پایگاه خبری آفتاب
۲۷ /مرداد /۱۴۰۵
Tuesday 18 August 2026
کد خبر:۱۰۶۰۹۷۳
۱۰:۱۰
۱۴۰۵/۰۵/۲۷

سه‌گنبد؛ شناسنامه آجری ارومیه در عصر سلجوقیان

سه‌گنبد؛ شناسنامه آجری ارومیه در عصر سلجوقیان
ارومیه - آفتاب نیوز: برج سه‌گنبد که در جنوب شرقی ارومیه و در خیابان استاد برزگر واقع شده، به‌عنوان یکی از شاخص‌ترین بناهای آرامگاهی بازمانده از دوران سلجوقیان، روایتگر هنر معماری ایرانی در سده‌های میانی است.
۱۰:۱۰
۱۴۰۵/۰۵/۲۷
به گزارش آفتاب نیوز،

این برج آرامگاهی که بنا به مستندات تاریخی به دستور «ابومنصور» ساخته شده، با ترکیبی از سنگ و آجر، استواری هنرِ این دوره را به نمایش می‌گذارد؛ بنایی که در سال ۱۳۱۴ هجری شمسی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

این آرامگاه که با ارتفاعی نزدیک به ۱۳ متر، استوانه‌ای استوار بر سکویی بلند است، از دو فضای متمایز تشکیل شده؛ سردابه‌ای در طبقه زیرین برای دفن و شیون‌گاهی در طبقه فوقانی که گنبدی مرتفع آن را پوشانده است. ورودی این سازه با سه کتیبه به خط کوفی مزین شده که سندی بر قدمت و ارزش پژوهشی این بنای تاریخی محسوب می‌شود. «اوچ گونبز» امروز نه تنها مقبره‌ای برای امیران سلجوقی، بلکه نمادی از پیوند تاریخ و معماری در قلب آذربایجان غربی است.

خبرنگار ناصر غلامی هوجقان

گزارش خطا
ارسال پیام
captcha