کد خبر: ۱۱۸۱۶۷
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۶

احتمال تغییر شغل نانوایان قوت گرفت

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مهدی غضنفری در نشستی با اتحادیه نانوایان که با حضور خبرنگاران برگزار شد، گفت: فعالان صنعت آرد و نان، قانون هدفمند کردن یارانه‌ها را متعلق به خود می‌دانند و در مسیر اجرای آن گام برداشته‌اند. در این راستا قیمت‌ها نیز به خوبی تنظیم و اطلاع‌رسانی شد و در نهایت، واحدهای خبازی متناسب با آردی که در اختیار داشتند، قیمت نان را کاهش یا افزایش دادند. 

وزیر بازرگانی با استناد به سخنان مقام معظم رهبری، از ضایعات نان به عنوان یک عیب ملی نام برد و افزود: امروز، روزی است که وارد اجرایی شدن دستور رهبر معظم انقلاب برای کاهش ضایعات شده ایم و به همین دلیل نیز، هفته جاری به عنوان هفته کیفیت نان، نامگذاری شده است.

وی تصریح کرد: اگرچه پخت نان به عنوان آخرین مرحله فرآیند گندم، آرد و نان در معرض دید همگان است، اما به‌نظر می‌رسد از مرحله کاشت گندم تا پخت نان، تمامی عوامل برای انجام یک پخت کیفی دخیل هستند. بر همین اساس، اگر نان غیرکیفی دست مردم می‌رسد، تنها نانوایان مقصر نیستند و سایر عوامل نیز به‌نوعی دست‌اندرکار این پخت غیرکیفی به‌شمار می‌روند.

غضنفری گفت: دولت در مورد نان، مسیر آبی که از چشمه جاری بود را لایروبی و آب را تصفیه کرده است تا کیفیت مطلوبی برای نان حادث شود. بر همین اساس، جلساتی با کارخانجات آرد برگزار شده تا آرد با کیفیت بالا را در اختیار نانوایان قرار دهند. در واقع با کارخانجات آرد قول و قرار گذاشتیم تا در هفته کیفیت نان، با تغییر محدود در برخی المان‌ها، تغییری در طعم نان کیفی که به دست مردم می‌رسد، انجام شود.

وی با اشاره به تدوین بسته حمایتی گندم، آرد و نان اظهار داشت: بر اثر تغییر جدیدی که قیمت گندم، آرد و نان انجام شده، ممکن است تعدادی از نانوایان همچون گذشته فروش نداشته باشند، یا برعکس برخی‌ها آرد بیشتری برای پخت طلب کنند، عده‌ای هم ممکن است برای نان خود مشتری نداشته باشند، اما این افراد نباید نگران باشند چراکه تمامی این موارد در بسته حمایتی گندم، آرد و نان دیده شده است.

در ادامه حسین نظری، رئیس اتحادیه نانوایان گفت: بالا رفتن کیفیت آرد، ۸۰ درصد موضوع کیفیت نان را نیز تحت الشعاع قرار می دهد، این در حالی است که اگر آرد خوب در اختیار نانوایان قرار گیرد، نانوایان، نان خوب به مردم تحویل می‌دهند.

وی خواستار ایجاد کمیته‌ای مشترک میان وزارت بازرگانی و اتحادیه نانوایان برای بالا بردن کیفیت نان شد و گفت: نانوایان تلاش می‌کنند که در هفته کیفیت نان، کیفیت نان را حداقل ۵۰ تا ۶۰ درصد بالا برند.

نظری همچنین خواستار انتقال نانوایی‌های آزادپز که در اتحادیه قنادان به ثبت رسیده است، شد و گفت: به‌نظر می‌رسد حال که دیگر تفاوتی میان نانوایان آزادپز و دولتی پز وجود ندارد، بهتر است که نانوایان آزادپز نیز که هم اکنون تحت پوشش اتحادیه قنادان به‌سر می‌برند، به اتحادیه نانوایان منتقل شوند.

بعد از اظهار نظرهای برخی دیگر از اعضای اتحادیه نانوایان، در نهایت وزارت بازرگانی با اتحادیه‌های نان توافق کرد تا اقدامات کوتاه مدت برای نشان دادن کیفیت نان در هفته جاری، اطلاع‌رسانی مناسب به مردم در مورد نان کیفی، انجام نظارت و بازرسی با رویکرد ارتقاء کیفیت و رعایت استاندارد کمیت از سوی اتحادیه‌ها صورت گیرد.

همچنین با توجه به برگزاری همایش ملی کیفیت آرد و نان همزمان با پنجمین روز هفته کیفیت نان در ۱۵دی ماه در محل دایمی نمایشگاه‌های بین المللی جمهوری اسلامی، مقرر شد همزمان نمایشگاه نان کیفی نیز برگزار شده و در روزهای شانزده و هفدهم دی ماه جاری نیز ادامه یابد.

برگزاری مسابقه نان با مدیریت اتحادیه نانوایان، کاهش قیمت نان صنعتی به همراه افزایش کیفیت، تحت پوشش قرار گرفتن نانوایی های آزادپز تحت پوشش اتحادیه نانوایان، برگزاری جلسات مشترک درخصوص افزایش کیفیت نان و تدوین استانداردها و روش های پیاده سازی آن، درج برچسب مشخصات آرد روی کیسه های آرد، تشکیل آکادمی نان با همکاری اتحادیه ها، پیشنهاد واردات یک میلیون تن از سوی اتحادیه نانوایان در صورت نیاز به واردات گندم، پیگیری مناسب از مراجع ذیصلاح برای استمرار روند فعلی بیمه کارگران نانوایی از جمله توافقات انجام شده در این نشست بود.

همچنین نانوایان از وزیر بازرگانی درخواست کردند تا به منظور بهسازی واحدهای نانوایی و خرید تجهیزات و ماشین آلات مدرن برای نانوایی‌ها تخصیص وام در سقف مورد نیاز پیگیری شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین