پایگاه خبری آفتاب
۱۷ /خرداد /۱۴۰۵
Sunday 07 June 2026
کد خبر:۱۱۷۵۴
۰۹:۳۱
۱۳۸۴/۰۶/۱۴

جدال بر سر سفر مروتی به نیویورک

۰۹:۳۱
۱۳۸۴/۰۶/۱۴
به گزارش آفتاب نیوز، دومين نشست جهاني روساي مجالس كشورها از روزسه‌شنبه پانزدهم شهريورماه ( ششم سپتامبر) به مدت سه روز در نيويورك برگزار مي‌شود و در اين نشست روساي مجالس بيش از ‪ ۱۵۰‬كشور شركت خواهند كرد.

رياست هيات پارلماني جمهوري اسلامي ايران در نشست جهاني روساي مجالس كشورها در نيويورك برعهده غلامعلي حداد عادل رييس مجلس شوراي اسلامي است .

منوچهر متكي وزير امور خارجه ، موسي قرباني نماينده قائنات ، محسن يحيوي نماينده بروجرد و مهرانگيز مروتي ديگر اعضاي هيات اعزامي از ايران به اين نشست پيش بيني شده اند.

مهرانگيز مروتي در گفت وگو با ايرنا، گفت كه رواديد او و منوچهر متكي، وزير امورخارجه آماده شده اما رواديد حداد عادل، رئيس مجلس و موسي قرباني و يحيوي تا كنون آماده نشده‌است.

نماينده خلخال گفت:"بهتر است كه بقيه اعضاي هيات نيز بتوانند رواديد دريافت كنند، اما اگر نمايندگاني كه ويزا دريافت كرده‌اند بتوانند به اين سفر بروند و از حق ايران دفاع كنند، خوب است."
نماينده خلخال ابراز اميدواري كرد كه تا روز سه‌شنبه رواديد ديگر اعضاي هيات پارلماني نيز صادر شود تا در كنار رئيس‌مجلس و بقيه اعضاي اين هيات به نيويورك سفر كنند.

مروتي در پاسخ به اين سئوال كه"در صورت عدم صدور ويزا براي رئيس مجلس و دو نماينده ديگر مجلس، او همراه با وزير امور خارجه به نيويورك سفر خواهد كرد يا خير؟" گفت:"هنوز در هيات رئيسه درباره اين موضوع صحبت نشده فقط منتظريم تا رواديد بقيه نيز صادر شود." 

وي پيش‌بيني كرد كه تا امروز اين مشكل برطرف شود و اعضاي هيات پارلماني ايران بتوانند در نشست بين‌المجالس حضور يابند.

اين نماينده مجلس درباره علت اين اقدام دولت آمريكا در دادن رواديد به برخي اعضاي هيات ايراني و عدم صدور رواديد براي رئيس مجلس و ديگران اعضاي هيات، گفت:" اين نوع رفتار دولت آمريكا صورت خوشي ندارد و آمريكايي‌ها كه دم از حقوق بشر و آزادي بيان و دموكراسي مي‌زنند بايد رواديد اعضاي هيات ايراني را صادر مي‌كردند." 

مروتي ادامه داد:"نمايندگان عضو اين هيات، نمايندگان ملت ‪ ۷۰‬ميليوني ايران هستند و دولت آمريكا براي ارزش قائل شدن براي اين ملت بايد ويزاي همه را تاييد مي‌كرد." 

نماينده خلخال با اشاره به عدم صدور رواديد براي برخي نمايندگان مجلس ششم در سفري كه مهدي كروبي رياست آن را به عهده داشت، گفت:"به نظر من اين سفر در هر حال بايد انجام شود تا نمايندگان حاضر در اين اجلاس بتوانند از حق و حقوق ملت ايران و هيات ايراني دفاع كنند." 

يك منبع آگاه به ايرنا گفت كه درپي تلاشهاي صورت گرفته، دولت‌آمريكا براي هيات پارلماني‌ايران جهت شركت دراجلاس روساي پارلمانهاي جهان در سازمان ملل ، رواديد صادر مي‌كند. 

این در حالی است که عفت شريعتي، رييس فراكسيون زنان مجلس از دادن رواديد به مهرانگيز مروتي نماينده خلخال، درحالي كه ديگر اعضاي بلندپايه هيات پارلماني ايران به رياست حداد عادل، رئيس مجلس، اجازه ورود به خاك آمريكا براي حضور در اجلاس روساي مجالس كشورهاي جهان را نيافته‌اند، ابراز تعجب كرد و گفت كه مروتي نبايد به اين سفر برود.

وي با بيان اين كه اگر او به جاي مروتي بود به اين سفر نمي‌رفت، افزود:"وقتي كه رئيس مجلس كه گزينه منتخب ملت است، ويزاي ورود به آمريكا دريافت نكرده به هيچ‌وجه صحيح نيست كه اين نماينده به تنهايي به اين سفر برود." 

شريعتي گفت:"احترام مجلس و ملت بيش از هر چيزي ديگري ارزش دارد و حتي اگر بيش از يك نفر رواديد ورود به آمريكا دريافت مي‌كردند، اما رييس مجلس نمي‌توانست به اين سفر برود، بايد سفر لغو مي‌شد." 

نماينده مشهد با اشاره به مشكلاتي كه در سفر هيات پارلماني ايران به رياست حداد عادل، به بلژيك و ايتاليا رخ داد و به لغو بخشي از برنامه‌هاي آن سفر و بازگشت زودهنگام هيات پارلماني ايران انجاميد، گفت:"اين مشكلات در راستاي مانع‌تراشي‌هاي دولت آمريكا و رژيم صهيونيستي است و اهداف شوم اين كشورهاي جهانخوار را نشان مي‌دهد".

اين نماينده مجلس خواستار اعتراض شديداللحن وزارت امور خارجه ايران و نمايندگان مجلس به اين اقدام دولت آمريكا شد و گفت:"ديگر صلاح نيست كه اعضاي پارلمان ايران در اجلاس‌هايي كه شان و حرمت ايران و نمايندگان آن حفظ نمي شود، شركت كنند." 

وي گفت : نمايندگان مجلس بايد حتما بيانيه‌اي در محكوميت اين اقدام صادركنند.

نماينده مشهد افزود:" جاي تاسف است كه كشورهايي كه ادعاي آزادي و حقوق بشر دارند از نظر ادبيات ديپلماتيك در شاني چنين پايين قرار دارند و بديهي‌ترين حقوق انساني را زير پا مي‌گذارند".

شريعتي گفت كه ايران يكي از كشورهاي عضو جامعه جهاني است و بايد در قبال اين حرمت شكني پاسخ ديپلماتيك لازم داده شود.

موسي قرباني عضو هیات رئیسه مجلس نیز در رابطه با امكان سفر تنها نمايند داراي مجوز ورود به آمريكا و شركت وي در نشست سازمان ملل، گفت: سفر خانم مروتي به نيويورك پس از اعمال مغرضانه اخير دولت آمريكا، كاري بس عجيب و غريب است و گمان نكنم حدادعادل با اين عمل موافقت كند.

وي در پايان در پاسخ به اين سوال كه آيا يك نماينده استقلال تصميم گيري درخصوص سفر و يا عدم سفر خود را ندارد، متذكر شد: موضوعيت اين سفر با رييس مجلس و سخنراني وي بود و گمان نمي كنم مروتي بتواند در اين نشست شركت كند.
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha