کد خبر: ۱۰۳۸۵۰۱
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۰

اوجالان: مرحله ادغام دموکراتیک فرا رسیده است

پس از دیدار سه‌ساعته هیئت امرالی با رهبر زندانی حزب کارگران کردستان، وی پیامی تازه منتشر کرد که در آن از پایان مرحله نخست روند انحلال «پ. ک. ک» و آغاز مرحله «ادغام دموکراتیک» سخن گفته شده است.
اوجالان: مرحله ادغام دموکراتیک فرا رسیده است
آفتاب‌‌نیوز :

هیئت امرالی پس از دیدار با «عبدالله اوجالان» در زندان جزیره امرالی، از پیام جدید او درباره روند جاری حل‌وفصل مسئله کرد‌ها در ترکیه خبر داد.

طبق گزارش شبکه «روداو»، این دیدار که روز دوشنبه (۱۶ فوریه ۲۰۲۶) به مدت سه ساعت به طول انجامید، از سوی اوجالان «نشست آغاز ادغام» توصیف شده است.

به گفته «مدحت سنجار» عضو هیئت امرالی از حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها، اوجالان در این دیدار ۱۶ ماه گذشته را ارزیابی و اعلام کرده است که «مرحله نخست» که محور آن تصمیم به انحلال تشکیلات و پایان مبارزه مسلحانه بود، به پایان رسیده است.

به گفته سنجار، اوجالان تأکید کرده است که انحلال حزب کارگران کردستان و زمین گذاشتن سلاح، تصمیمی راهبردی بوده است.

بر اساس این روایت، روند کنونی وارد مرحله دوم شده که تمرکز آن بر «بُعد ادغام» و بررسی گام‌های آتی برای مشارکت سیاسی و اجتماعی است. این تغییر فاز، از نگاه کارشناسان می‌تواند نشان‌دهنده عبور تدریجی از منطق امنیتی به سمت چارچوبی سیاسی ـ حقوقی در مدیریت پرونده کرد‌ها باشد.

پرونده سوریه و نقش بازیگران کُرد

سنجار همچنین اعلام کرد که بخش مهمی از گفت‌و‌گو با اوجالان به تحولات سوریه اختصاص داشته است. به گفته او، اوجالان توافق ۱۰ مارس ۲۰۲۶ در سوریه را چارچوب اصلی مذاکرات دانسته و بر اهمیت حضور بازیگران کرد در معادلات آینده این کشور تأکید کرده است.

در همین زمینه، به نقش چهره‌هایی، چون مسعود بارزانی و بافل طالبانی در بازگشت به میز گفت‌و‌گو اشاره شد، هرچند سنجار تأکید کرده که اوجالان «بازیگر اصلی» در جلوگیری از فروغلتیدن اوضاع به سمت بحران بوده است.

هیئت امرالی همچنین مشارکت «مظلوم عبدی» فرمانده کل نیرو‌های دموکراتیک سوریه (قسد) و «الهام أحمد» سخنگوی قسد در کنفرانس امنیتی مونیخ را نشانه‌ای از تثبیت جایگاه دیپلماتیک کرد‌ها در آینده سوریه دانست.

به گفته سنجار، حضور مشترک نمایندگان کرد در کنار هیئت سوری در این نشست، بیانگر آن است که کرد‌ها در معادلات منطقه‌ای به‌عنوان یک بازیگر مؤثر به رسمیت شناخته می‌شوند.

تحرکات پارلمانی در آنکارا

همزمان با این تحولات، در ترکیه نیز فعالیت‌های فشرده‌ای برای تثبیت مسیر حل و فصل بحران کرد‌ها در جریان است. در همین راستا، کمیته‌ای پارلمانی در حال تدوین گزارش نهایی مربوط به روند موسوم به «فرآیند صلح» است؛ روندی که هدف آن پایان دادن به فعالیت‌های مسلحانه و خلع سلاح پ. ک. ک عنوان شده است.

این تحرکات پس از آن شدت گرفت که پ. ک. ک در ۱۲ مه ۲۰۲۵، پس از برگزاری دوازدهمین کنگره فوق‌العاده خود، اعلام کرد که منحل شده و به مبارزه مسلحانه پایان می‌دهد؛ اقدامی که در پی فراخوان اوجالان در ۲۷ فوریه همان سال صورت گرفت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین