کد خبر: ۱۰۵۲۸۴
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۶

دومین طرح تولید ال‌ان‌جی ایران لغو شد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در طرح پارس" ال ان جی" قرار بود با پیمانکاری شرکت‌های توتال فرانسه و پتروناس مالزی سالیانه 10 میلیون تن ال ان جی تولید شود. 

خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که ایران از اجرای دومین طرح مایع سازی گاز (ال ان جی) منصرف شده است. قرار بود این طرح توسط شرکت توتال فرانسه اجرایی شود.

این در حالی است که اوایل این هفته نیز ایران انصرف خود را از اجرای طرح دیگر تولید ال ان جی اعلام کرده بود. اجرای این طرح نیز بر عهده شرکت انگلیسی هلندی شل بود که از آن منصرف شد.

هر دو شرکت غربی توتال و شل به دلیل تحریم های سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و آمریکا علیه ایران، از فعالیت و سرمایه‌گذاری در ایران خودداری کردند.

پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نفت (شانا) به نقل از محسن خجسته‌مهر معاون وزیر نفت ایران نوشت که گاز‌های تولید شده در فازهای 11 ، 13 و 14 پارس جنوبی برای تزریق به چاه‌های نفتی یا مصرف داخلی اختصاص می یابد.

پیش از این قرار بود گاز فاز 11 پارس جنوبی برای طرح "پارس ال ان جی" اختصاص یابد ولی با اظهارات این مقام ارشد در وزارت نفت ایران، به نظر می‌رسد ایران از اجرای این طرح تولید ال ان جی منصرف شده است.

پیش از این احمد قلعه‌بانی رئیس شرکت ملی نفت ایران گفته بود ایران از اجرای طرح "پرشین ال ان جی" منصرف شده است. قرار بود در این طرح از گاز فازهای 13 و 14 پارس جنوبی تامین می شد و پیمانکار آن نیز شرکت انگلیسی هلندی شل بود.

قلعه بانی گفته بود وزارت نفت ایران در طرح های مربوط به تولید ال ان جی تجدید نظر می کند زیرا این طرح ها بسیار گران و از لحاظ فنی پیچیده هستند. وزارت نفت از این پس به دنبال صادرات گاز از طریق خطوط لوله است.

ایران به عنوان دارنده دومین ذخایر بزرگ گاز جهان بخش اعظم گاز تولیدی خود را به مصرف داخلی می رساند. ایران روزانه حدود 600 میلیون متر مکعب گاز تولید می کند.

البته براساس اعلام مقامات ارشد وزارت نفت ایران، این کشور قصد دارد در مدت زمان پنج سال ، تولید گاز خود را دو برابر کند.

طرح‌های تولید ال ان جی که تاکنون لغو شده‌اند شامل طرح‌های "پارس ال ان جی" و" پرشین ال ان جی" هستند.

در طرح پارس" ال ان جی" قرار بود با پیمانکاری شرکت‌های توتال فرانسه و پتروناس مالزی سالیانه 10 میلیون تن ال ان جی تولید شود. هزینه اجرای این طرح نیز 10 میلیارد دلار اعلام شده بود. براساس این طرح ، گاز فاز 11 پارس جنوبی تبدیل به ال ان جی می‌شد.

همچنین در طرح " پرشین ال ان جی" نیز قرار بود سالیانه هفت و نیم میلیون تن ال ان جی تولید شود که هزینه آن نیز رقمی بین 6 تا 7 میلیارد دلار برآورد می‌شود. تغذیه این طرح هم از فازهای 13 و 14 پارس جنوبی پیش بینی شده بود.

ایران علاوه بر دو طرح گفته شده، 3 طرح دیگر تولید ال ان جی را همچنان در برنامه دارد.

این طرح‌ها شامل " ایران ال ان جی"، "گلشن و فردوس" و "پارس شمالی" است.

در طرح " ایران ال ان جی" به پیمانکاری شرکت ایران ال ان جی قرار است از گاز فاز 12 پارس جنوبی استفاده شود. در طرح تولید ال ان جی "گلشن و فردوس" نیز از میدان‌های گازی گلشن و فردوس در نزدیکی پارس شمالی استفاده خواهد شد.

طرح تولید ال ان جی "پارس شمالی" هم با سرمایه‌گذاری شرکت سینوک چین در مرحله اجرایی قرار دارد. در صورت اجرایی شدن این طرح، سالیانه 10 میلیون تن ال ان جی تولید خواهد شد. 

هیج یک از این سه طرح به مرحله تولید نرسیده‌اند.

این در حالی است که قطر قصد دارد تا پایان سال 2010 میلادی حجم تولید گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) خود را به رقم 77 میلیون تن در سال برساند.

میدان پارس جنوبی میان ایران و قطر مشترک است و هر دو کشور مشغول بهره‌برداری از آن هستند.

قطر هم اکنون بزرگترین تولید کننده ال ان جی جهان است و بزرگترین ناوگان کشتی‌های ویژه حمل ال ان جی جهان را در اختیار دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین