل شود.

سالار ولایتمدار، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در ادامه اظهارات خود تأکید کرد: ما این مسیر را با دقت و هوشیاری ادامه می‌دهیم و امیدواریم طرف مقابل به این جمع‌بندی رسیده باشد که سایر راهکار‌ها برایش کارساز نیست و تنها مسیر منطقی، گفت‌و‌گو و تفاهم است. اگر این روند استمرار یابد، شخصاً نسبت به آینده آن خوش‌بین هستم.

وی افزود: به عنوان فردی که در حوزه مسائل امنیتی و نظامی نیز تخصص دارم، به مردم عزیز اطمینان می‌دهم که آرایش منطقه در حال حاضر آرایش جنگی نیست. ما به‌صورت دقیق و نقطه‌به‌نقطه، توانمندی‌ها، استقرار نیرو‌های آمریکایی و حتی تحرکات رژیم صهیونیستی را رصد می‌کنیم و نشانه‌ای از آرایش عملیاتی گسترده مشاهده نمی‌شود.

هرگز نباید دچار غفلت یا ساده‌انگاری شویم
ولایتمدار تصریح کرد: با این حال، هرگز نباید دچار غفلت یا ساده‌انگاری شویم. طرف مقابل سابقه‌ای طولانی در فریب و نیرنگ دارد و نمی‌توان به روش‌ها و رفتارهایش اعتماد کرد. ما ضمن آنکه با چشمانی باز تحولات را دنبال می‌کنیم و احتمال هرگونه سناریوی فریب را در نظر داریم، مسیر دیپلماسی را نیز با صداقت ادامه می‌دهیم؛ همان‌گونه که سایر گزینه‌ها را نیز هم‌زمان روی میز نگه داشته‌ایم.

عضو کمیسیون امنیت ملی خاطرنشان کرد: ما صراحتاً اعلام کرده‌ایم که گزینه عاقلانه و مطلوب جمهوری اسلامی، دیپلماسی است؛ اما اگر طرف مقابل گزینه دیگری را انتخاب کند و به سمت تقابل حرکت کند، جمهوری اسلامی هیچ واهمه‌ای از دفاع و مقابله نخواهد داشت و با اقتدار از منافع ملی خود صیانت خواهد کرد.

لابی‌های صهیونیستی به‌شدت فعال شده‌اند
سالار ولایتمدار، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تحرکات جریان‌های صهیونیستی گفت: بر اساس شنیده‌ها، لابی‌های صهیونیستی به‌شدت فعال شده‌اند و تلاش می‌کنند مانع هرگونه گشایش اقتصادی برای ایران شوند، چراکه معتقدند اگر جمهوری اسلامی در این مذاکرات به یک تنفس اقتصادی دست پیدا کند، دیگر مهار آن ممکن نخواهد بود. از همین رو در حال فضاسازی و اثرگذاری بر تصمیم‌سازی‌های طرف مقابل هستند تا اجازه ندهند این مسیر به نتیجه برسد.

دشمن در جلسه مذاکرات تاکید کرد که پاسخی در همان جلسه ندارد؛ ان‌ها خلع سلاح شدند
وی افزود: پیشنهاد‌های جمهوری اسلامی در مذاکرات کاملاً منطقی و مستدل بوده است؛ تا جایی که طرف مقابل در برابر استدلال‌های ما عملاً خلع سلاح شده و اعلام کرده پاسخی در همان جلسه ندارد و باید برای بررسی بیشتر به واشنگتن بازگردد. این نشان می‌دهد که هیئت ایرانی با انسجام و منطق قوی پای میز مذاکره حاضر شده است. مردم عزیز بدانند که مسئولان کشور از همه ظرفیت‌ها برای بازگرداندن آرامش و آسایش به جامعه استفاده کرده‌اند و در عین حال، عزت ملت ایران خط قرمز ماست.

ولایتمدار درباره جلسه غیرعلنی مجلس نیز توضیح داد: در این جلسه هم گزارشی از روند مذاکرات توسط تیم دیپلماسی ارائه شد و هم گزارشی از آخرین وضعیت میدانی دریافت کردیم. آنچه برای نمایندگان اهمیت داشت، هماهنگی کامل میان میدان و دیپلماسی بود؛ موضوعی که چندین بار موجب تشویق نمایندگان شد. به‌واقع می‌توان گفت ما با یک «روح در دو بدن» مواجه هستیم؛ هماهنگی‌ای کم‌نظیر که در بسیاری از کشور‌ها مشاهده نمی‌شود. این هم‌افزایی، خود یکی از مؤلفه‌های مهم قدرت ملی است.

نیرو‌های مسلح با آمادگی کامل تحولات را رصد می‌کنند
عضو کمیسیون امنیت ملی تصریح کرد: در حوزه نظامی نیز سیاست کشور روشن است. ما تصور نمی‌کنیم که صرف نشستن پای میز مذاکره به معنای غفلت از سایر ابعاد باشد. نیرو‌های مسلح با آمادگی کامل تحولات را رصد می‌کنند و در عین پیشبرد مسیر دیپلماسی، اقتدار دفاعی کشور نیز در بالاترین سطح حفظ شده است. جمهوری اسلامی هم‌زمان با عقلانیت و گفت‌و‌گو، هوشیاری و آمادگی را نیز دنبال می‌کند و اجازه نخواهد داد فریب یا غافلگیری در محاسبات دشمن رخ دهد.

سالار ولایتمدار، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر مؤلفه‌های واقعی قدرت ملی اظهار داشت: آنچه بازدارندگی می‌آورد صرفاً ناو و هواپیما نیست؛ بلکه انسجام درونی، صلابت ملی، آمادگی روحی و یکپارچگی داخلی است که قدرت حقیقی را شکل می‌دهد. امروز چندصدایی و اختلاف در درون جبهه استکبار آشکار شده است؛ چه در ساختار سیاسی آمریکا و چه در رژیم صهیونیستی. حتی در درون احزاب اصلی آمریکا نیز شکاف‌ها و تعارض‌های جدی مشاهده می‌شود و این نشانه‌ای از ضعف و آشفتگی در جبهه مقابل است.

در درون جمهوری اسلامی شاهد همگرایی و انسجام کم‌نظیری هستیم
وی افزود: در مقابل، در درون جمهوری اسلامی شاهد همگرایی و انسجام کم‌نظیری هستیم. این وحدت، همراه با بصیرت و حضور آگاهانه مردم، یکی از مهم‌ترین عوامل تقویت قدرت بازدارندگی کشور است. هر میزان این یکپارچگی تقویت شود، پیام روشنی به طرف مقابل مخابره می‌کند که مسیر فشار و تهدید نتیجه‌بخش نخواهد بود.

ولایتمدار با اشاره به تحرکات نظامی در منطقه تصریح کرد: به عنوان فردی که مسائل نظامی را دنبال می‌کند، تأکید می‌کنم در حال حاضر آرایش جنگی در منطقه مشاهده نمی‌شود. برخی تحرکات بیشتر جنبه فشار روانی و امتیازگیری دارد. در ادبیات نظامی نیز روشن است که استقرار برخی تجهیزات سنگین لزوماً به معنای تصمیم برای جنگ نیست، بلکه گاه کارکرد بازدارندگی یا چانه‌زنی سیاسی دارد.

عضو کمیسیون امنیت ملی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ضمن حفظ کامل آمادگی دفاعی و رصد دقیق تحولات، مسیر دیپلماسی را نیز با اقتدار دنبال می‌کند. این دو مسیر در تعارض با یکدیگر نیستند. پیام ما روشن است؛ ما اهل گفت‌و‌گو و منطق هستیم، اما در برابر هرگونه تهدید نیز با قاطعیت از منافع ملی دفاع خواهیم کرد. مردم عزیز با آرامش زندگی خود را دنبال کنند؛ کشور در حوزه دفاعی و امنیتی در وضعیت هوشیاری کامل قرار دارد و تصمیمات با عقلانیت و اقتدار اتخاذ می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین