پایگاه خبری آفتاب
۱۶ /خرداد /۱۴۰۵
Saturday 06 June 2026
کد خبر:۱۰۴۳۴
۰۱:۳۴
۱۳۸۴/۰۶/۰۴

60 درصد فلسطینی ها زیر خط فقر زندگی می کنند

۰۱:۳۴
۱۳۸۴/۰۶/۰۴
به گزارش آفتاب نیوز،
بر اساس "گزارش سالانه آنكتاد در زمينه كمك به مردم به فلسطين"، ميزان بيكاري فلسطيني‌ها در سطح بالايي است به گونه‌اي كه در پايان سال ‪ ۲۰۰۴‬ميلادي يك سوم نيروي كار فلسطين بيكار بودند".

"كسري تجاري فلسطين نيز در سال گذشته از توليد ناخالص داخلي بيشتر شد و از يك ميليارد و ‪ ۸۰۰‬ميليون دلار در سال ‪ ۲۰۰۱‬ميلادي به دو ميليارد و ‪۶۰۰‬ ميليون دلار در سال ‪ ۲۰۰۴‬رسيد كه اين كسري معادل ‪ ۶۵‬درصد از توليد ناخالص داخلي فلسطين است".

گزارش آنكتاد از وخامت اوضاع اقتصادي فلسطين حاكي از آن است كه توليد ناخالص داخلي فلسطين در سال ‪ ۲۰۰۴‬يك درصد كاهش يافت كه اين رقم نسبت به سال ‪ ۱۹۹۹‬ميلادي ‪ ۱۵‬درصد كاهش نشان مي‌دهد.

براساس اين گزارش، در يك دوره پنج ساله (‪ ۱۹۹۹‬تا ‪ (۲۰۰۴‬در آمد سرانه ملي فلسطين ‪ ۳۳‬درصد كاهش نشان مي‌دهد.

در همين دوره زماني زيان اقتصادي فلسطين حدود ‪ ۶/۴‬ميليارد دلار و زيان ناشي از سرمايه ‪ ۳/۵‬ميليارد دلار بود.

براساس اين گزارش، "تداوم احداث ديوار جداسازي و يكپارچه كردن شهركهاي يهودي‌نشين روي اراضي فلسطينيان در كرانه باختري و غزه، ظرفيتهاي توليدي اين مناطق را بيشتر تضعيف خواهد كرد".

آنكتاد تصريح دارد، "مصادره و با خاك يكسان‌كردن اراضي فلسطينيان بطور قابل ملاحظه‌اي به بخش كشاورزي صدمه زده و در اواسط سال ‪ ۲۰۰۴(‬منتهي به دهم ديماه پارسال) زيان ناشي از اين بابت در كرانه باختري و غزه حدود ‪۲۶۰‬ كيلومتر مربع و يا ‪ ۱۵‬درصد از اراضي مزروعي فلسطين بوده است".

اين گزارش تاكيد كرده است كه تقريبا چهار دهه اشغال و پنج سال جنگ و ويرانگري ، موجب ركود اقتصادي فلسطين شده و اقتصاد اين منطقه را متلاشي ساخته است.
گزارش خطا
برچسب‌ها:
فلسطین فقر
ارسال پیام
captcha