کد خبر: ۱۱۰۰۲۴
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۸۹ - ۰۱:۰۸

قتل‌های زنجیره‌ای در ترکیه، بار دیگر جنجال آفرید

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: نجات اصلان، روزنامه‌نگار ترک افزوده است: اظهارات «دوغان» ارزش بازرسی دارد، چرا که ما باید وضعیت قتل کردها را در دهه 90 مشخص کنیم؛ موضوعی که ممکن است باعث چند پارگی کشور شود.

در حالی که ابهامات بسیاری درباره وجود یک واحد مخفی در درون ارتش ترکیه در دهه 90 میلادی ـ که خود طراحی کودتا و ترور شهروندان را در ترکیه بر عهده داشت ـ وجود دارد، به تازگی یکی از ژنرال‌های بازنشسته این کشور، اعلام آمادگی کرده است که پیش از مرگش، اطلاعات خود در این زمینه را در اختیار عموم گذارد. 

روزنامه «حریت» چاپ ترکیه در گزارشی نوشت: عارف دوغان، ژنرال بازنشسته ترک مدعی شده است که یک واحد اطلاعاتی مخفی در درون ژاندارمری ترکیه بوده که مسئول بسیاری از قتل‌هایی است که در ترکیه، همچنان حل نشده باقی مانده است.

این واحد اطلاعاتی مشهور به جی تم، متهم است که در قتل صدها نفر از شهروندان ترکیه‌ای در دهه 90 و به‌ویژه در سال های 5 ـ 1992، دست داشته است.

این گزارش می‌افزاید: ژنرال دوغان خود مسئولیت تشکیل این واحد مخفی اطلاعاتی را پذیرفته است؛ موضوعی که تحلیل‌گران آن را نمی‌پذیرند.

با وجود این، تحلیل‌گران در ترکیه درباره اظهارات دوغان دیدگاه‌های گوناگونی دارند و می‌پرسند، چرا وقتی که مدارکی دال بر کودتا از خانه شخصی دوغان کشف شد، مقامات از وی بازجویی نکردند و اینک که وی با روزنامه‌ها در این باره مصاحبه کرده است، قصد این کار را دارند؟!

ماوی اغلو، روزنامه‌نگار ترک در این زمینه می‌گوید: صراحتا می‌گویم اگر از دوغان یک بازپرسی واقعی شود، ما در ترکیه با حقایق شگفت‌آوری درباره دولت‌ها در ترکیه روبه‌رو خواهیم شد؛ بنابراین، هرچند هنوز شک و شبهه‌هایی درباره اظهارات دوغان وجود دارد، تقریبا اجماعی در ترکیه درباره با ارزش بودن اعترافات وی پدید آمده است.

در همین زمینه، نجات اصلان، دیگر روزنامه‌نگار ترک افزوده است: اظهارات دوغان ارزش بازرسی دارد، چرا که ما باید وضعیت قتل کردها را در دهه نود مشخص کنیم؛ موضوعی که ممکن است باعث چندپارگی کشور شود.

یکی دیگر از روزنامه‌نگارانی که توسط این گروه به جان وی سوءقصد شده، اوران میر اوغلو است. 

وی بر این باور است که آن گروه مخفی را دوغان به وجود نیاورده، اما اظهارات وی می‌تواند برخی زوایای قتل هزاران شهروند ترکیه ای را در دهه 90 مشخص کند.

وی همچنین از کردها انتقاد کرده است که چرا هنگامی که وی درباره ماهیت این سازمان مخفی می‌نوشته، آنان در مقابل آن ایستادگی نکرده‌اند.

به نظر می‌رسد، در هفته‌ها و ماه‌های آینده، خبرهای بیشتری از تحولات در این زمینه در ترکیه بشنویم؛ تحولاتی که اگر راه درستی را پشت سر گذارد، زوایای پنهان قتل‌های گسترده شهروندان این کشور در دهه 90 را مشخص خواهد کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین