آفتابنیوز : حسن روحانى در ادامه سفر خود به خراسان رضوى روز چهارشنبه در نشستى با عنوان "تبيين ابعاد پرونده هسته اى ايران " در دانشگاه تربيت معلم مشهد با اشاره به این مطلب گفت: تهديدهاى آمريکا را نه تنها از بين برده بلکه آنها را به فرصت براى پيشرفت تبديل کرده ايم .
وی ادامه داد: موضوع فعاليتهاى صلح آميز هسته اى ايران آخرين توطئه بود که آمريکا براى ما طراحى کرد که از طريق آن کشورهاى دنيا را از توان و فناورى ايران بترساندآمريکا در آن مقطع تا حدودى هم توانست افکار عمومى دنيا را براى رسيدن به اهداف خود آماده کند. نخستين قدمى که آمريکا برداشت به ظاهر پيروز بود بدين مفهوم که به دنيا القا کردند که ايران کشورى خطرناک
است و در نهايت در نهاد بين المللى شوراى حکام آژانس بين المللى انرژى اتمى پرونده ايران را گشودند و شهريور ماه پارسال توانستند در اين شورا قطعنامه تندى عليه ايران با اجماع به تصويب برسانند.
هدف آمريکا اين بود که پرونده هسته اى ايران به شوراى
امنيت برود تا آنجا از نفوذ خود استفاده کرده و حرکات تندى را عليه ما انجام دهد.
روحانی حرکات جمهورى اسلامى ايران را براى آمريکايىها غيرقابل پيش بينى دانست و گفت : آنها تصور مىکردند ايران در قدم نخست راه تندى را در پيش مىگيرد. اما ما وارد اجماع صورت گرفته در شوراى حکام عليه ايران شديم و آن را شکستيم .
وی با اشاره به اینکه اگر مواضع تندی می گرفتیم همان چیزی می شد که امریکا می خواست ادامه داد: به همه کسانى که نظر ديگرى در اين پرونده دارند مىگوييم ماه راه حل آنها را نيز در نظر داريم ، برخى مىگويند از ان .پى.تى خارج شويم اما اين راه بسيار پرهزينه بود ما سعى کرديم راههاى دقيق ، پيچيده و کم هزينه را برگزينيم .و ممکن است روزى از راه هاى پرهزينه استفاده کنيم.
روحانى با تاکيد بر اينکه ما وارد مسيرى شديم که براى آمريکايىها غيرقابل پيش بينى بود افزود : اين طراحى يک حرکت تاريخى اعجاب انگيز از سوی جمهورى اسلامى ايران بود. وى گفت : خرداد ماه سال جارى آمريکايىها وقتى از مذاکرات ايران و اروپا در بروکسل مطلع شدند، واشنگتن منفجر شد و وزير خارجه آمريکا در تماس هاى تلفنى با سه وزير امور خارجه اروپايى با لحن تندى با آنها صحبت کرد . آمريکا برنامه ريزى کرده بود که آذر ماه سال جارى پرونده ايران بطور يقين به شوراى امنيت برود اما ما در يک برنامه غيرقابل پيش بينى براى آمريکا طى توافقى در پاريس با اروپا، موضوع ايران را از دستور دايمى شوراى حکام خارج کرديم .
وی با اعلام این موضوع که مذاکره ما با اروپا برای اين است که چگونه اروپا فناوريهاى پيشرفته به ايران بدهد، موانع صادرات را بردارد و سرمايه گذارى کلان اروپا در ايران صورت گيرد ادامه داد: اساس تلاش ما اين است که غنىسازى انجام دهيم و به نوعى با دنيا يعنى با اروپا، نه با آمريکا، نيز تعامل داشته باشيم اما اروپايىها
به طور يقين در برابر القائات شيطانى آمريکا قرار دارند و مىگويند ايران وقتى غنىسازى داشته باشد نمىدانيم در آينده چه خواهد کرد.
دبير شوراى عالى امنيت ملى افزود : مىخواهيم با توافق اين مساله را حل کنيم اما اگر توافق حاصل نشد، خود به خود ايران غنىسازى را آغاز خواهد کرد اما زمان ، چگونگى و ميزان آن بستگى به توافقات در آينده دارد.
وى با اشاره به اينکه اگر فشار آمريکا نبود حتما در هفته هاى آينده با اروپا به نتيجه مىرسيديم ، اظهار داشت : ارتباطات اروپا و آمريکا استراتژيک مىباشد و معلوم است اروپا نمىخواهد به روابط خود با آمريکا لطمه وارد کند.
روحانى در خصوص يکسان نبودن موضع گيرى دو جناح عمده سياسى کشور در خصوص مذاکرات هسته اى، با تاييد اين مطلب گفت : ما انتظار نداريم جناحهاى سياسى یکسان بيانديشند اما انتظار اين است که موضع گيرىها در جهت کمک به نظام
باشد.
دبير شوراى عالى امنيت ملى تاکيد کرد : در مجلس ششم طرح سه فوريتى الزام دولت به پذيرش پروتکل الحاقى تهيه مىشد اما در مقابل جناح ديگر هم معتقد بود که بايد از ان .پى.تى خارج شويم که اين مواضع متفاوت مشکلاتى را براى ما به وجود آورد و اکنون نيز مشکلاتى از اين بابت داريم .
وى خاطرنشان کرد : تصميم گيريها در خصوص فعاليت هاى هسته اى ملى است و موضع گيرى جناح ها نيز بايد بر اساس منافع ملى اتخاذ شود.
روحانى در خصوص دستگيرى و مجازات جاسوسان هسته اى هم گفت : عده اى جاسوس بودند و گزارشاتى را ارايه داده بودند. چيزهايى را هم ما از کشورهاى ديگر خريدارى کرده بوديم که قرار بوده محرمانه بماند اما محرمانه نماند و برخى اطلاعات نيز از کانال مختلف منعکس شد.
دبير شوراى عالى امنيت اقدامات جاسوسان را در سرنوشت پرونده هسته اى آنچنان تاثيرگذار ندانست و گفت : متاسفانه کشورهايى در کشور ما جاسوس دارند کما اينکه ما نيز در برخى کشورها اطلاعاتى را به دست مىآوريم .
وى تاکيد کرد : افرادى که دستگير شده اند در اختيار وزارت اطلاعات هستند و قرار است در اختيار دستگاه قضايى قرار گيرند تا محاکمه و مجازات شوند.
روحانى اضافه کرد : تلاش ما اين است که پرونده هسته اى کشور به شوراى امنيت نرود اما اگر اين اتفاق افتاد اگر در چارچوب مقررات حقوقى و بين المللى با ما برخورد کنند، اتفاقى نمىافتد.
دبير شوراى عالى امنيت ملى گفت : سازمان ملل بالاتر از مقررات بين المللى نيست بلکه مىتواند مقررات را اجرا کند اما اگر آمريکا بخواهد از اسم سازمان ملل سوءاستفاده کرده و ما را از فناورى هسته اى محروم کند ملت ما در برابر او مقاومت خواهد کرد.
وى در ادامه اصل غافلگيرى را مهمترين عامل شکست توطئه هاى آمريکا در مقابل انقلاب اسلامى دانست و گفت : انقلاب داراى رهبرى بود که مردم به او اعتماد داشتند و اين اساس پيروزى انقلاب اسلامى بود. غرب نه قدرت رهبرى و نه پيوند ملت با رهبرى را درست تصور نکرده بود.