ایران باب گفتگو را نمی بندد
به گزارش آفتاب نیوز، 
وی گفت :پيشنهادهاي ايران در ارتباط با ادامه مذاكرات هستهاي به اروپا در راستاي رفع تبعيض و انحصار انرژي هستهاي است.
وي افزود: ايران يك ماه فرصت خواسته است تا اين پيشنهادها را مطرح سازد ولي به نظر ميرسد كه از هماكنون نشانههاي اين پيشنهادها تا حدودي روشن است.
خامهيار گفت: نكته اول اين است كه ايران بر اساس اظهارات لاريجاني در مذاكراتش با محمد البرادعي ميخواهد بازي بر اساس قاعده برد - برد انجام شود نه بر اساس قاعده برد و باخت.
وي افزود: از سوي ديگر از جمله اصول ثابت ايران اين است كه ايران اصل تبعيض هستهاي را رد و اعلام كرده است كه آپارتايد هستهاي و انحصار انرژي هستهاي را نميپذيرد و علاوه براين، برخورداري از انرژي هستهاي را در چارچوب قوانين بينالمللي و بر اساس معاهده "ان پي تي" حق خود و هر كشوري ميداند كه به آن نياز دارد.
خامهيار اضافه كرد: نظر غالب در تهران اين است كه دولت جديد در طرح پيشنهادي خود معتقد است كه نبايد اين مذاكرات به اروپا محدود شود بلكه ميكوشد با گسترش آن، دايره مذاكرات كشورهاي ديگر را نيز شامل شود.
خامهيار گفت: پيشنهاد ايران شامل برخي از ۳۵كشور عضو شوراي حكام و آژانس بينالمللي انرژي هستهاي با محوريت روسيه، چين و مجموعه كشورهاي غير متعهد است كه در شوراي حكام طرفدار تهران هستند.