کد خبر: ۱۰۵۴۰۸
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۵۷
هزار سند محرمانه دیگر در ویکی‌لیکس منتشر می‌شود

وزارت دفاع آمريكا به وب‌سايت "ويكى ليكس" اخطار داد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: پنتاگون، وزارت دفاع آمريكا به وب‌سايت "ويكى ليكس" اخطار داد چنانچه اقدام به انتشار اسناد محرمانه جديدى در مورد جنگ افغانستان كند، «نهايت بى‌مسئوليتى» خواهد بود.
 
در حالى كه خبرها حكايت از آن مى‌كند كه ويكى‌ليكس قصد دارد ۱۵ هزار سند محرمانه ديگر را منتشر كند، سخنگوى پنتاگون، جف مورل Geoff Morrell تقاضاى آمريكا را بار ديگر تكرار كرد كه اين وب‌سايت تمام اسناد مرتبط با جنگ افغانستان را حذف كند و آن‌ها را به وزارت دفاع آمريكا بازگرداند.
 
اقدام ماه گذشته ويكى‌ليكس در انتشار ۷۰ هزار سند محرمانه، در بحبوحه‌اى كه ميزان حمايت افكار عمومى و كنگره آمريكا از ادامه جنگ افغانستان به پايين‌ترين حد خود رسيده بود واكنش‌هاى گوناگونى را برانگيخت.
 
در همين حال سازمان‌هاى بين‌المللى همچون عفو بين‌الملل خواستار حذف نام آن دسته از افغان‌هايى شدند كه با دولت افغانستان و يا نيروهاى خارجى همكارى كرده‌اند و بدين ترتيب با افشاى نام‌شان هدف انتقام‌جويى شبه‌نظاميان قرار خواهند گرفت. 

سازمان گزارش‌گران بدون مرز نيز گفته است ويكى‌ليكس با انتشار اين اسناد دست به يک عمل «بى‌مسئوليتى غير قابل باور» زده است. 

هزار سند محرمانه دیگر در ویکی‌لیکس منتشر می‌شود 

پایگاه ویکی‌لیکس که در سال 2006 میلادی راه‌اندازی شد در زمینه اطلاعاتی فعالیت می‌کند و در حدود 10 روز پیش بیش از 90 هزار صفحه اسناد محرمانه طبقه‌بندی شده درباره ناگفته‌های جنگ افغانستان منتشر کرد.

بنیانگذار پایگاه اینترنتی ویکی‌لیکس روز پنج‌شنبه اعلام کرد همچنان قصد دارد حدود 15هزار سند محرمانه درباره جنگ افغانستان را منتشر کند.
 
جولین آسانگ در سخنانی که از طریق ویدئو کنفرانس در لندن پخش می‌شد گفت این پایگاه همچنان قصد دارد  15 هزار سند محرمانه درباره جنگ افغانستان را منتشر کند.

وی گفت قصد داریم این اسناد را به‌رغم درخواست هفته گذشته پنتاگون منتشر کنیم.

پنتاگون از این پایگاه خواسته بود هزاران سندی را که قبلاً منتشر کرده است به وزارت دفاع آمریکا بازگرداند و اسناد دیگری را در این زمینه منتشر نکند. آسانگ گفت ما فعلاً  7 هزار سند دیگر در اختیار داریم.

وی با این حال به تاریخ انتشار این اسناد اشاره‌ای نکرد.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا این پایگاه اینترنتی همچنان به انتشار این اسناد محرمانه ادامه خواهد داد گفت: البته این کار را خواهیم کرد.

وی افزود: به‌رغم درخواست‌های مکرر از کاخ سفید و پنتاگون، تاکنون هیچ کمکی در این زمینه دریافت نکرده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، پایگاه اینترنتی ویکی‌لیکس چندی پیش همزمان با روزنامه‌های نیویورک تایمز وگاردین و مجله اشپیگل  92 هزار گزارش در مورد عملیات نظامی و سایر اسناد مربوط به جنگ افغانستان طی سال‌های 2004 تا 2009 را منتشر و با افشای مدارک مربوط به حقیقت تلخ جنگ  9ساله افغانستان غرب را شوکه کرد.

بر اساس این اسناد، نیروهای آمریکایی تلاش کرده‌اند بر کشته شدن غیر نظامیان در افغانستان سرپوش بگذارند و مسئولان آمریکایی در افغانستان به‌شدت به حمایت مخفیانه پاکستان از گروه طالبان افغانستان ظنین هستند آن هم در شرایطی که اسلام‌آباد کمک‌های هنگفتی از آمریکا دریافت می‌کند.

کاخ سفید و پنتاگون پیشتر افشای این مدارک را محکوم و اعلام کرده بودند چنین اقدامی احتمالا امنیت ملی آمریکا را تهدید می‌کند و جان آمریکایی‌ها را به خطر می‌اندازد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین