پایگاه خبری آفتاب
۱۱ /خرداد /۱۴۰۵
Monday 01 June 2026
۰۶:۰۹
کد خبر:۱۲۱۸۹۴
۰۹:۳۹
۱۳۸۹/۱۲/۰۹

فتوای آیت‌الله بروجردی درباره ازدواج محمدرضاشاه

۰۹:۳۹
۱۳۸۹/۱۲/۰۹
به گزارش خبرگزاری آفتاب، آفتاب: آیت‌الله صافی گلپایگانی درباره ماجرای فتوای آیت‌الله بروجردی در قصه ازدواج شاه با یک زن ایتالیایی می‌گوید:

" شاه می‌خواست با یک زن ایتالیائی، ازدواج کند. برای این موضوع، احتیاج به موافقت آیت‌الله بروجردی بود. خیلی تلاش شد که ایشان، فتوا به جواز ازدواج دائم با غیرمسلمان بدهد.

یادم هست: آیت‌الله بروجردی، حتی ازدواج موقت را نیز فتوا ندادند، با اینکه حداقل ازدواج موقت با اهل کتاب، بلااشکال است. گرچه آیت‌الله بروجردی، چه دائم و چه موقت را، بلااشکال می‌دانستند.

شاید این عدم فتوا به جواز ازدواج با غیرمسلمان، به این خاطر بود که در آن شرائط، این ازدواج را، بخصوص برای شاه، به صلاح مسلمین نمی‌دانستند.

گرچه مستقمیاً از طرف دربار این استفتاء صورت نگرفته بود، اما در عین حال، فتوای خود را، که جایز می‌دانستند، ننوشتند، بلکه مرقوم فرمودند:

« علمای امامیه، ازدواج دائم با کتابیه را جایز نمی‌دانند.»
گزارش خطا
ارسال پیام
captcha