پایگاه خبری آفتاب
۱۲ /خرداد /۱۴۰۵
Tuesday 02 June 2026
۰۳:۵۲
کد خبر:۱۰۴۷۰۹
۱۳:۴۰
۱۳۸۹/۰۵/۱۳

رئیس جمهور برزیل: توافق‌نامه تهران بر اساس گفت‌و گو با اوباما تدوین شد

۱۳:۴۰
۱۳۸۹/۰۵/۱۳
به گزارش خبرگزاری آفتاب، آفتاب: رئیس‌جمهوری برزیل بار دیگر اعلام کرد که اعمال تحریم علیه برنامه هسته‌ای ایران بی‌نتیجه است.

لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا با اعلام این‌که اعمال تحریم علیه ایران به‌رغم اثبات حسن نیت هسته‌ای این کشور بسیار غیرمنتظره بود، گفت که این تحریم‌ها راه به جایی نمی‌برد.

وی افزود: «سندی که ما (برزیل و ترکیه) با رئیس‌جمهوری ایران امضا کردیم تقریبا کلمه به کلمه همان اصولی را تکرار می‌کند که رئیس‌جمهوری آمریکا در جریان گفت‌و گو با من بر آنها پافشاری می‌کرد.»

لولا پیش از این نیز گفته بود که قدرت‌های عضو شورای امنیت سازمان ملل با اعمال دور جدید تحریم‌ها علیه ایران فرصتی تاریخی را از دست دادند.

وی افزود: «این فرصت زمانی مناسب برای مذاکره بود و کسانی که تمایلی به گفت‌و گو نداشتند آنهایی بودند که فکر می‌کنند اعمال زور همه چیز را حل خواهد کرد.»

بنا بر این گزارش، ۱۷ ماه می وزرای خارجه ایران، برزیل و ترکیه بیانیه تبادل اورانیوم کم غنای موجود در ایران با سوخت ۲۰درصد برای رآکتور تحقیقاتی تهران را امضا کردند.
 
طبق این سند، مبادله در ترکیه انجام خواهد شد.
 
در چارچوب این توافق‌نامه ایران آماده ارسال 1.2تن اورانیوم کم‌غنا و تحویل ۱۲۰ کیلوگرم سوخت هسته‌ای در ازای آن است.
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha