آفتابنیوز : آفتاب: یک شرکت فرانسوی با هدف در دست گرفتن کنترل بازار خاویار جهان اعلام کرد خاویار تولیدی خود را به یک هشتم قیمت خاویار دریای خزر روانه بازارهای جهانی میکند.
رویترز ضمن اشاره به شرایط حاکم بر بازار جهانی خاویار نوشت سالهای سال است که نام خاویار در جهان مترادف و هم معنی با روسیه و ایران بود ولی یک صادر کننده فرانسوی قصد دارد با ایجاد تحول در صنعت خاویار آن را به شکل تازهای به بازارهای بینالمللی عرضه کند.
رویترز افزود از سال 1872 میلادی رستوران پرونیر هاوئس در 550 کیلومتری جنوب غربی پاریس به مکان ایده آل و مهمی برای سیاستمداران، ستارگان سینما و گردشگرهای بینالمللی تبدیل شده است. یکی از مهمترین غذاهایی که در منوی این رستوران در بیست سال اخیر همواره خود نمایی کرده خاویار دریای خزر است.
در حالی که تولید و صادرات خاویار در بازارهای جهانی با محدودیتهای زیادی روبرو شده نیکولاس بارویر مدیر عامل رستورانهای زنجیرهای پرونیر قصد دارد با کاهش قیمت خاویار تولیدی در فرانسه این محصول را به صورت گسترده تری در بازارهای بینالمللی عرضه کند.
وی در این باره تاکید کرد باید تحول تازه و جدیدی در بازار خاویار ایجاد کنیم.
بر اساس این گزارش وی قصد دارد با استفاده از تکنیکهای جدید صنعت غذایی خاویار را به گونهای بسته بندی کند که مدت ماندگاری ان بیشتر شده و طعم شوری کمتری داشته باشد.
صید بیرویه و آلودگی محیط زیست دریای خزر موجب کاهش شدید ماهیان خاویار شده است. تعداد ماهیان بلوگا در یای خزر از سال 1986 میلادی بیش از 90 درصد کاهش داشته است. در سال 2006 صید و تولید خاویار در دریای خزر ممنوع شد و این مساله موجب افزایش شدید خاویار در بازارهای جهانی شد.
بهرغم آن، خاویاری که به طور مصنوعی تولید میشود کیفیت بسیار پایینتری نسبت به خاویار دریای خزر دارد.
بارویر افزود با پروسه جدید تولید خاویار فروش و مصرف آن آسانتر و تسهیل خواهد شد. این شرکت با ظرفیت تولید 5 تن در سال هزینه تولید هر کیلوگرم خاویار را به 1480 یورو کاهش خواهد داد این رقم در مقایسه با تولید ماهی بلوگا بهازای هر کیلوگرم 12 هزار یورو است.
پرورش ماهی خاویار در فرانسه موجب شده تا این کشور پس از ایران به دومین صادر کننده بزرگ خاویار در جهان و بزرگترین صادر کننده خاویار در اروپا تبدیل شود. پرورش ماهی خاویار و تولید خاویار در فرانسه در دهه 1920 میلادی آغاز شده است.