به گزارش آفتاب نیوز، 
براساس آخرین نظرسنجی ها، گرهارد شرودر در جدال انتخابات فوق، گوی سبقت را از آنجلا مارکل ربوده بود. با این وجود، در انتخابات آلمان، افراد به یک حزب واحد رأی می دهند نه شخص. البته از سه ماه گذشته، نتیجه تمامی نظرسنجی ها حاکی از پیش بودن حزب دموکرات مسیحی از حزب دموکرات اجتماعی است.
پیروزی آنجلا مارکل در این انتخابات، بی شک به معنای چرخش آلمانی ها به راست خواهد بود. چرخشی که نوید بخش رابطه بهتر با ایالات متحده، سخت گیری در برابر عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا و پیشبرد وضعیت اقتصادی آلمان خواهد بود.
از زمانی که گرهارد شرودر در آخرین نبرد انتخاباتی وعده داد که میزان بیکاری در آلمان را به کمتر از سه میلیون برساند، سه سال می گذرد و آخرین آمارها حاکی از چهار میلیون بیکار در این کشور اروپایی است.
وضعیت اقتصادی آلمان و شرایط سیاسی همگی دست به دست هم داده و باعث شد تا گرهارد شرودر انتخابات زودرس، یک سال پیش از اتمام دوران خود را اعلام کند. در حالی که آخرین نظرسنجی ها حاکی از این بود که 30 درصد مردم آلمان هنوز تصمیم خود را در خصوص حضور در انتخابات نگرفته اند، پس از پخش رقابت تلویزیونی فوق آمار اندکی تغییر کرده است. پس از پخش این برنامه، مردم از کاندیداها می خواهند تا همان طور وانمود کنند که هستند. گرهارد شرودر مطمئن و مصمم و آنجلا مارکل که چندان خونگرم و هیجانی نیست اما بسیار قدرتمند می نماید.
بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی بر این باورند که هر دو حزب برای معرفی کاندیداهای خود به مردم از شیوه های متشابه شیوه های آمریکایی استفاده کردند. انتخابات سال 2005 آلمان بسیار بیشتر از پیش رنگ و بوی آمریکایی به خود گرفته است. روز بیست و یکم آگوست، تیم تبلیغاتی آنجلا مارکل، کنسرت یک ساعت و نیمه ای را تنظیم کردند که در آن زمان ورود آنجلا مارکل حاضران در این کنسرت، در حالی که پلاکاردهای نارنجی در دست داشتند، به تشویق وی پرداختند. بر روی بسیاری از این پلاکاردها نوشته شده بود: آنجی. این اسم، نامی است که طرفداران آنجلا مارکل و هم حزبی های عادی به او داده اند.
در حالی که بسیاری از کارشناسان بر این باورند که در انتخابات اخیر، آلمان بیش از پیش از ایالات متحده تقلید کرد اما آلمانی ها و به خصوص گردانندگان این رقابت های انتخاباتی، اقدامات جدیدی انجام گرفته را حرکت به سوی مدرنیته خواندند.