آفتابنیوز : آفتاب: عضو هیأت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در هر 1.7 ثانیه یک نفر در کشور جان خود را از دست میدهد، گفت: روزانه 800 نفر در کشور فوت میکنند.
سیدمرتضی صفوی ظهر امروز در همایش فرهنگسازی مصرف آبزیان و نقش آن در سلامت اظهار داشت: باید فرهنگ استفاده ماهی را از کودکستان به بچهها آموزش داد.
وی با بیان اینکه مصرف دو تا سه بار ماهی در هفته نتیجه اجماعی متخصصان امور تغذیه بوده است، بیان داشت: مصرف ماهی ارزشمند است و البته باید راه استفاده از آن را پیدا کرد.
عضو هیأت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در هر 1.7 ثانیه، یک نفر در کشور جان خود را از دست میدهد، ادامه داد: روزانه 800 نفر در کشور فوت میکنند که حدود 380 نفر آنها در اثر بیماری قلبی و عروقی است.
وی گفت: این در حالی است که بیشتر این مرگها قابل پیشگیری است.
صفوی حرکت به سمت استفاده از ماهی در کشور را بسیار کند دانست و افزود: باید این حرکت افزایش یابد و سیر صعودی به خود گیرد.
وی با اشاره به اینکه تغذیه افراد در کشور ما ناسالم است، گفت: با تغذیه مناسب بیماریها کمتر به سراغ فرد میآید.
عضو هیأت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه بیماری سرطان روندی صعودی را به خود گرفته است، تاکید کرد: در صورتی که در سالهای آینده نیز با این روند حرکت کنیم تا سال 2020 بیماری سرطان از قلبی و عروقی پیشی میگیرد.
وی ادامه داد: بسیاری از آلودگیها دستساز آدمی سبب بیماری سرطان شده است.
صفوی با بیان اینکه در صورتی که نحوه مصرف و تغذیه را اصلاح کنیم از این معضل سرطان جلوگیری خواهیم کرد، گفت: باید در زمینه تغذیه مناسب در جامعه فرهنگسازی کنیم.
وی افزود: برای نمونه آژانس استاندارد جهانی تعیین کرده است زنان باردار و شیرده یک تا دو بار در هفته مصرف ماهی داشته باشند.
عضو هیأت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه البته نوع پخت ماهی بر انرژی حاصل از آن تاثیرگذار است، خاطرنشان کرد: سرخ کردن ماهی سبب افزایش میزان کالری آن و افزایش وزن میشود که برای جلوگیری از این امر بهتر است ماهی را به روشهای دیگر طبخ کرد.