کد خبر: ۱۰۵۸۳۴
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۲:۴۵
موسوی تبریزی:

اصلاح‌طلبان باید در مورد مبانی اصلاح‌طلبی به گفت‌و گو بنشینند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دبیر‌کل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه اصلاح‌طلبان باید با یکدیگر در مورد اصول و مبانی اصلاح‌طلبی بنشیند و گفت‌و‌ گو کنند، اظهار داشت: دامنه اصلاح‌طلبی به اندازه اطلاعات مردم از اصلاح‌طلبی است و اصلاح‌طلبی در محدوده خاص نمی‌گنجد. 

حجت‌السلام موسوی تبریزی، در خصوص لزوم باز تعریف و روشن شدن مبانی اصلاح‌طلبی، ‌گفت: در این رابطه هر انسان تحول‌خواه و تجددخواهی که خداوند آفرینده اوست، برای رسیدن به تکامل باید نسبت به شناسایی آسیب‌های گذشته و آینده پیش رو همواره تحقیق و بررسی کند. 

دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه لزوم باز تعریف در مورد هیچ گروه خاص چه اصلاح‌طلب، چه اصول‌گرا، چه تجدد‌خواه و غیره تفاوتی نمی‌کند، تصریح کرد: ممکن است گروه یا جریانی در موقعیت‌هایی کارهائی را انجام دهد که نتیجه‌اش خوب باشد، اما در شرایط دیگری به خاطر عوض‌شدن موقعیت‌ها، نتیجه مطلوب نباشد. 

موسوی تبریزی با اشاره به اینکه همه باید به مسأله بازشناسایی و بازتعریف توجه ویژه داشته باشند، تصریح کرد: بازشناسایی و بازتعریف برای همه گروه‌ها و افراد لازم است و این طور نیست که اگر در موقعیتی اقدامی را انجام دادند، باید همان کار ادامه دهند. 

وی با دعوت همگان به انتخاب اقدام مناسب در شرایط مختلف، افزود: از 3 جهت باید در این راستا حرکت کنیم یکی چه‌کاری در گذشته انجام داده‌ایم، دیگری اینکه آیا آن کار مناسب بوده است و سوم اینکه اکنون شرایط عوض شده و چه کاری مناسب است. 

دبیر‌کل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم ضمن تاکید بر اینکه اگر هر‌کسی که بر اساس شرایط موجود اصلاحات را در نظر بگیرد، یک اصلاح‌طلب واقعی است، اذعان داشت: همه افراد باید به آن 3 دیدگاهی که عرض کردم عمل کنند، در غیر این صورت به انسانی که قابل تکامل نیست تبدیل خواهند شد. 

وی ضمن اعلام اینکه اصلاح‌طلبان باید با یکدیگر در مورد اصول و مبانی اصلاح‌طلبی بنشیند و گفت‌و ‌گو کنند، ادامه داد: دامنه اصلاح‌طلبی به اندازه اطلاعات مردم از اصلاح‌طلبی است و اصلاح‌طلبی در محدوده خاص نمی‌گنجد. 

موسوی تبریزی تاکید کرد: اصلاح‌طلبی باید بر اساس منافع مردم و مطابق شرایط زمان پیش رود و در غیر این صورت درجا زدن است. 

وی اضافه کرد: اگر ‌کسی اصلاح‌طلبی را در چارچوب دین بداند، در آن چارچوب به اصلاحات و تغییر معتقد خواهد بود و درآن‌جا که عملی غیر دینی است در مقابل آن ایستادگی می‌کند که این اصلاح‌طلبی واقعی است. 

دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه امام(ره) همواره در مسائل دینی و سایر مسائل راه‌گشا بودند، به عدم استفاده از راهبردهای امام انتقاد کرد و گفت: به نظرم در این گونه موارد از نگرش امام(ره) به خوبی استفاده نشده است. 

وی افزود: در پیشبرد اهداف اصلاح طلبی می‌توان یک سلسله کلیاتی را انجام داد، اما این طور نیست که باید همه گروه‌ها مرام نامه‌ای را بنویسند و هر کسی که ننوشت، اصلاح‌طلب نیست. 

موسوی تبریزی در پایان خاطرنشان کرد: تحول‌خواهی باید در راستای منافع مردم باشد، خواه اطلاح‌طلب باشد خواه اصول‌گرا.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین