کد خبر: ۱۱۷۸۹۲
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۳۸۹ - ۰۹:۵۸

9 گیاه مفید برای سوء هاضمه

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رازیانه، نعنـا، زنجبیل، زردچوبه، بادرنجبویه، برگ كنگر، دارچین، فلفل هندی، و برگ بو، 9 گیاه مفید برای سوء هاضمه هستند. 

رازیانه (تخم رازیانه)

از برگ این گیاه می‌توان به عنوان دم كرده استفاده كرد. این گیاه از تركیبات اصلی داروهای مربوط به سوء هاضمه است. رازیانه حاوی ماده ‌ای به نام "آنتـول" است كه در تحریك ترشحات معده و دستگاه گوارش نقش مهمی دارد.

رازیانه همچنین حاوی اسید اسپارتیک است كه به عنوان یک ماده ضد نفخ عمل می‌كند و به همین علت برخی افراد عادت دارند كه پس از هر وعده غذا، دانه‌های رازیانه را بجوند.

نعنــا

گیاه دیگری كه برای مشكلات گوارشی بسیار استفاده می‌ شود، نعنا است. نعنا به عنوان درمانی موثر برای سوء هاضمه، سوزش سردل ، نفخ و درد معده و دستگاه گوارش استفاده می‌شود. این گیاه مفید همچنین اشتها را تحریک می‌كند و در درمان حالت تهوع و سردرد موثر است.

زنجبیــل

این گیاه از 2000 سال پیش تاكنون برای درمان اختلالات هضم استفاده می شود. زنجبیل حاوی یک ماده فعال به نام "جینگرول" است كه طعم گرم و تند این چاشنی را ایجاد می‌كند و خواص تحریک كننده و درمانی دارد. این چاشنی با بهبود عملكرد آنزیم‌های گوارشی به بهبود عملكرد سیستم هاضمه بدن كمك می‌كند.

زردچـوبه

زردچوبه برای درمان درد معده، اسهال، گاز‌های روده‌ای و نفخ معده بسیار مناسب است.

بادرنجبـویه

این گیاه از خانواده نعنـا است و از زمان‌های قدیم برای درمان استرس، بی‌خوابی، كم‌اشتهایی و تسهیل در هضم غذا استفاده می‌شده است.

برگ كنـگر

این گیاه موجب تحریك كبد و صفرا می‌شود كه این دو عضو نقش موثری در گوارش دارند.

دارچیــن

دارچین هم به هضم مواد غذایی كمك بسیار می كند. فواید دیگر مصرف این گیاه درمان سردرد، التهابات پوستی، اضطراب و تهوع، اسهال، دردهای ماهانه و نفخ است.

فلفل هندی

كمی گیج كننده به نظر می‌رسد كه یک چاشنی نتیجه عكس داشته باشد. تا آنجا كه تحقیقات نشان می‌دهد بیشتر چاشنی‌ها موجب تحریک دستگاه گوارش می‌شوند، ولی فلفل هندی موردی استثنا به‌نظر می‌رسد و بر عكس ادویه‌جات تند، نقش موثری در از بین بردن نفخ، درد و حالت تهوع دارد.

برگ بو

گیاه بعدی برگ بو است كه برای درمان سردردهای میگرنی و كاهش استرس و اضطراب كاربرد مفید دارد. برگ بو همچنین به دستگاه هاضمه هم كمک می‌كند و خاصیت سم زدایی دارد.

مصرف این گیاهان باید به میزان مناسب و در حد متعادل باشد، به خصوص برای زنان باردار، شیرده و یا افرادی كه در حال مصرف دارو هستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین